2022 Mercedes GLA vs BMW X2

BMW X2 är en subkompakt SUV/Crossover och Mercedes GLA är mer eller mindre samma sak. Men mellan dessa två finns det en hel del skillnader eftersom de båda gör samma sak, men på olika sätt.

BMW X2 ser mycket mer sportig ut eftersom den erbjuder en mer aggressiv exteriördesign, vilket också översätts till hur X2 körs. GLA erbjuder en mer intressant och djärv interiördesign som bara verkar erbjuda mer än X2, både när det gäller utseende och lyx.

X2 offrar utrymmet för utseendet och det är ganska uppenbart så fort man tar en titt på X2. GLA å andra sidan erbjuder en relativt hög taklinje, men den erbjuder inte heller klassledande utrymme. Om du vill ha utrymme framför allt annat ska du satsa på Audi Q3 eller BMW X1.

På det hela taget är BMW X2 en sportigare och mer dynamisk bil som är roligare att köra långsamt och snabbt. Å andra sidan är GLA mer åtråvärd eftersom den erbjuder en coolare interiör samtidigt som den är en smula bekvämare.

Mercedes Benz GLA – den mest eftertraktade lilla SUV:n

Med ett utgångspris på 36 400 dollar får du en GLA 250 som kommer med en 2,0 l 4-cylindrig motor med 221 hk. Om du betalar två tusen mer kan du uppgradera GLA250 till att komma med ett AWD 4MATIC-system som kommer att göra GLA mer kapabel och bättre i snöiga, leriga och isiga förhållanden.

  Vilken är den smidigaste Mercedes SUV:n?

GLA kommer också med två potenta AMG-varianter i topputförande som kostar mer än 50 000 dollar, vilket är otroligt dyrt för en subkompakt SUV från Mercedes på ingångsnivå. Allt som allt är det bästa valet i GLA-serien GLA250, särskilt om den är utrustad med 4MATIC.

Mercedes GLA slår BMW X2 när det gäller åtråvärdighet eftersom fler människor dras till GLA tack vare dess design både inifrån och ut. GLA erbjuder ett mer vågat utseende, särskilt i AMG-utrustningen, medan interiören inte är lika konservativ och avtrubbad som i X2.

Körmässigt är GLA lite bekvämare samtidigt som den drar nytta av bättre sikt runtomkring. GLA har också en bättre bränsleeffektivitet, men skillnaderna är så marginella att de inte är värda att nämna.

BMW X2- Det mer dynamiska valet av de två

BMW X2 börjar på 36 600 dollar, vilket är nästan lika mycket som Mercedes GLA. X2 kommer med en turboladdad 4-cylindrig 2,0L-motor med 4 cylindrar som ger 228 hk. BMW xDrive AWD-system finns också som tillval. Den toppmodellen X2 M35i har 300 hk och börjar på 46 450 dollar och har en hel del standardutrustning.

Instegsmodellen 28i är dock mer än tillräckligt för de flesta med det tidigare nämnda xDrive AWD-systemet. Transmissionen i X2 är bättre än den som finns i GLA eftersom den är mer sömlös och fortsätter traditionen av BMW:s överlägsna automatlådor.

BMW X2 verkar mer vågad från utsidan eftersom den är mer aggressiv och har en mer dynamisk känsla. Detta översätts även till körning eftersom X2 tar kurvor mycket bättre än GLA. X2 kommer med bättre utrustning från fabriken, särskilt om man tänker på säkerheten.

  BMW M2 Tillförlitlighet

Även om GLA ser lyxigare ut från insidan är X2 betydligt bättre byggd. Med åren blir skillnaderna i materialkvalitet mellan BMW och Mercedes alltmer överdrivna. Även om BMW oftast inte kan mäta sig med både Audi och Mercedes när det gäller inredningsdesign är BMW:s interiörer verkligen bättre byggda.

Slutsats: Slutsats: BMW X2 är den bättre bilen, men GLA vinner.

När man ser på de här två som kompletta paket skulle jag ge fördelen till X2 eftersom den är bättre byggd, är smidigare att köra, ser bättre ut och den erbjuder en mer karaktärsfull körupplevelse med bättre grundutrustning.

GLA är dock mer åtråvärd, och det är ganska uppenbart varför eftersom interiören i GLA lätt överträffar den i X2. Båda dessa är ganska lika i fråga om utrymme, men GLA känns rymligare tack vare sin mer klassiska SUV-form.

Även om X2 känns mer dynamisk som basmodell är GLA 45 AMG som toppmodell både starkare och mer dynamisk än BMW XW 35i som toppmodell, samtidigt som den kostar mycket mer. Fler människor kommer att välja GLA, även om X2 verkar vara ett bättre paket totalt sett.

FAQ-avsnitt

Är Mercedesbilar mer eftertraktade än BMW-bilar?

Mercedesbilar är verkligen mer eftertraktade än BMW:s, men skillnaderna är inte så stora som de flesta tror. Mercedes fokuserar på stil medan BMW:s tenderar att erbjuda mer substans, särskilt om du värdesätter dynamik och kvalitet.

  Vad är bättre - Quattro VS 4Matic?

BMW och Mercedes kan byta slag så länge som de är tätt matchade inom de flesta segment. Mercedesbilar tenderar att vara mer lyxiga, särskilt de allra bästa Mercedesbilarna. Å andra sidan känns BMW-bilar bättre att köra och de är bättre byggda överlag.

Är BMW X2 säkrare än GLA?

Båda är 5-stjärniga när det gäller säkerhet, vilket innebär att säkerheten inte spelar någon stor roll här. X2 kommer dock med mer säkerhetsutrustning från fabriken och det kostar mindre pengar att utrusta X2 fullt ut med alla säkerhetsklockor och visselpipor.

Säkerhetsmässigt är de nästan identiska, men X2 ger mer valuta för pengarna, särskilt i den lägre delen av marknaden.

Är BMW X2 mer tillförlitlig än GLA?

Statistik visar att nyare BMW-modeller faktiskt är mer tillförlitliga än Mercedes-modeller, men här är det liten eller ingen skillnad. Både X2 och GLA borde kunna hålla länge om du tar väl hand om dem.

De kostar ungefär lika mycket att reparera, men BMW verkar vara lite dyrare. När du tar hänsyn till alla dessa aspekter är underhålls- och tillförlitlighetsracet mellan dessa två mycket jämnt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts