Varför slutade Volvo att tillverka xc70?

Volvo är allmänt känt för sina säkra bilar. Tyvärr är märket också känt för att ha några av de minst tillförlitliga bilarna. XC70 är bland de minst tillförlitliga bilarna som Volvo någonsin har tillverkat. Men varför slutade Volvo att tillverka XC70 kombi?

Volvo slutade tillverka Volvo XC70 eftersom konkurrerande modeller som Volkswagen Golf SportWagen och Subaru Outback var mer prisvärda. Detta ledde till att försäljningen var ganska lägre än vad Volvo förväntade sig. Dessutom var XC70 också bland de minst tillförlitliga kombibilarna på den tiden.

Förutom att Volvo XC70 var mindre tillförlitlig hade den dålig bränsleekonomi och en besvärlig hantering jämfört med sina konkurrenter. På det hela taget var den här bilen välbyggd för alla typer av terräng. Dessutom var det en raffinerad körning med mycket utrymme och den var attraktiv. Dessutom gav de 18-tums lättmetallfälgarna den ett sportigt utseende.

Funktioner hos Volvo XC70

Volvo XC70 introducerades på marknaden i slutet av 1996. Volvo introducerade tre modellserier, som inkluderar Volvo S70, V70 och V70. S70 var en sedan, medan V70 var en kombi. År 2002 bytte terrängversionen V70 XC namn till XC70.

Liksom sina konkurrenter var XC70 byggd för all terräng med ett robust fyrhjulsdriftssystem. Den 5-dörrars kombivagnen var vackert utformad och mycket tilltalande för ögat. Dessutom har den en lyxig interiör som liknar andra avancerade Volvomodeller.

Dessutom kom den här bilen med en 5-cylindrig inline 2, 461 cc turbodieselmotor. Dessutom hade den en 5-växlad manuell eller 4-växlad automatisk växellåda med möjlighet till FWD- eller AWD-system. Och med en hjulbas på cirka 267 cm var denna bil något lång.

  Volvo vs. Mercedes: Tillförlitlighet

När det gäller säkerhet var Volvo XC70 utan tvekan en av de säkraste kombibilarna på vägen. Den var utrustad med citysäkerhet, döda vinkeln, bakre barnsäkerhetsspärrar, varning för lågt däcktryck, stabilitetskontroll, traktionskontroll, körfältsvarning och backkamera.

Var den senaste generationens Volvo XC70 i nivå med konkurrenterna?

Trots att Volvo XC70 stoppades permanent var den en trevlig bil med utmärkta funktioner. Till exempel fanns 2016 års Volvo XC70 i tre olika trimsnivåer. Dessa är T5, T5 Premier och T5 Platinum. Basmodellen var T5, som hade grundläggande funktioner.

Volvo XC7 T5 kom med en 7-tumsskärm för infotainmentsystemet, farthållare, Bluetooth, automatisk nödbromsning vid låg hastighet, Wi-Fi, uppvärmda framsäten och satellitradio. Till skillnad från de andra högre trims var denna basmodell ganska prisvärd.

Köpare som var intresserade av en mer lyxig körning valde T5 premier med flera extra funktioner. Till dessa hör bland annat ett moonroof, läderklädsel och navigation. T5 Platinum var tvärtom ännu lyxigare än T5 Premier. Denna trimning lade till funktioner som ett premium Harman Kardon-system, adaptiva strålkastare och övervakning av döda vinklar.

Förutom att erbjuda dessa utmärkta trims tillhandahöll Volvo även två paket: Proximity-paketet och teknikpaketet. Proximity-paketet har nyckellös närvarostyrning, en elektrisk baklucka och en backkamera. Teknikpaketet å andra sidan tillhandahöll en mängd aktiva säkerhetsfunktioner.

Bortsett från att konkurrenterna erbjöd bättre och prisvärda fordon hade Volvo XC70 många funktioner som köparna älskar i kombibilar. Trots detta var den här bilen ganska dyr med ett utgångspris på cirka 39 500 dollar för basmodellen. T5 Platinum hade ett utgångspris på cirka 48 100 dollar.

Vilken bil ersatte Volvo XC70 kombi?

Efter att ha avvecklats 2016 introducerade Volvo en ny bil, Volvo V90 SUV. Trots att V90 introducerades samma år som XC70 lades ned ersatte den aldrig den förra. År 2017 introducerade Volvo en ny kombi cross country, känd som Volvo V90 Cross Country wagon. Detta är den bil som ersatte XC70.

  Är Volvo pålitliga begagnade bilar?

Volvo V90 Cross Country Wagon utformades för att bryta gapet mellan V90 Wagon och V90 SUV. Precis som XC70 byggdes V90 Cross Country Wagon för att trivas i alla terränger. Den är dock betydligt större än den nedlagda XC70.

Egenskaper hos V90 Cross Country

Till skillnad från sin föregångare är Volvo V90 magnifikt konstruerad med en härlig design och finish. Dessutom har den massor av lyxfunktioner och är en av de bästa kombibilarna på marknaden. Dessutom kan den kryssa i alla terränger med stor lätthet.

Volvo V90 Cross Country har ett AWD-system med en markfrigång på 204 mm. Detta visar att du inte kommer att ha några problem när du är ute i terräng. Dessutom har den en enastående dragkapacitet för sin storlek på 2 400 kg. Dessutom är den tekniskt avancerad med funktioner som rikligt med förarassistans och en bordsliknande infotainmentpekskärm.

Men med all glamour och lyx är den här bilen inte billig. Du kommer att behöva punga ut med cirka 50 000 dollar för dess 2021 års modell. Med tanke på de funktioner som du får är den värd varenda slant som läggs på den.

FAQ

Är begagnade Volvo XC70 bra bilar?

Ja, begagnade Volvo XC70 är en bra begagnad bil. Du måste dock underhålla den ordentligt för att undvika att få frekventa problem. Innan du köper den här bilen bör du också se till att ägaren underhållit den ordentligt så att den inte orsakar dig en massa huvudvärk.

  Vilken modell ersatte Volvo XC70?

Är det dyrt att underhålla en Volvo?

Ja, det är mycket dyrt att underhålla en Volvo. I genomsnitt kan du behöva spendera över 12 000 dollar per år för att underhålla din Volvo. Detta är dock något billigare jämfört med att underhålla en Mercedes med en årlig kostnad på 12 900 dollar och en BMW med en årlig kostnad på 17 800 dollar.

Hur många mil håller en Volvo?

Oavsett vilken typ av bil du kör bestäms hållbarheten oftast av hur väl du underhåller den. Med det sagt kommer en Volvo som tas om hand på rätt sätt att hålla i över 20 år eller mer än 200 000 mil. Om du kör en mer pålitlig Volvomodell kan du till och med nå över 300 000 mil.

Slutsats

Huvudskälet till att Volvo slutade tillverka Volvo XC70 var den hårda konkurrensen från konkurrerande kombibilar som Subaru Outback och Volkswagen Golf SportWagen. Till skillnad från Volvo XC70 var dessa två kombibilar mer tillförlitliga med bättre hantering.

Volvo har dock tagit fram Volvo V90 Cross Country Wagon som en ersättare till XC70 Wagon. Även om den här bilen fortfarande släpar efter när det gäller tillförlitlighet är den något bättre och rymligare än XC70.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts