Vilken Mercedes-Benz SUV har massagesäten?

Vilken Mercedes-Benz SUV har massagesäten?

Under de senaste åren har massagesäten blivit en ganska vanlig funktion i de flesta tyska premiumbilar. Även om vissa ”massage”-funktioner bara är en justering av ländstödet, erbjuder vissa av dem faktiskt en äkta massage. Gå bara inte och förvänta dig att det är något i närheten av den äkta varan.
Mercedes erbjuder massage i ett par av sina bilar, främst de större och dyrare bilarna. När det gäller SUV:er erbjuder Mercedes massagefunktioner i GLE och GLS, och för inte så länge sedan kunde även GLC fås med massagefunktion som tillval.

Stolspaket med flera konturer

De massagefunktioner som erbjuds i moderna Mercedes-bilar några som en del av tillvalet Multi-contour seat package. Dessa framstolar består av multikonturerade kamrar som blåsts upp av luft i det nedre ryggstödsområdet och även i sidobolsterna.

Dessa kamrar blåser upp och släpper luft vid en viss tidpunkt för att skapa en något uppfriskande upplevelse som kan göra dig lite mer bekväm under en lång resa. Denna pulserande effekt hjälper dig att minska belastningen på din ryggrad, enligt den tyska organisationen för ryggradshälsa.

Om du väljer det här paketet får du också flervägsjusterbara säten samt uppvärmda och ventilerade säten. Alla dessa funktioner kan styras via bilens infotainmentsystem och det ska inte vara någon större utmaning att få det bekvämt i dessa säten.

Massagealternativ

Mercedes har erbjudit sätesmassage ett tag nu. I början var det här systemet en ganska stor besvikelse eftersom det marknadsfördes som en fullfjädrad massagefunktion, men den var knappt märkbar.
Men med tiden har Mercedes fortsatt att förbättra systemet. Numera erbjuder detta system flera olika typer av massage. Dagens massagesystem erbjuder upp till 8 olika typer av massage, inklusive föryngring av rygg och axlar, två typer av massage med ”varma stenar” och ett aktivt träningsprogram som syftar till att stärka rygg- och benmusklerna.
Dessa massagefunktioner syftar till att ge dig en funktionsrik körupplevelse och få en lång resa att verka bekvämare. Poängen med dessa funktioner är att få dig att stanna mindre under en lång resa, så att du kan nå din destination tidigare och inte på bekostnad av din rygg.

  Vilken är den bästa Mercedes-motorn?

Massagesäten i GLS

Det här systemet finns främst tillgängligt för framsätena, men Mercedes har även infört massagesäten för bakre passagerarna i GLS, Mercedes största SUV.
GLS är Mercedes största och mest utrustade SUV. Som sådan kan du välja sätesvärme i alla säten, även för sätena på tredje raden. Ventilerande säten finns endast tillgängliga för sätena på främre och mellersta raden. Detsamma gäller för massagefunktionerna.
Som tidigare nämnts är det snarare att förvänta sig att erbjuda massagesäten på främre raden för många premium-SUV:er, men Mercedes har tagit det ett steg längre och erbjudit samma funktionalitet för andra raden om du väljer Executive Rear Seat Plus Package.
Executive Rear Seat Plus-paketet levereras med ett stort antal ytterligare funktioner som garanterat kommer att öka komforten för de bakre passagerarna. Några funktioner som ingår i det här paketet är två bakre underhållningsskärmar med hörlurar, flervägsjusterbara säten och en separat 7-tums surfplatta för att styra i stort sett alla funktioner.
Du kan också luta baksätena och skjuta fram framsätet hela vägen fram för att skapa gott om plats för bakpassageraren i kaptensstolen. Det här paketet levereras också med en uppsjö av ytterligare funktioner som flera USB-portar, ett kylskåp och flygplansliknande bord som fälls ut ur mittkonsolen.

FAQ-avsnitt

Hur mycket kostar Mercedes fancy sätespaket?

Kostnaden för lyxiga sätespaket är ganska hög, vilket är väntat när det gäller exklusiva topputrustningar från Mercedes. Massagefunktionen för framsätena och många andra alternativ som följer med den kostar dig cirka 1 200 dollar.
Om du väljer Executive Rear Seat Package kostar det dig 2 200 dollar, men det ger dig fortfarande inte massagesäten på andra raden. Det kommer som en del av det tidigare nämnda Executive Rear Seat Plus-paketet, som lägger till massageringsfunktionerna och ventilationsfunktionen, för 3 750 dollar.
För att få lite sammanhang, för detta pris kan du få en riktig timmes professionell massage varje vecka, i mer än ett år, eller till och med två, för detta pris.

  Vilken är den bästa Mercedes för vinterkörning?

Ska jag välja Executive Rear Seat Package Plus till min nya GLS?

Det beror på. Att välja funktionen för massage i framsätet är vettigt, men tillvalspaketet för massage i baksätet är bara vettigt om du transporterar VIP:s under längre resor åt gången.
Sanningen är att även om du transporterar VIP:er från ett land till ett annat, vilket inte heller är troligt eftersom alla hellre flyger nuförtiden, så vet de flesta människor inte ens att dessa funktioner finns överhuvudtaget.
Om du är i den här branschen är en sedan ett mycket bättre alternativ för längre resor än en SUV eftersom en sedan är mycket mer aerodynamisk, vilket fungerar gynnsamt för tystnaden och bränsleeffektiviteten på din resa.

Hur man väljer tilläggsalternativ när man köper en ny bil

När du köper en ny bil är det lite som att vara ett barn i en godisaffär att välja tilläggsutrustning. Och tillverkarna är medvetna om detta, särskilt tyskarna. Det är allmänt känt att många biltillverkare tar ut obscena summor för vissa tilläggsalternativ.
Det är vanligt att vissa tillverkare av lyxbilar tar ut en enorm summa pengar för ”extrautrustning” som är standard på en billigare bil från ett annat, mindre populärt märke. När du väljer dina tillval, välj de tillval som du faktiskt kommer att använda tillräckligt mycket för att det ska vara ekonomiskt vettigt.
Om du är mestadels ensam när du reser behöver du inte baksätets executive-paket. Du behöver inte heller tredje raden, extra eluttag eller bakre persienner. Numera är tillval extremt dyra på tyska premiumbilar, men de hjälper dig när du bestämmer dig för att sälja bilen igen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts