Land Rover Range Rover Sport Supercharged Tillförlitlighet

Land Rover är ett brittiskt märke som specialiserar sig på fyrhjulsdrivna terrängbilar och som designas och marknadsförs av den multinationella biltillverkaren Jaguar Land Rover (JLR), ett dotterbolag till indiska Tata Motors sedan 2008. Land Rover Range Rover Sport Supercharged är en mellanstor lyx-SUV som tillverkas under varumärket Land Rover från den brittiska tillverkaren Land Rover och senare Jaguar Land Rover. Den första generationen (kodnamn: L320) började tillverkas 2005 och ersattes 2013 av den andra generationen Sport (kodnamn: L494).

Översikt

En komprimerad 5,0-liters V-8-motor, en hotfull exteriördesign och ett nervkittlande avgasljud gör 2022 års Range Rover Sport Supercharged och SVR till en Bondskurkfantasi. Den här sportanpassade SUV:n drivs av antingen 518 eller 575 hästkrafter och har en chockerande snabb acceleration. Trots sina goda prestanda konkurrerar den med andra lyxiga utes från Audi, BMW, Mercedes-AMG och Porsche. Den har en obestridlig filmstjärnecharm som vissa köpare kommer att finna oemotståndlig.

Tillförlitlighet

J.D. Power förutspår att 2021 Range Rover Sport Supercharged kommer att få ett tillförlitlighetsbetyg på 65 av 100. Ett resultat på 91-100 anses vara det bästa. 80 anses vara bra och ett resultat på 70-80 anses vara ganska bra.

Säkerhet

Range Rover har dessutom fått ett femstjärnigt säkerhetsbetyg från Euro NCAP, inklusive ett av de bästa betygen för fotgängarsäkerhet som någonsin getts för ett stort terrängfordon. I sina tester berömde Euro NCAP bilens skydd för både vuxna och barn. Men Land Rover Range Rover Sport Supercharged är inte säkerhetstestad.

  Ford Mustang Tillförlitlighet

Återförsäljningsvärde

Land Rover Range Rover Sport SVR värdeminskar mest med 19 500 dollar per år, följt av Autobiography med 12 500 dollar. En Land Rover Range Rover Sport har en värdeminskning på 53 % efter 5 år och har ett femårigt återförsäljningsvärde på 42 159 dollar. Återförsäljningsvärdet för Land Rover Range Rover Supercharged kan inte registreras ännu men det kommer att förklaras i framtiden.

Underhåll och reparation

Generellt sett kommer sportversionen Supercharged att kosta lite mer att underhålla. Den kan förväntas betala cirka 2 151 dollar per år för underhåll och nära 1 729 dollar för reparationer.

FAQ

Hur många säten finns det i Land Rover Range Rover Sport Supercharged?

Land Rover Range Rover Sport Supercharged är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Fyrhjulsdrift

Vad är hästkrafterna i en Land Rover Range Rover Sport Supercharged och har den en turbo?

Land Rover Range Rover Sport Supercharged har 575 hästkrafter och ett vridmoment på 516 lb-ft. Motorn är en Intercooled Supercharger Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 5,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Land Rover Range Rover Sport Supercharged?

73,7 kubikfot ( 2 087 m3 )

Hur stor markfrigång har Land Rover Range Rover Sport Supercharged?

8,4 tum ( 21,34 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Land Rover Range Rover Sport Supercharged har 22 X 9,5 tum smidda aluminiumhjul fram och 22 X 9,5 tum smidda aluminiumhjul bak.

  Land Rover Range Rover Tillförlitlighet

Hur många mil håller en Range Rover Supercharged?

Med noggrant underhåll, regelbunden service och försiktiga körvanor håller en Range Rover mellan 150 000 och 200 000 mil. Detta skulle innebära att Range Rover håller mellan 10 och 13 år innan den behöver repareras eller bytas ut.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts