Aiways vs Mercedes – vilken är bäst?

Det är nästan omöjligt att jämföra Aiways med Mercedes eftersom Aiways nyligen har anslutit sig till bilindustrin med endast två bilar för tillfället, medan Mercedes är ett av de äldsta och mest eftertraktade märkena i bilens historia.

Att jämföra dessa två är som att jämföra det allra bästa branschen har att erbjuda med det allra senaste och allra billigaste. Därför finns det knappast något som Aiways kan erbjuda för att hota Mercedes inom alla tänkbara segment.

Mercedes är helt enkelt bättre i allt de gör eftersom de gör allt. Aiways å andra sidan erbjuder bara två bilar för en relativt smal marginal av köpare eftersom de är så nya och knappt någon vet att Aiways ens existerar, särskilt på västra halvklotet.

På det hela taget kan dessa två inte jämföras eftersom Mercedes är bättre på nästan allt. Aiways kan dock säkert öka sin varumärkesattraktion under de kommande åren om de fortsätter att erbjuda konkurrenskraftigt prissatta och hyggligt tillverkade bilar.

Aiways – Översikt över varumärket

Aiways är ett kinesiskt startup-företag för elbilar som fokuserar på att göra elbilar till konkurrenskraftiga priser och med massattraktivitet. Målet för Aiways företag är att öka sin närvaro i västvärlden för att bli en av de största aktörerna inom elbilsindustrin.

Detta innebär att konkurrera direkt med företag som Kia, Hyundai, Toyota, Honda och till och med Mercedes, VW, Audi och BMW. Detta innebär också att Aiways måste hitta ett sätt att erbjuda en produkt som faktiskt kan konkurrera med dessa stora bilföretag genom att hitta sin egen plats på marknaden.

  Vilka Mercedes är supercharged?

De flesta människor runt om i världen har inte råd att köpa en 2022 elbil som Mercedes EQS eller till och med Tesla Model 3. Aiways har därför beslutat att delta i spelet genom att erbjuda U5 som ett billigt alternativ till sådana bilar, och det verkar som om de klarar sig ganska hyfsat på EU-marknaden med tanke på att de bara har börjat.

U5 levereras med en enda 150 kW elmotor och ett 63 kWh-batteri som ska kunna köra cirka 250 WLTP-mil mellan laddningar. Det tar cirka 30 minuter att ladda U5 från 20 % till 80 % med en snabb DC-laddare medan en långsam DC-laddare fyller på U5 på cirka 8-10 timmar.

Mercedes Benz – Översikt över varumärket

Som sagt är Mercedes ett ledande bilmärke när det gäller lyx- och högklassiga segment. Mercedes erbjuder för närvarande dussintals olika fordon, inklusive hatchbacks, sedans, estates, SUV:er, crossovers, sportbilar, superbilar, halvlastbilar och så vidare och så vidare.

Det är ganska uppenbart att Mercedes är inriktad på att vara det främsta bilmärket på planeten och enligt många människor där ute är de den bästa biltillverkaren på planeten. Mercedes är känd för att sätta standarder för många segment, särskilt segmentet för fullstora lyxsedaner.

Dessutom erbjuder Mercedes den lyxigaste elbilen på marknaden – Mercedes EQS sedan. EQS är en överlägsen festival jämfört med U5 eftersom den kan köra mer än 400 mil på en enda laddning. Den erbjuder mer av allt och kan inte jämföras med U5, inte ens med tanke på den prishöjning som krävs för att köpa en EQS.

  Vad står SLK för i Mercedes?

På det hela taget kommer Mercedes knappast ens att hotas av några kinesiska elbilsstartande märken. Mercedes är den slutliga chefen i bilspelet medan Aiways bara skrapar på bilindustrins yta.

Hur stor är Mercedes?

Mercedes Benz är ett av de mest eftertraktade och eftertraktade märkena i bilindustrin, vilket innebär att Mercedes varumärkesinflytande sträcker sig långt utanför bilindustrin. Mercedes är också ett av de bästa, om inte det bästa F1-teamet som finns.

Mercedes är känt för att sätta standarder för så många bilsegment och särskilt segmentet för fullstora sedaner med S-klassen. S-klassen har funnits i flera decennier och den har alltid lyckats höja ribban när det gäller teknikinfluerade fullstora sedans.

Mercedes har banat väg för en uppsjö av komfort- och lyxfunktioner under de senaste decennierna och de fortsätter säkert den trenden med EQS. Mercedes Benz är mycket mer än bara ett bilmärke eftersom Mercedes är både en statussymbol och ett föremål för lust.

Många människor drömmer om att äga en Mercedes en dag och det är inte något vanligt. Som sådan är det ganska löjligt att jämföra Mercedes med ett kinesiskt nystartat elbilsmärke. För att få en liten extra kontext är Mercedesföretaget värt 50,866 miljarder dollar medan Aiways är värt 5,7 miljarder dollar.

FAQ-sektionen

Vilken är den bästa Mercedes-modellen?

Mercedes erbjuder för närvarande många klassledande bilar som den nya Mercedes C-klass, S-klass och den elektriska EQS-sedanen. Att välja en enskild bästa Mercedes-modell innebär att man måste ta hänsyn till många faktorer som önskvärdighet, teknik, lyx och arv.

Med detta i åtanke kan man lugnt säga att Mercedes Benz S-klass är den bästa Mercedes-modellen genom tiderna. Andraplatsen går till Mercedes Benz G-klass eftersom knappast någon annan SUV där ute håller sitt värde så konsekvent. Tredjeplatsen går till den helt nya EQS eftersom den visar att Mercedes är redo för den elektriska framtiden och är säker på att behålla sitt högklassiga rykte.

  Vilken är säkrare - BMW eller Mercedes?

Kommer Aiways att erbjuda fler modeller i framtiden?

Aiways erbjuder för närvarande U5 SUV/crossover och U6 som den mer stilfulla versionen av U5. Aiways har också nyligen avslöjat konceptet U7 family SUV som bör se dagens ljus under de kommande åren. Aiways kommer säkert att utöka sitt sortiment med bilar från andra segment i sinom tid.

Endast tiden får utvisa hur väl dessa bilar bör klara sig, men om Aiways fortsätter att erbjuda konkurrenskraftigt prissatta och väldesignade bilar bör de blomstra.

Varför ska jag hoppa över att köpa en Aiways?

Aiways har ännu inte etablerat sig som varumärke vilket innebär att vi inte är 100 % säkra på hur dessa bilar kommer att klara sig under de kommande åren. U5 är inte heller direkt den säkraste bilen eftersom EURO Ncap har gett U5 endast ett 3-stjärnigt säkerhetsbetyg.
Att serva och äga dessa bilar under lång tid är fortfarande ett mysterium för de flesta så det är klokt att vänta lite innan du går ut och köper en Aiways.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts