Vilka Mercedes har fjärrstart?

Vilka Mercedes har fjärrstart?

Mercedes-Benz erbjuder några av de mest tekniskt avancerade fordonen på marknaden. En av de unika funktioner som de erbjuder är fjärrstart.
Alla nya Mercedes-Benz-modeller är utrustade med fjärrstart. Det här är en ny funktion som införlivades i Mercedes fordon som tillverkats från 2016 och senare. Fjärrstarten är en del av Mercedes mbrace connect-paketet, som är ett av de paket som erbjuds av mbrace-programvaran.
Mercedes-Benz mbrace-funktionen blev standard 2016. Startpaketet levereras med en sex månaders gratis provperiod vid köp av en Mercedes-modell tillverkad från 2016 och en tre månaders gratis provperiod tillhandahålls vid köp av begagnade fordon.
Det är också viktigt att notera att det finns ett startpaket som kan uppgraderas till att innehålla antingen mbrace Plus, Mercedes-Benz Apps eller båda. Välj ett paket som passar bäst för dina behov och din budget.

Vad är Mercedes mbrace?

Mercedes mbrace är en samling tjänster och tekniska funktioner i fordonet. Programvaran gör det möjligt för föraren att få fjärråtkomst till sitt fordon via Mercedes me-appen. Därför kan du starta din bil, låsa dörrar eller låsa upp dörrar var som helst med hjälp av me-appen på din telefon.

Vilka paket erbjuder Mercedes-Benz mbrace?

Förutom connect-paketet erbjuder Mercedes mbrace även tre andra paket. Dessa är bland annat secure, concierge och entertain-paket. Fjärrstart är dock en del av connect-paketet, som är standard i fem år med alla de senaste Mercedes-Benz-modellerna.

Saker som du kan göra via Mercedes me-appen

Med programvaran mbrace kan du utföra de här funktionerna via din Mercedes me-app:

  • Starta bilen på distans från vilken plats som helst
  • Lås eller lås upp dina bildörrar på distans.
  • Skicka en adress till din navigator.
  • Behåll tidigare klimatkontrollinställningar när du aktiverar fjärrstart.
  Bästa Mercedes hybridbilar

Fördelar med fjärrstart

Fjärrstart, som är en del av mbraces connect-paket, ger användaren många fördelar. Den kan till exempel komma ihåg bilens tidigare klimatinställning när du startar den. Som ett resultat kommer bilen att ställas in på den tidigare temperaturen eller det tidigare tillståndet som den var i innan den stängdes av.
Så om du bor i en varm miljö ser mbrace-funktionen till att bilen kyls ner innan du sätter dig i den. Den är lätt att använda eftersom du kan styra den från din telefon med hjälp av Mercedes me-appen. Du kan också använda programvaran för att lokalisera eller spåra din Mercedes om du till exempel inte kommer ihåg var du parkerade.
Programvaran är enkel och snabb att ansluta till vägassistans eller skicka diagnostiska data till din Mercedes-återförsäljare. Tack till fjärrdiagnostik för den snabba och enkla servicen som fjärrstarten erbjuder. Med dessa fördelar är denna programvara värd att ha på din Mercedesbil.

Mercedes fjärrstart FAQ

Kan jag installera en fjärrstart på min Mercedes-Benz e320 modell 1998?
Nej, det kan du inte. Mercedes-Benz paketet för fjärrstart är standard för Mercedes-Benz-bilar som tillverkats från 2016 och framåt. De kan också installeras på de flesta Mercedes-modeller som tillverkats mellan 2005 och 2016. Men för äldre modeller tillverkade år 2000 eller tidigare kommer den här enheten inte att fungera på dem.
Detta beror på att de flesta Mercedes-modeller som tillverkades i slutet av nittiotalet till mitten av 2000-talet inte är kompatibla med fjärrstartpaketet. Den främsta orsaken till detta är den typ av startspärrnyckel de är utrustade med som inte är kompatibel med fjärrstartpaketet.

  Vilken Mercedes har störst bagageutrymme?

Hur kan jag fjärrstarta min Mercedes-modell från 2020?

Ta fabriksnyckeln och tryck på panikknappen en gång i en halv sekund och släpp den sedan. Därefter ser du bilens parkeringsljus blinka en gång för att bekräfta. Därefter startar bilens motor inom 5 sekunder. Så snart bilens motor startar kommer parkeringsljusen att blinka en gång var 5:e sekund.
När du har startat bilen med nyckelkniven fortsätter startsystemet att köra motorn i cirka 15 minuter. Om du inte har stigit in i bilen efter 15 minuter stängs bilen av. Observera att bilen kan startas upp till 5 gånger mellan normal start med nyckel eller tryckknapp.
Alternativt kan du använda smartphone-kontroller eller en 1- eller 2-vägs fjärrkontroll med lång räckvidd. För att använda dessa alternativ på ett lämpligt sätt måste du läsa deras bruksanvisningar.

Hur vet jag om mitt fordon har en fjärrstart?

Om det är en Mercedes-Benz har alla modeller som tillverkats efter 2016 den här funktionen som standard. Äldre modeller, till exempel de som tillverkades mellan 2010 och 2015, har dock en knapp på nyckelkniven för fjärrstart. Andra fordonstillverkare brukar ha ett klistermärke under huven där det står om bilen är utrustad med fjärrstart.

Kan jag starta min Mercedes med min telefon?

Ja, det kan du. Mercedes me connect-appen ger dig total kontroll över din bil. Det beror på att den rymmer alla dina fjärråtkomsttjänster, inklusive fordonssökare, fjärrstart av motor, fjärrlåsning av bilen och mycket mer. Därför kan du komma åt och styra din bil var som helst.

  Jaguar vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Kan någon stjäla min Mercedes om jag använder fjärrstart?

Nej, även om fjärrstart slår på bilen och startar motorn är dörrarna fortfarande låsta. Och om en tjuv lyckas ta sig in i fordonet kan bilen inte köras iväg utan att det upptäcks att nyckelkniven finns i fordonet.

Är funktionen Mercedes-Benz mbrace gratis?

Nej, den är inte gratis. Mercedes-Benz mbrace har en gratis provperiod på sex månader vid varje nytt köp av en Mercedes och en provperiod på tre månader ges vid köp av begagnade fordon. Därefter börjar Mercedes mbrace-paketet vanligtvis från 280 dollar per år.
Startpaketet Mercedes-Benz mbrace innehåller tjänster för säkerhet, trygghet, bekvämlighet och fjärråtkomst som aldrig tidigare skådats. De gör det inte bara roligt att köra Mercedes utan också säkert och bekvämt. Det här är bara några av de funktioner som ingår i abonnemanget Mercedes-Benz mbrace-paketet.

Slutbetänkanden

Alla Mercedes-modeller som tillverkats efter 2016 har en fjärrstartsfunktion. Vissa modeller kan dock även utrustas med fjärrstartsfunktionen. Mercedes-modeller som tillverkades i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet är däremot inte kompatibla med fjärrstartsystemet.
Fjärrstartsfunktionen förenklar saker och ting för användaren eftersom han/hon kan styra sin bil var som helst. Dessutom kan föraren starta bilen på distans, låsa och låsa upp bildörrar på distans eller till och med skicka en adress till din navigator. Detta paket förenklar saker och ting för Mercedes-användaren.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts