Vilka Mercedes-modeller har en huva som är dekorerad?

Vilka Mercedes-modeller har en huva som är dekorerad?

Den treuddiga stjärnan på huven var ett kännetecken för Mercedes bilar för några år sedan. I dag har de flesta moderna Mercedes-modeller slopat ornamentet på grund av säkerhetsskäl och det faktum att de sportiga modellerna vanligtvis är de mest populära, och att motorhuvudornamentet inte passar till det sportiga utseendet.
Du kan dock fortfarande köpa några få modeller med motorhuvudornamentet, främst de som har den lyxiga topputrustningen ”Elegance” eller ”Avantgarde”. Den nyligen släppta S-klassen har fortfarande en motorhuvudornament, och Maybach-versionerna av GLS och S-klassen har båda dedikerade Maybach-huvudornament.

Mercedes Classic, Elegance och Avantgarde trimnivåer

De flesta Mercedes-modeller kan också förvärvas genom ett förkonfigurerat paket som består av många olika tillval och funktioner, såsom Classic-, Elegance- och Avantgarde-paketen.

Classic

Classic-paketet är ett instegspaket som är gjort för personer som inte är sugna på att spendera mycket pengar när de köper en ny Mercedes. Detta paket består av tygstolar, grundläggande inredningsdetaljer och en ratt med trim av lägre kvalitet. Exteriören har vanligtvis ingen krom och är mestadels karosserifärgad med ett enkelt Mercedesemblem på framsidan.

Elegans

Mercedes Elegance-paketet är ett mellantrimspaketalternativ från Mercedes som främst syftar till att införliva de flesta av de lyxiga väsentligheter som förknippas med en modern Mercedes. Sätena är av läder och det är även ratten. Elegance-paketet kommer också med snyggare hjul, krombitar och ett alternativ med en Mercedes-huvudprydnad på modeller som C-klass.

  Hur du uppdaterar Mercedes Comand firmware

Avantgarde

Det högsta trimpaketet för en modern Mercedes-sedan som C-klass är Avantgarde-paketet. Avantgarde-paketet tar allt från Elegance-paketet och lägger till ytterligare bitar. Det kommer med ett överdimensionerat Mercedes-emblem på grillen, inte en motorhuvudprydnad.

Mercedes S-klass

Mercedes S-klass representerar den högsta nivån av lyx från Mercedes utan att kliva in i den skräddarsydda Maybach-avdelningen. S-klassen kommer med motorhuvudornamentet eftersom motorhuvudornamentet passar perfekt till S-klassen som den högsta nivån av Mercedes lyx och förfining.
Den nya S-klassen kommer att kosta cirka 110 000 dollar för instegsmodellen S500 och S500 AMG-linjen kommer att börja på cirka 114 000 dollar. Den högre trimmodellen är S580 som kommer att börja på cirka 116 000 dollar för lyxlinjen, och AMG- och Executive-trimpaketen kostar cirka 120-131 000 dollar.
Mercedes S-klass 2021 är en av de sista modellerna som fortfarande erbjuds med motorhuvudprydnad, eftersom den nya Mercedes E-klass 2021 slopar motorhuvudprydnaden helt och hållet.

Mercedes Maybach-modeller

Maybach är det undermärke från Mercedes som syftar till att göra de finaste och lyxigaste Mercedes-modellerna som man kan köpa för pengar. För närvarande producerar Maybach toppmodellen S-klass Maybach som är ett steg över den vanliga Mercedes S580 med Executive-paketet.
Maybach erbjuder också den kraftigt uppgraderade versionen Mercedes GLS Maybach som också är mycket bättre utrustad än till och med den vanliga Mercedes GLS med de högsta optionerna. Båda dessa modeller kommer att kosta över 200 000 dollar.
Dessa två Maybach-modeller erbjuder många funktioner som är exklusiva för undermärket Maybach. Skräddarsydda tvåfärgade färger, uppgraderat läder och material, nya hjul och mer kraft. Det tilltalande med sådana modeller är möjligheten för ägaren att helt anpassa fordonet, även de minsta detaljerna. Både S-klassen och GLS kommer också med skräddarsydda Maybach-huvudornament.

  Vilken är den lyxigaste klassen av Mercedes?

Varför slopar Mercedes motorhuvudornamentet?

Mercedes tror att vissa modeller, som den nya E-klassen, kommer att bli mer populära med de sportiga AMG-paketen, och motorhuvudornamentet matchar helt enkelt inte det sportiga utseendet hos ett AMG-paket. Dessutom förknippar Mercedes motorhuven med äldre människor, vilket Mercedes inte vill ha när man riktar sig till en yngre publik.
Dessutom vill Mercedes göra motorhuvudprydnaden mer sällsynt, så att den endast kan förknippas med de högsta modellerna. Att ha en motorhuvudprydnad på en C-klass och en S-klass minskar säkert attraktionskraften hos en motorhuvudprydnad för en S-klassägare.
Motorhuvudornamenten börjar också bli något av ett säkerhetsproblem, eftersom de i hög grad försvårar säkerhetsbestämmelserna för fotgängare. Dessutom är motorhuvudprydnaden ganska populär bland tjuvar, och vissa märken som Rolls Royce lägger ner stora mängder FoU på stöldskyddsteknik.

Ytterligare frågor

Vilka andra märken har också motorhuvudornament?

Mercedes är inte det enda märket med en långvarig tradition av att sätta snygga ornament på bilens motorhuv. Rolls Royce har gjort detta sedan varumärket självt föddes, och Rolls Royce kallar det ”The Spirit of Ecstasy”. Spirit of Ecstasy kan fås i massivt guld, silver, kristall eller vad kunden vill ha.
Spirit of Ecstasy är en synonym med Rolls Royce-märket, och RR kan inte bara slänga det lika lätt som Mercedes gör. Spirit of Ecstasy har funnits på alla RR-modeller genom tiderna.
Varumärken som Bentley erbjuder också motorhuvudornament som kan fås i kristall och olika andra exklusiva material. Vissa märken som Lincoln, Jaguar, Cadillac, Pontiac, Dodge, Buick eller Plymouth hade tidigare motorhuvudornament i vissa av sina modeller, och några gör det fortfarande.

  Vilken är den bästa Mercedes Sprinter-motorn?

Vilken var den första Mercedes som gjorde sig av med motorhuvudornamentet?

Mercedes hade motorhuvudornamentet med från början, och det var först på 90-talet som märket bestämde sig för att välja en modell som kom utan motorhuvudornamentet från fabriken. Sedan dess har Merces använt motorhuvudornamentet i allt mindre utsträckning. Man räknar med att endast S-klassen i framtiden kommer att ha huvaornamentik.
Det första exemplet med att slopa motorhuvudornamentet går tillbaka till W212-generationen 2009, som för första gången introducerade designvalet med stjärna i grillen som finns på nästan alla modeller nuförtiden. Numera rymmer detta gallermärke även sensorerna för automatisk farthållare och till och med viss teknik för autonom körning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts