Vilka Mercedes är klassiker?

Förutom att Mercedes är ett av de äldsta bilföretagen i världen kan man också skryta med några av de mest ikoniska bilarna genom tiderna. Men vilka Mercedes-bilar är klassiker?

Eftersom det finns många Mercedes-klassiker kommer vi bara att nämna de tio främsta Mercedes-klassikerna genom tiderna. Dessa inkluderar 300SL Gullwing, 600 Pullman Landaulet, 300SEL 6.3, C111-11 Prototype, Benz Patent Motorwagen, 280SL Pagoda, 2004 CLS-Class, G-Class, 1936 540k och 500E.

Ovanstående bilar har en rik historia och är några av de finaste Mercedesbilar som någonsin tillverkats. De flesta av dem kommer att ge dig en förmögenhet på auktioner och till och med på återförsäljningsmarknader. Ja, det kan finnas flera Mercedes-klassiker, men dessa är de mest exceptionella.

Topp 10 Mercedes-Benz klassiska bilar genom tiderna

1954-1963 300SL Gullwing

Om man talar om den mest ikoniska och hyllade Mercedes-modellen går den titeln till 300SL Gullwing. 300SL Gullwing tillverkades mellan 1954 och 1963 och har en kraftfull 3,0-liters rak-6-motor. Bilen producerar också maximalt 220 hästkrafter, vilket var en av de bästa på 1950-talet. Den här bilen finns i alternativen coupé och roadster.

1963 – 1981 600 Pullman Landaulet

Pullman Landaulet var en favoritbil för ledare, kungar, diktatorer och till och med presidenter runt om i världen. En av de saker som gjorde att den här bilen utmärkte sig var dess hydrauliska delar. På den tiden var detta en av de bästa teknikerna och det lockade många köpare. Dessutom hade den en konvertibel tygtopp som gjorde det möjligt för ledare att vinka till sina undersåtar.

1970 C111-11 Prototyp

Trots att den inte var en tekniskt producerad bil är 1970 års C111-11 Prototype fortfarande en av de mest ikoniska Mercedesbilarna. Bilen hade en kaross av glasfiber och var utrustad med en kraftfull Wankelmotor med tre rotorer. Bilen tillverkades dock aldrig.

  Vilken Mercedes-Benz SUV har massagesäten?

1968 – 1972 300SEL 6.3

En annan populär klassisk Mercedes-Benz är 1968 – 1972 3000SEL 6.3. Inte bara spårar moderna Mercedes sina rötter till den här bilen, utan den hade också några av de finaste egenskaperna av alla bilar på den tiden. Några av dem är den 6,3-liters V8-motorn, elrutor, packad luftfjädring, servostyrning och ventilerade skivbromsar.

1886 – 1893 Benz Patent Motorwagen

Det vore synd om vi inte presenterade den första bilen som tillverkades hos Mercedes. Benz Patent Motorwagen från 1886 – 1893 är den första bilen som drivs av en förbränningsmotor. Till skillnad från de nuvarande bilarna hade detta fordon tre hjul, en vev som användes för att styra och en sittbänk.

1967-1971 280SL Pagoda

Om du är ett fan av roadsters kommer du att älska 280SL Pagoda. Detta är en av de vackraste bilarna som någonsin byggts. Dess sömlösa design och uppmärksamhet på detaljer var på en annan nivå. Dessutom kan den skryta med flera enastående egenskaper, som en 2,8-liters inline 6-cylindrig motor och karosserifärgade navkapslar.

1936 – 1940 540K

Om du har varit på några av de mest glamorösa evenemangen runt om i världen har du kanske stött på den här bilen. 540k är bland de mest unika och vackraste bilarna genom tiderna. Det är därför den hämtar en förmögenhet på återförsäljningsmarknaderna. Denna ikoniska bil är också kraftfull eftersom den har en 5,4-liters rak 8-cylindrig motor som levererar upp till 180 hk.

  Varför slutade Mercedes att tillverka GLK?

1991 – 1994 500E

En av de mest pålitliga Mercedes-Benz-modellerna genom tiderna är Mercedes 500E från 1991 – 1994. Den här bilen är handbyggd av Porsche och är inte bara kraftfull utan också pålitlig. Dessutom lockar den till sig en hög avgift på återförsäljningsmarknaden, vilket gör den till en av de mest eftertraktade bilarna i världen.

2004 CLS-Klass

Du kanske undrar vad en bil från 2004 gör på listan? Även om den här bilen har funnits i mindre än 25 år anses den fortfarande vara en av Mercedes klassiska bilar. Tack vare dess utmärkta design som har tvingat andra konkurrenter att skapa kupéer för att konkurrera med den.

G-klass

Naturligtvis skulle vår lista vara ofullständig utan den berömda G-klassen. Sedan tillverkningen 1976 har G-vagnen behållit sin design med några få ändringar. Denna kraftfulla SUV, som byggdes för militärt bruk, är en av de bästa terrängbilarna på marknaden.

FAQ

Vilken är den bästa klassiska Mercedes-Benz?

Den bästa klassiska Mercedes är utan tvekan 300SLGullwing. Gullwing-dörrarna på denna bil gjorde den populär och den är fortfarande en av de bästa och mest pålitliga Mercedes-modellerna genom tiderna. Allt du behöver göra är att välja mellan roadster- och coupéalternativen.

Är försäkringar för klassiska bilar billigare än för vanliga bilar?

Ja, försäkringar för klassiska bilar är billigare än för en vanlig bil. Försäkringsbolagen ger lägre premier till ägare av klassiska bilar eftersom de vet att dessa bilar inte körs ofta. Dessutom kör ägare av klassiska bilar sällan sina bilar, så det är osannolikt att de gör anspråk på ersättning.

  Vilka Mercedes har framhjulsdrift?

Hur gammal är en klassisk bil?

En klassisk bil bör vara minst 20-40 år gammal. Detta kan dock variera beroende på bilens betydelse också. Försäkrings- och registreringsbolag klassificerar ändå bilar som har funnits i mer än 20 år som klassiska bilar.

För att en bil ska uppfylla detta kriterium kräver försäkringsbolagen dock att den har sin verkliga utformning och sina verkliga specifikationer.

Vad är skillnaden mellan klassiska och antika registreringsskyltar?

Den största skillnaden mellan klassiska och antika bilplåtar är att klassiska bilar är 20-40 år gamla, medan antika bilar är bilar som tillverkats före 1975. Alla bilar som är 40+ år gamla är alltså antika bilar medan de som är mellan 20 och 40 år gamla är klassiska bilar.

Sammanfattning

Med så många Mercedes-klassiker på marknaden är det inte lätt att välja de bästa Mercedes-klassikerna. Men med listan ovan kan du välja en klassisk bil som tilltalar dig mest. De bästa Mercedes-klassikerna är modellerna 300SL Gullwing, 600 Pullman Landulet, 500E och 540K.

De flesta av de klassiska bilarna som vi har nämnt ovan sticker ut från resten på grund av deras design, funktioner eller händelser vid den tiden. Observera att de flesta Mercedes klassiska bilar är ganska dyra att förvärva.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts