Vilka Mercedes är supercharged?

Vilka Mercedes är supercharged?

Överladdade fordon ger mer kraft och hastighet än vanliga turboladdade fordon. Men vilka Mercedes-modeller har kompressorladdning?
Några av de Mercedes-modeller som har kompressorladdning är Mercedes SLK AMG, SLS AMG, c63 AMG, e55 AMG, c230, c200, CL55 AMG, W210 och många fler. De flesta fordon som är utrustade med en kompressor är lyxbilar av hög kvalitet som Mercedes-Benz.

Vilka Mercedes-Benz-modeller har överladdade motorer?

Även om det finns olika Mercedes-Benz-modeller med kompressor är vissa modeller mer populära än andra. Mercedes-Benz SLK AMG är till exempel en av de mest populära Benz-modellerna med kompressor. Andra är bland annat SLS AMG, e55 AMG och c230.

Mercedes SLK AMG

På 90-talet var Mercedes-Benz SLK ett av de mest populära fordonen på vägen. Den vann utmärkelsen North American Car of Year Honors 1997. År 2001 genomgick denna bil en extrem makeover och kom ut med ännu bättre design, exteriör och interiör.
Mercedes SLK-modellen är inte bara snygg och snabb, utan den är också bekväm och väl lämpad för mindre förare. Den senaste modellen, Mercedes-Benz SLK 2016, kommer med bakhjulsdrift och har en maximal effekt på 302 hk @ 6500.
Den mest framstående egenskapen hos Mercedes SLK-modellen är den elektriska cabrioletfördelen. Icke desto mindre har den också flera exceptionella funktioner som fjärrstyrd nyckellös dörröppning, en sporttrimmad fjädring, LED-bromsbelysning och mycket mer. SLK kostar mellan 31 500 och 49 000 dollar.

Mercedes SLS AMG

Om du vill ha en lyxigare Mercedes cabrioletmodell utrustad med en kompressor kommer du att bli nöjd med Mercedes SLS AMG-bilen. Till skillnad från den billigare SLK-modellen kostar den här bilen cirka 230 000 dollar. Priset kan stiga eller sjunka beroende på vilken modell du väljer.
Mercedes-Benz SLS AMG är snabb och rolig att köra. Tack vare den kompressorfunktion som den levereras med. Men den är också elegant och mycket tilltalande för ögat. Den har ett långt och lågt utseende som gör att den sticker ut.
Den här roadstern är perfekt för att gå ut med din partner eftersom den har ett sexigt utseende som kommer att få uppmärksamhet från förbipasserande. Den är bekväm med plats för två personer, men bagageluckan är liten, vilket gör den olämplig för långa resor.

  Vilken är den bästa Mercedes med fyrhjulsdrift?

Mercedes e55 AMG

Utrustad med en handbyggd 5,4-liters komprimerad V8-motor var 2003 års Mercedes e55 AMG en av de snabbaste bilarna på den tiden. Den levererade exceptionella 469 hk och 516 lb-ft. Dessutom hade den här sedanen bakhjulsdrift med en 5-växlad automatisk växellåda.
Med en komprimerad motor kan den här bilen accelerera från 0 till 60 på 4,5 sekunder. Bortsett från hastigheten är den här sedanen mycket snygg och bekväm. Den är också rymlig och erbjuder en bekväm körning. Men eftersom den här modellen inte längre tillverkas är det troligare att du hittar begagnade modeller för runt 20 000 dollar.

Vad är en kompressor?

En kompressor är ett motorförbättringssystem som skapas för att öka hastigheten och kraften hos bilen som den fästs på. I korthet är en kompressor en luftkompressor. Det innebär att den komprimerade luften tvingas in i motorn för att ge mer kraft.
Överraskande nog kan en kompressor lägga till upp till 46 procent fler hästkrafter till en motors kapacitet, eftersom den tillåter att ytterligare bränsle inkluderas i förbränningsladdningen. Så om du vill ha en Mercedes-Benz med mer fart och kraft är det viktigt att välja en Mercedes-modell med överladdning.

Hur fungerar en kompressor?

En kompressor fungerar genom att kompressorn ökar trycket eller densiteten på luften som leds in i motorn, och med mer syre kan motorn förbränna mer bränsle, vilket leder till en enorm effektökning som kan utnyttjas omedelbart.
Kompressorns kraft levereras vanligtvis mekaniskt på grund av den axel, rem, kugghjul eller kedja som är ansluten till motorn. Dessa, tillsammans med den omedelbara effektökningen, är det som skiljer kompressor från turboladdare.

  Ska jag rostskydda min Mercedes?

Vanliga frågor om kompressorer

Vad är skillnaden mellan en kompressor och en turboladdare som används i Mercedes-Benz?

Båda är gaskompressorer. De fungerar dock på olika sätt. Kompressorn drivs av hjälpväxlarna i motorn och kräver endast en handfull hästkrafter för att fungera, medan turboladdaren drivs av avgaserna och inte använder någon motorkraft för att driva den.

Är kompressor och kompressor samma sak?

Nej, de är inte samma sak. Kompressor är ett marknadsföringsnamn från Mercedes som används i överladdade motorer. När du ser märket Kompressor på en Mercedes-Benz betyder det att motorn är överladdad. Den kommer alltså att vara ganska mycket snabbare än samma Mercedes-modeller utan detta märke.

Vad är nackdelen med att ha en Mercedes med Kompressor?

Även om kompressorn gör din Mercedes snabbare, gör den också din bil högre. Detta är ännu värre när du befinner dig i bilen. Mercedes har dock lagt till en ljuddämpare för att minska det ljud som produceras. Oavsett detta har Kompressorer fortfarande titeln för den mest högljudda Mercedes-Benz på marknaden.

Vilken är effektivare – en turboladdare eller en kompressor?

En turboladdare är effektivare än en kompressor. Detta beror på att den använder energi i avgaserna som annars skulle användas för att öka luftvolymen till cylindrarna, vilket tillsammans med mer bränsle leder till mer effekt.
Tvärtom drivs en kompressor av rotationsenergi från vevaxeln som i stället skulle användas för att flytta fordonet. Effektvinsterna är mycket större än förlusterna, vilket leder till en nettovinst. Även om turboladdare är effektivare lider de av ”turboläge”.

  Vilka Mercedes-modeller är kupéer?

När byggde Mercedes den första bilen med kompressor?

Den första Mercedesbilen med kompressor byggdes 1921 av Daimler-Benz-teamet. De fick också lite hjälp av Ferdinand Porsche. Redan innan dess tillverkade Mercedes några tävlingsbilar med mekaniska kompressorer. Den mest kraftfulla Mercedes-racerbilen på den tiden var den 2-liters 8-cylindriga komprimerade racerbilen med överladdning som konstruerades av Ferdinand Porsche.
Observera att den första fungerande och testade motoröverladdaren tillverkades av Dugald Clerk, som använde den till den första tvåtaktsmotorn 1878. Gottlieb Daimler fick ett tyskt patent för överladdning av en förbränningsmotor 1885.

Snabbt och roligt

Om du letar efter en Mercedes-modell med överladdning finns det flera alternativ att välja mellan, bland annat SLK AMG, SLS AMG, e55, c230, w210 och CL55 AMG. De flesta av dessa modeller tillverkas inte längre men kan hittas som begagnade bilar av hög kvalitet.
Överladdade Mercedes-Benz-modeller är snabba och roliga att köra. Leta efter den bästa modellen för dina behov och du kommer att rusa fram på vägen på nolltid.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts