Vilken 3-radig SUV har mest bagageutrymme?

SUV:er med tre rader är enorma, men när man betänker att de erbjuder plats för upp till sju eller ibland till och med åtta passagerare är det rimligt att tro att de offrar en hel del bagageutrymme i processen för att kunna göra det.

Även om det kan vara fallet för de flesta SUV:er där ute, finns det några av dem som faktiskt erbjuder ett stort bagageutrymme. Den mest rymliga SUV:n med tre rader är Chevy Suburban, för även med alla tre sätesraderna på plats erbjuder Suburban ett häpnadsväckande bagageutrymme på 23 kubikfot.

Den nya Jeep Grand Wagoneer är också en enorm lyx-SUV för familjen med tre rader, men Wagoneer erbjuder ”bara” 17 kubikfot bagageutrymme med alla sittplatser uppställda. Volkswagen Atlas är en betydligt mindre SUV än dessa två, men Atlas lyckas ändå erbjuda 14 kubikmeter bagageutrymme med alla säten uppställda.

Nya Cadillac Escalade är också ganska rymlig baktill eftersom den erbjuder 13,2 kubikmeter bagageutrymme med alla säten på plats. Alla fyra är dock betydligt rymligare om du bara tenderar att använda den tredje sätesraden ibland, så se till att läsa resten av artikeln för att ta reda på det.

Chevrolet Suburban – 23/41 kubikfot bagageutrymme

Chevrolet Suburban är ett riktmärke för stora fullstora familjer eftersom den erbjuder mest utrymme av alla fullstora SUV:er som finns och den erbjuder hyfsade säkerhets- och tillförlitlighetsbetyg. Med ett häpnadsväckande bagageutrymme på 41 kubikfot med den tredje sätesraden nedfälld är Suburban den mest rymliga SUV:n där ute när det gäller vanligt bagageutrymme.

  De mest pålitliga europeiska bilarna genom tiderna

23 kubikfot bagageutrymme med alla tre rader på plats är dock fortfarande enormt eftersom Lincoln Aviator erbjuder samma mängd maximalt bagageutrymme med båda sittraderna i bruk. Detta visar bara att Chevy vet hur man gör en praktisk och familjeorienterad SUV.

Jeep Grand Wagoneer – 17,2/38,6 kubikfot utrymme

Jeep Grand Wagoneer är absolut enorm och representerar det översta skiktet av vad Jeep kan göra för tillfället. Detta är uppenbart så fort du kliver in i interiören i den nya Wagoneer, det är ganska svårt att tro att Grand Wagoneer delar samma märke som den goda gamla Jeep Compass.
Men 17,2 kubikfot bagageutrymme med alla tre sätesraderna i bruk kanske inte låter extraordinärt, men Lexus NX 450h erbjuder 17,7 kubikfot utan den tredje sätesraden. Det är bara det faktum att Suburban ligger på en annan nivå. Om du fäller ner den tredje sätesraden får du dock 38,6 kubikfot, vilket inte är så långt ifrån Suburban.

Volkswagen Atlas – 14,0/29,9 kubikfot bagageutrymme

Volkswagen Atlas är kanske inte en fullstor SUV, utan snarare en mellanstor, men VW har ändå lyckats erbjuda ganska mycket interiörutrymme för en mellanstor SUV. Utrymmet som erbjuds bakom den andra raden uppgår till 29,9 kubikfot, vilket är ganska imponerande för en mellanstor SUV eftersom vissa fullstora SUV:er som Nissan Armada erbjuder mindre än så.

Dessutom är 14 kubikfot bagageutrymme med alla tre raderna på plats inte alls dåligt eftersom vissa bilar som nya Ford Bronco Sport eller Buick Envision ändå erbjuder runt 14 kubikfot bagageutrymme. Med detta i åtanke kan man lugnt säga att Atlas är en ganska rymlig SUV både för dina passagerare och för ditt bagage.

  Förbrukar bilar med fyrhjulsdrift mer bensin?

Cadillac Escalade – 13,2/30,9 kubikfot bagageutrymme

Nya Cadillac Escalade har gjort mycket väsen av sig på senare tid på grund av sin inre och yttre design. Utifrån ser Escalade kunglig och imponerande ut, men inifrån verkar Escalade extremt lugn och samlad. Om du kombinerar det med 13,2 kubikfot bagageutrymme med alla tre raderna på plats har du fortfarande mer totalt bagageutrymme än i Subaru Crosstrek.

Men 30,9 kubikfot utan den tredje sätesraden är betydligt mer övertygande både för service och familjebruk. På det hela taget är Escalade en härlig sak att resa i oavsett var du sitter, och om du gillar teknik kommer Escalade garanterat att imponera på dig.

FAQ-avsnitt

Är fullstora SUV:er för stora för vardagsbruk?

Det beror på var du bor och hur du använder din bil. Om du bor inom trånga stadsgator är det bättre att kompromissa med storleken om du planerar att parkera bilen på gatan. Storstäder är inte snälla för stora bilar eftersom det är mycket mer sannolikt att de är inblandade i en olycka.
Om du däremot inte är helt upptagen av trafik och utrymme kan en fullstor SUV faktiskt vara den bästa biltypen att köpa. Det beror på att den kombinerar enorma mängder utrymme, terrängförmåga, teknik, komfort och status.

Har alla SUV:er med tre rader säten som standard?

Som tidigare nämnts är det bara mellanstora och fullstora SUV:er som kan fås med en tredje sätesrad. De flesta av dem kommer med två sätesrader som standard, men de största av dem alla erbjuds som tre sätesrader som standard. Det beror på vilken typ av SUV du är intresserad av, eftersom lyxiga SUV:er i första hand erbjuds som SUV:er med två rader.

  Är hybridbilar billigare att försäkra?

Att ha möjlighet att använda den tredje sätesraden är inte tillräckligt för att de flesta ska välja en tredje rad, så det finns många SUV:er med möjlighet till tre rader på marknaden, men ägarna har beslutat att inte betala extra för den tredje raden.

Är en minivan en bättre familjebil än en fullstor SUV?

För att vara exakt är de flesta familjer bättre med en minivan eftersom en minivan är en familjebil som är specialbyggd för ändamålet, medan en SUV inte är det. Det betyder inte att en fullstor SUV inte är en dålig familjebil i sig, men dessa två kan knappast jämföras när det gäller familjevänliga funktioner.

En annan sak att tänka på är om du köper en familjebil enbart för familjetransport. Om så är fallet är en minibuss överlägset överlägsen. Men om detta ska vara din enda bil kan en SUV kanske kryssa några rutor extra, till exempel terrängkörningsförmåga och ökad synlighet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts