Varför är begagnade Mercedes S-klassar så billiga?

Mercedes-Benz S-klass är Mercedes flaggskeppsmodell. En helt ny Mercedes S-klass har ett grundpris på 110 850 dollar, medan en begagnad S-klass har ett genomsnittspris på 50 000 dollar. Men varför är begagnade Mercedes S-klass så billiga?

Begagnade Mercedes-Benz S-klass är billiga på grund av den höga kostnaden för reparation och underhåll. I takt med att Mercedes S-klass blir äldre ökar också de problem som användaren måste ta itu med. Mercedes S-klass är också billig på grund av den översvämmade marknaden för begagnade Mercedes S-klass.

Trots att Mercedes-Benz S-klass är billig kan du fortfarande hitta en bra begagnad bil. Det enda du behöver göra är att se till att provköra bilen, få den besiktigad och kontrollera dess historik. Om du dessutom får en certifierad begagnad Mercedes S-klass är det ännu bättre.
Genom att köpa en certifierad begagnad Mercedes S-klass minskar risken för att köpa en bil med många problem. I de flesta fall kommer certifierade bilar med ytterligare fördelar, till exempel finansieringsprogram och garantier som garanteras av tillverkaren. Därför kan du slappna av i vetskapen om att du får en begagnad S-klass av hög kvalitet.

Priserna på begagnade Mercedes S-klass varierar beroende på tillverkningsår, tilläggsutrustning och bilens skick. En begagnad Mercedes-Benz S-klass kan ha många mil men säljs ändå bättre än en med mindre mil. Tänk därför på alla viktiga faktorer när du köper en begagnad Mercedes S-klass, annars kan det sluta med en oskälig affär.

Vad gör att begagnade Mercedes S-klass är så billiga?

Hög kostnad för reparationer och underhåll

Den främsta anledningen till att begagnade Mercedes S-klass är billiga är deras höga kostnader för reparation och underhåll. Liksom de flesta lyxbilar är S-klass utrustad med några av de senaste teknikerna som gör att den lätt går sönder. Som ett resultat av detta kan du besöka mekanikern fler gånger än en vanlig bil.

  Vad betyder AMG för Mercedes?

På grund av den överkonstruerade och komplicerade tekniken kommer det att kosta dig mycket mer att reparera din S-klass än en genomsnittlig begagnad bil. Olyckligtvis kan de flesta reparationer kräva specialiserade maskiner, vilket också driver upp kostnaderna för reparation och underhåll. Dessutom kan du inte ta den här bilen till en vanlig mekaniker eftersom de flesta kräver en certifierad Mercedes-återförsäljare för att hanteras korrekt.
Eftersom Mercedes S-klass dessutom har många överkonstruerade delar och högteknologiska system gör detta att bilen har flera utmaningar. Och i takt med att bilen åldras blir problemen ännu fler. Därför är det inte tillrådligt att satsa på en gammal Mercedes-Benz-modell som är 5 år eller äldre. En sådan bil drar till sig många problem.

Sammantaget är Mercedes bland de dyraste bilarna att underhålla, med BMW i spetsen. Under en period på 10 år är kostnaden för att underhålla en Mercedes-Benz cirka 12 900 dollar, vilket bara överträffas av BMW på 17 800 dollar. De flesta Mercedes-modeller lockar till sig cirka 908 dollar i årliga reparationer. Detta kan dock öka beroende på vilka problem bilen drabbas av.

Om du räknar in andra kostnader som bränsle, oljebyte och försäkring kommer du att märka att mycket pengar går förlorade genom att äga en begagnad Mercedes S-klass-modell. Och om den begagnade Mercedes-Benz S-klass inte täcks av garantin kommer kostnaden att skjuta ännu mer i höjden.

  Vilken är den billigaste Mercedes-bilen?

Marknaden för begagnade Mercedes-Benz S-klasser är översvämmad.

En annan anledning till att begagnade Mercedes S-klass är billiga är att de är många på marknaden. Detta beror på att 50 % av alla nya Mercedes-bilar leasas. Som ett resultat av detta finns det en konstant ström av leasingåterlämningar vart tredje år, vilket gör att bilarna översvämmas på marknaden och sänker den totala återförsäljningskostnaden.
Därför kostar en ny Mercedes-Benz S-klass cirka 110 850 dollar, medan dess begagnade motsvarighet kostar cirka 50 000 dollar, vilket är cirka 47 procent av originalpriset. Detta är inom en period på cirka 5 år. Som du kan se är det en riktigt bra affär.

Brist på reservdelar

Bortsett från de höga underhålls- och reparationskostnaderna och översvämningen av marknaden är Mercedes S-klass också prisvärd på grund av bristen på reservdelar. Det är inte lätt att hitta reservdelar till en 5-10 år gammal Mercedes S-klass. På grund av detta säljer många människor sina gamla S-klassmodeller till ett engångspris.

FAQ

Är Mercedes S-klass en pålitlig bil?

Mercedes S-klass är en av de säkraste sedans på marknaden. Den är dock en av de minst tillförlitliga lyxbilarna på marknaden. Jämfört med sina konkurrenter ligger den bara före BMW 7-serien, men bakom Audi A8. Dessutom hamnar den under genomsnittet i de flesta tillförlitlighetsbedömningar.

Är Mercedes S-klass dyr att underhålla?

Naturligtvis, ja. Mercedes-Benz S-klass är dyr att underhålla på grund av den specialiserade skötsel som den kräver. När en S-klass går sönder kan det inte hanteras av vilken mekaniker som helst. Du måste leta efter en specialiserad Mercedes-återförsäljare för att reparera och underhålla din bil. Dessutom är reservdelar mycket dyra och inte lätt tillgängliga för äldre modeller.

  Kan en Mercedes starta en annan bil med starthjälp?

Har Mercedes många problem?

Ja, det har de. De flesta Mercedes-modeller utvecklar många problem efter att ha gått 100 000 mil. Vissa modeller som E-Klass och CLS-Klass är dock mycket tillförlitliga. Liksom många lyxbilar har Mercedes-Benz-bilar mer avancerad och komplicerad teknik som gör att de lätt går sönder.

Vilken begagnad Mercedes-modell har bäst återförsäljningsvärde?

Mercedes-Benz CLS-Klass har det bästa återförsäljningsvärdet. Tack vare dess exceptionella prestanda, högteknologiska funktioner, lyxiga och rymliga kupé och tillförlitlighet. Efter 3 års ägande håller den här modellen sitt värde bra med 43 %. Den närmaste Mercedes-modellen med det närmaste återförsäljningsvärdet är E-Klass.

Är S-klassen bättre än BMW 7-serien?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha lyx, tillförlitlighet och säkerhet är S-klassen en lämplig bil att skaffa. Men om du vill ha kraft, prestanda och utmärkt hantering är BMW 7-serien det bättre alternativet. Dessutom är S-klassen något dyrare än 7-serien.

Sammanfattning

Generellt sett är begagnade Mercedes S-klass billiga på grund av den höga kostnaden för reparation och underhåll, leasade modeller som översvämmas av marknaden och bristen på gamla reservdelar till S-klass. Om du måste köpa en begagnad Mercedes S-klass-modell bör du överväga att skaffa en certifierad begagnad bil. Denna har sannolikt färre problem och kan komma med en garanti.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts