Vilka sedans har mycket bagageutrymme?

En sedan är utan tvekan den bästa biltypen på marknaden eftersom den kombinerar stil, komfort, säkerhet och utrymme bättre än de flesta andra segment. Om du kombinerar det med det faktum att många premiumtillverkare som Mercedes, Audi, BMW och Lexus fortfarande prioriterar sedans framför SUV:er är det lätt att förstå varför.

Ett hyfsat lastutrymme är ett måste för alla moderna bilar, och när du väl äger och lever med en bil som erbjuder överlägset bagageutrymme är det svårt att nöja sig med något mindre än så. Därför har vi samlat ihop en lista över de mest rymliga sedans med avseende på bagageutrymme som finns på marknaden just nu.

Volkswagen Arteon erbjuder det största bagageutrymmet av alla sedans på marknaden just nu tack vare en smart design, användningen av en baklucka och en medelstor bakre bänk. Tesla Model S kommer på andra plats precis bakom Arteon, men Tesla erbjuder mer utrymme om man även tar hänsyn till det främre bagageutrymmet.

På tredje plats ligger Audi A7 Sportback och Kia Stinger ligger på fjärde plats. BMW 7-serien har placerat sig på femte plats med ett något mindre bagageutrymme jämfört med Kia. Allt att döma är alla fem gott och väl rymliga för de flesta människor där ute.

Volkswagen Arteon – 27,2 kubikfot bagageutrymme

VW Arteon är VW Passats snyggare och dyrare kusin, men den erbjuder också mer bagageutrymme än Passat. Anledningen till att Arteon är så välkomnande är att den utnyttjar en lucka för bakluckan som öppnar bakluckan. En hatchback-design gör att bilen kan erbjuda en bredare och mer omfattande öppning vilket är fördelaktigt för den praktiska användbarheten.

  Bästa bilen för trädgårdsmästare

Förutom ett stort bagageutrymme är Arteon också en härlig bil att köra precis som alla VW-produkter. Den senaste omdesignen av Arteon har fört Arteon tillbaka till den absoluta toppen av de mest futuristiskt utformade bilarna på marknaden just nu. Det enda som gör att den tappar lite är att den ser något identisk ut med Mk7.5 Golf på insidan.

Tesla Model S – 26 kubikfot bagageutrymme

Tesla Model S är en av de allra bästa elektriska sedans på marknaden just nu eftersom den drar nytta av Teslas avancerade laddningsnätverk och den fick dessutom en fin uppfräschning för några månader sedan. Hur som helst är Model S också otroligt praktisk tack vare ett stort bagageutrymme både fram och bak.

Jämfört med Porsche Taycan med sina ynka 12,9 kubikmeter bakre bagageutrymme och 2,8 kubikmeter främre bagageutrymme är Tesla Model S ett rejält steg över. När det gäller det främre bagageluckan eller ”frunk” erbjuder den på Model S 5 kubikfot utrymme.

Audi A7 Sportback – 24,5 kubikfot bagageutrymme

Audi A7 är en av de snyggaste sedans som finns på marknaden just nu, och om du kombinerar det med ett grottorigt bagageutrymme på 24,5 tum verkar A7 vara ett bra köp. Förutom det snygga utseendet och ett enormt bagageutrymme är A7 också fullpackad med det senaste lyx- och säkerhetsutrustningen som finns tillgänglig.

A7 lyckas erbjuda ett stort bagageutrymme även tack vare en hatchback-design som praktiskt taget lägger till ytterligare en dörr till bilen. Bakluckans öppning är bred och lastläppen är ganska låg vilket gör att A7 överskuggar alla andra bilar i sin klass.

  Vilka är de bästa sedans för säkerhet och tillförlitlighet?

Kia Stinger – 23,3 kubikfot bagageutrymme

Kia Stinger är ganska jämförbar med den tidigare nämnda VW Arteon eftersom den också använder sig av en hatchback-design vilket gör att Stinger också kan dra nytta av ett stort bagageutrymme. Med 23,3 kubikfot bagageutrymme placerar sig Stinger på fjärde plats på den här listan.

Förutom överlägsen praktiska egenskaper är Kia Stinger en ganska snygg och följsam körsål sedan. Om du väljer den prestandaklassade Kia Stinger GT-sedanen är dock körupplevelsen inte så foglig, tvärtom är den till och med mer spännande än vissa av dess dyrare rivaler.

BMW 7-serien – 18,2 kubikfot bagageutrymme

BMW 7-serien är en fullstor BMW lyxsedan flaggskepp som är utformad för att ta dig med på en avlägsen resa med högsta möjliga komfort och lyx. Även om det 18,2 tum stora bagageutrymmet inte är i närheten av det utrymme som erbjuds i Arteon eller Tesla är det ändå tillräckligt stort för de flesta.

BMW 7-serien erbjuder dock det största bagageutrymmet i sin kategori samtidigt som den är den mest rymliga fullstora sedanen jämfört med Audi A8 och Mercedes S-klass. Oavsett om du får chaufför eller om du gillar att köra 7-serien själv är du bekväm i båda fallen.

FAQ-avdelning

Vilka mellanstora SUV:er har stort bagageutrymme?

Under det senaste decenniet eller så ser vi hur trenderna går mot SUV:er eftersom de erbjuder en upphöjd körställning, överlägsen säkerhet och terrängegenskaper. När det gäller bagageutrymme är mellanstora SUV:er också överlägsna jämfört med sedans eftersom VW Atlas har 30 kubikmeter bagageutrymme bakom den andra sätesraden.

  Vilka är nackdelarna med en hybridbil?

Hyundai Palisade har 26,2 kubikmeter bakom den andra sätesraden och Infiniti XQ60 har 25,2. När det gäller SUV:er med två rader tar Hyundai Santa Fe hem den med 25,3 kubikfot utrymme.

Vilka kompaktbilar har mycket bagageutrymme?

En kompaktbil behöver inte ha mycket bagageutrymme, men tack vare smart paketering erbjuder några kompaktbilar mer bagageutrymme än vad fullstora sedaner som BMW 7-serien gör. Toyota Corolla erbjuder 19,1 kubikfot bagageutrymme medan Hyundai Elantra erbjuder 19 kubikfot bagageutrymme.

Till och med Honda Civic sedan trumfar 7-serien med 18,8 kubikfot utrymme, och det gör även Nissan Sentra med exakt samma mängd.

Vilka kompakta SUV:er har mycket bagageutrymme?

Hyundai Tucson Hybrid erbjuder 21,7 kubikfot bagageutrymme vilket gör den till den mest tillmötesgående kompakta SUV:n när det gäller bagageutrymme. Den vanliga Hyundai Tucson erbjuder 21 kubikmeter vilket är ovanligt eftersom de flesta hybrider faktiskt är mindre praktiska än sina motsvarigheter med ICE.

Honda CR-V erbjuder 21,5 kubikfot medan den elektriska SUV:n Tesla Model Y erbjuder 20,9 kubikfot baktill med ytterligare 2,9 kubikfot framtill.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts