Vilka Mercedes har framhjulsdrift?

Vilka Mercedes har framhjulsdrift?

Om du köper en ny Mercedes-Benz är en av de saker som du kommer att titta på en av bilens drivlinor. Du måste välja mellan tre drivlinjesystem: FWD, RWD eller AWD.
Flera Mercedes-Benz-modeller är utrustade med framhjulsdrift, bland annat A-klass, B-klass, CLA-klass och GLA-klass. Andra Mercedes-modeller har möjlighet att välja antingen FWD eller ett annat drivsystem. En av dessa modeller är GLB-klassen, som har FWD som standarddriftsystem.

Mercedes-Benz-modeller med framhjulsdrift

A-klass

A-klassen har framhjulsdrift som standarddriftsystem. Köparna har dock också möjlighet att välja en A-klass med ett AWD-system. Observera att A-Klass med fyrhjulsdriftssystem är något dyrare än A-Klass med framhjulsdriftssystem. Skillnaden ligger på cirka 2 000 dollar.
Genomsnittspriset för Mercedes-Benz A-klass ligger på cirka 34 000 dollar. Priset kan öka eller minska beroende på vilken modell du önskar. Bortsett från att den här bilen har ett FWD-system är den vackert utformad och mycket tilltalande. Den är snyggare än bilarna i sin kategori, till exempel Audi A3 sedan.
Denna Mercedes på instegsnivå har en vacker, lyxig och bekväm interiör. Den kan skryta med funktioner som eljusterbara säten, tvåzons klimatkontroll och 64-färgad LED-omgivande belysning. Utrustad med en 2,0-liters turbo inline-4-motor med 7-växlad automatisk växellåda är detta en fantastisk bil att äga.

B-klass

B-klassen må vara en av de minst populära Mercedes-Benz-modellerna på marknaden, men den erbjuder ändå högteknologiska och lyxiga funktioner som folk letar efter i Mercedes-bilar. Den är också utrustad med framhjulsdrift, vilket gör den utmärkt för knepiga väderförhållanden som snö och is.
Den här modellen är endast lämplig för personer som letar efter en Mercedes-Benz hatchback med framhjulsdrift. Mercedes erbjuder även en A-Klass hatchback med FWD, vilket är den enda konkurrenten i denna kategori. Den här bilen har en stilren och bekväm interiör.
Mercedes-Benz B-klass säljs för cirka 38 000 dollar, vilket är något dyrare än A-Klass hatchback. Oavsett sin kompakta storlek är denna FWD-bil utrustad med en kraftfull inline-4-motor som gör det möjligt för bilen att accelerera från 0 – 60 mph på 10,6 sekunder. Bilen är också säker och pålitlig.

  Vilka bilar liknar Mercedes A-klass?

CLA-klass

Om du vill ha en Mercedes-Benz coupé, men inte har råd med de avancerade modellerna, kan du nöja dig med denna stilrena framhjulsdrivna bil. Mercedes-Benz CLA-klass är inte en vanlig coupé eftersom den har fyra dörrar. Dessutom har den inget AWD-system utan är utrustad med ett FWD-system.
Trots de okonventionella egenskaperna som den här bilen är utrustad med presterar den fortfarande på en hög nivå och har högteknologiska funktioner. Denna elegant utformade coupé som går för cirka 39 000 dollar är säker, men ändå mycket bekväm att köra runt i. Dessutom kommer den med en av de bästa infotainmentuppsättningarna.

GLA-klass

Efter att ha nämnt modellerna A-Klass och CLA-Klass är det ganska uppenbart att GLA-klassen var tvungen att vara med på den här listan. Dessa bilar har mycket gemensamt eftersom de alla har ett A i sin klass. Men till skillnad från de två tidigare är GLA-klassen en subkompakt SUV och inte en bil.
Med ett FWD-system är GLA-klassen en väldesignad och bekväm subkompakt SUV. Dessutom är den lyxigt konstruerad med många säkerhetsfunktioner. Den är också bekväm, men med en något kompakt interiör. Den här bilen har också ett AWD-alternativ och priset ligger mellan 36 000 och 39 000 dollar.

GLB-klass

Du kanske blir förvånad över att en så kraftfull bil är utrustad med ett framhjulsdrivet system. Även om denna SUV har ett FWD-system som standard har den också ett AWD-alternativ. Priset för denna SUV ligger mellan 36 000 och 39 000 dollar.
Den är utrustad med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med 8-växlad dubbelkopplingslåda. Förutom det har den en valfri tredje rad som omvandlar den här bilen till en 7-sitsig. Andra funktioner är 64-färgad LED-omgivningsbelysning, aktiv bromsassistans, en eldriven baklucka, fjärrstart och mycket mer, vilket gör denna SUV till en glädje att åka med.

  Bästa Mercedes V8-motor

Vanliga frågor om drivsystem

Vilka är fördelarna med att ha en framhjulsdriven bil?

En av de största fördelarna med ett framhjulsdrivet system jämfört med ett bakhjulsdrivet system är att det ger bra dragkraft. Därför är det bättre lämpat för is, snö eller dåliga vägförhållanden. Dessutom tenderar fordon med ett FWD-system att vara rymligare och effektivare än fordon med bakhjulsdrift.

Vad är skillnaden mellan framhjulsdrivna och bakhjulsdrivna system?

Den viktigaste skillnaden är att FWD-systemet fungerar genom att hästkraften och vridmomentet fördelas till framaxeln, som driver och styr fordonet. Å andra sidan fungerar RWD-systemet genom att kraften distribueras till bakaxeln, i stället för till framaxeln. Därför är framaxeln avsedd för styrning.

Varför är bakhjulsdrift dåligt för snöiga förhållanden?

En bil med bakhjulsdrift är dålig för snöiga förhållanden eftersom drivhjulen sitter på den lättare delen av bilen, där lastutrymmet eller bagageutrymmet finns snarare än motorn. Som ett resultat av detta saknar den ett bra grepp som det som finns i FWD- eller AWD-system. Det är därför en bil med RWD lätt snurrar eller fiskar sig fram på snöiga ytor.

Är fyrhjulsdriftssystemet det bästa av de tre drivsystemen? Varför?

Ja, det är det. Ett fyrhjulsdrivningssystem är bäst eftersom det automatiskt tillämpar accelerations- och bromskraft på alla fyra hjulen, oberoende av varandra. Föraren har alltså mer kontroll över bilen genom att använda vridmomentet till alla hjul, i stället för de vanliga tvåhjulsdrivna systemen som skickar kraften till antingen fram- eller bakhjulen.

  Kan du byta olja i en Mercedes själv?

Finns det ett framhjulsdrivet system i C-klassen?

Nej, det gör den inte. C-Klassen har ett bakhjulsdrivet system. Därför är den lättare att hantera, stanna, kontrollera och accelerera än en bil med framhjulsdrift. Den har en övergripande kraftfull prestanda, vilket är anledningen till att den är vanlig i tävlingsbilar och bilar av hög kvalitet.

Slutsats

Flera Mercedes-Benz-modeller är utrustade med ett framhjulsdrivet system och de är Mercedes-Benz A-klass, B-klass, CLA-klass, GLA-klass och GLB-klass. FWD-systemet är idealiskt för personer som bor i snöiga förhållanden. Det är också billigare att tillverka och fantastiskt bra på bensinförbrukningen.
Även om ovanstående Mercedes-Benz-modeller har ett framhjulsdrivet system som standardsystem har de flesta av dem antingen ett bakhjulsdrivet eller ett fyrhjulsdrivet system som tillval. A-klassen har till exempel FWD- och AWD-alternativ, medan GLB-klassen har FWD- och AWD-alternativ.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts