Vilken bil har störst bagageutrymme?

För att en bil ska vara praktisk måste den ha ett stort bagageutrymme, gott om utrymme för huvud och ben, den måste också vara lätt att använda och ha gott om utrymme på insidan. Med det sagt kommer ett stort bagageutrymme troligen att vara en av de viktigaste aspekterna för dem som tenderar att bära med sig mycket saker.

Även om du inte är en av dessa personer, men har en stor familj, kräver även om du tar med dig ett minimum av nödvändigheter för varje familjemedlem att du har ett stort bagageutrymme. Därför har vi samlat ihop bilar med det största bagageutrymmet som för närvarande finns på marknaden.

Bilen med det största bagageutrymmet är Volkswagen Arteon. Tack vare ett bakluckat bagageluckan lyckas Arteon klämma in en hel del saker samtidigt som den har en stor öppning. Tesla Model S ligger efter Arteon som den bil som har det näst största bagageutrymmet på marknaden.

Audi A7 följer Tesla Model S tätt när det gäller bagageutrymme och Kia Stinger och BMW 7-serien erbjuder båda ett kavalleriaktigt bagageutrymme, men ingen av dessa är i närheten av Arteon eller Model S.

Volkswagen Arteon – 27,2 kubikfot bagageutrymme.

Volkswagen Arteon är VW:s svar på Audi A5 Sportback och BMW 4-Series Gran Coupe, men Arteon fokuserar mer på det som VW är bäst på, och det är praktiska egenskaper och användarvänlighet. För att ge en liten fingervisning om sammanhanget: Audi A5 erbjuder ett ynka 11,6 kubikmeter bagageutrymme, vilket inte alls är i närheten av Arteon.

  Bästa bilen för stadskörning

BMW erbjuder cirka 17 kubikfot vilket fortfarande är långt ifrån Arteon. Om du lägger ner den andra sätesraden i Arteon får du 55 kubikfot utrymme, vilket är tillräckligt även för att sova. Förutom det praktiska är Arteon en härlig bil att köra, men den kostar ungefär lika mycket som några av sina mer premiumbetonade konkurrenter.

Tesla Model S – 26 kubikfot bagageutrymme

Tesla Model S erbjuder två bagageutrymmen som gör den ännu mer praktisk än Arteon. Om vi bara fokuserar på det huvudsakliga bagageutrymmet baktill erbjuder Model S 26 kubikfot av det, men när vi kombinerar det med det främre bagageutrymmet hamnar Model S totalt på 31 kubikfot.
Om du fäller ner baksätena får du 58 kubikfot utrymme, vilket också är lite bättre än Arteon. Förutom stor praktisk nytta är Tesla Model S en av de bästa elbilarna på marknaden just nu, vilket gör den till ett bra alternativ att överväga för alla som vill göra övergången.

Audi A7 Sportback – 24,5 kubikfot bagageutrymme

A7 Sportback är för A6 vad Arteon är för Passat. Det innebär att A7 erbjuder en mer stilfull version av en 4-dörrars sedan som också har en baklucka för att öka den praktiska användbarheten. A7 är utrustad med all den senaste tekniken och säkerhetsfunktionerna, så man kan lugnt säga att A7 är en verkligt imponerande bil.

Om du fäller ner sätena har du cirka 30 kubikmeter utrymme, vilket är så stort som du kan få på moderna sedans. Hur som helst är A7 Sportback en fantastisk bil, men priset återspeglar verkligen detta.

  Kan Apple CarPlay installeras i vilken bil som helst?

Kia Stinger – 23,3 kubikfot bagageutrymme

Kia Stinger kan också ses som en konkurrent till VW Arteon, och det verkar verkligen så när man jämför deras bagageutrymmen. Stinger sitter på 23,3 kubikfot och du kan utöka det utrymmet upp till 41 kubikfot med baksätena nedfällda.

Det är inte på samma nivå som Arteon, men det är ändå bättre än de flesta bilar där ute. Den elektriska bagageluckan finns tillgänglig och Stinger är generellt sett en riktigt bra bil att köra, särskilt GT-versionen tack vare en fruktig motor och ett smart trimmat chassi.

BMW 7-Series – 18,2 kubikfot bagageutrymme

BMW 7-serien är ett fullstort lyxigt flaggskepp som ändå inte erbjuder lika mycket utrymme som alla andra bilar på den här listan. Hur som helst har BMW ändå lyckats erbjuda tillräckligt med bagageutrymme med 7-serien i för att den ska vara med på den här listan.

Om du väljer plug-in hybridversionen sjunker det tillgängliga bagageutrymmet till 14,8 kubikfot. 7-serien är dock så stor att du kan packa in en hel del saker i den om du vill. Det måste sägas att BMW oftast fokuserar på baksätena med 7-serien vilket innebär att bagageutrymmet oftast offras.

FAQ avsnitt

Vilken elbil har det största bagageutrymmet framtill?

Ford F150 Lightning erbjuder en grotesk 14,2 kubikmeter så kallat ”frunk”-utrymme vilket är klassledande för tillfället. För att få ett litet sammanhang erbjuder en vanlig sedan 13-15 tum bagageutrymme i genomsnitt, vilket innebär att denna F150 har mer bagageutrymme framtill än vad vissa bilar har baktill.

  Vilken är den bästa begagnade bilen med fyrhjulsdrift att köpa?

Om du kombinerar detta med 52,8 tum bagageutrymme i sängen betyder det att F150 Lightning är den mest praktiska medelstora lastbilen som finns.

Vilken SUV har störst bagageutrymme?

Honda Pilot tar hem segern som SUV:s mästare i bagageutrymme med 48 kubikmeter tillgängligt bagageutrymme när den tredje sätesraden inte används. Ford Flex SEL har 47,5 kubikmeter bagageutrymme och Mercedes Benz GLS350 har 47 kubikmeter.

Det är värt att nämna att alla dessa har en lätt lastläpp eftersom bagageutrymmet ligger högt från marken, och de erbjuder bakluckor med bred öppning som gör det lätt att bära in och ut saker.

Vilken minivan har det största bagageutrymmet?

Toyota Sienna XLE med antingen FWD eller AWD kommer på topp som mästare i minibussars bagageutrymme med ett enormt bagageutrymme på 70,5 kubikfot. Chrysler Pacifica Touring L har 66 kubikmeter bagageutrymme och Nissan Quest har 62 kubikmeter bagageutrymme.

Med det sagt, om du vill ha en bil med det största bagageutrymmet som finns, välj en minibuss, men om du behöver ännu mer utrymme ska du se till att kolla in fullstora passagerarbussar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts