Varför är äldre Mercedes så billiga?

Varför är äldre Mercedes så billiga?

Mercedes-Benz-bilar är populära på grund av sin lyxiga status och sina enastående prestanda. De har också ett högt utgångspris, men äldre Mercedesbilar är billigare.
Äldre Mercedes är billigare på grund av deras höga reparations- och underhållskostnader. Dessutom har dessa bilar ett lågt återförsäljningsvärde. När den fyraåriga garantin eller garantin på 50 000 mil löper ut blir det dyrt för Mercedes-bilägare. Därför väljer många Mercedesägare att sälja sina bilar efter denna period.
Trots detta bör du inte vara rädd för att köpa en gammal Mercedes-Benz bilmodell på grund av de höga reparations- och underhållskostnaderna. Vissa gamla Mercedes kan vara väl underhållna och kommer inte att ha några problem. Du måste gå igenom bilens historikrapport och inspektera den innan du köper.
Här är orsakerna till varför äldre Mercedes-Benz-bilar är så billiga:

Ingen garanti

Liksom många lyxbilsmärken erbjuder Mercedes också en garanti. Den begränsade Mercedes-garantin för nya fordon täcker defekter i material eller utförande i 4 år eller 50 000 mil. Garantin ger bilägaren sinnesro i vetskapen om att reparationer tas om hand inom denna period.
För begagnade Mercedes-Benz-bilar erbjuder tillverkaren Certified Pre-Owned Limited Mercedes Warranty som ger extra täckning i 1 år eller upp till 100 000 mil. Om din bil har ett problem inom denna period kan du ta den till en auktoriserad Mercedes-Benz-återförsäljare för reparation och service.
Äldre Mercedesbilar är billigare eftersom de inte omfattas av garantin. De flesta Mercedes-ägare säljer sina bilar när garantin löper ut. De gör detta för att undvika de höga reparations- och underhållskostnader som bilen medför. Därför måste du verkligen överväga en gammal Mercedes med en begagnatgaranti.

  Vilken är bäst, Mercedes eller Jaguar?

Höga reparationskostnader

Den främsta anledningen till att äldre Mercedesbilar är så billiga är de höga reparationskostnaderna, vilket gör att många Mercedesägare säljer dem när garantin löper ut. Dessutom försöker en del människor att skaffa eftermarknadsdelar i stället för OEM-delar, som slutar med att slitas ut snabbt.
Att förvärva en gammal Mercedes-Benz-bil är roligt och kan verka som en bra affär, men du bör vara beredd att lägga ut en hel del pengar även för en liten reparation. Du kommer att behöva reparera små problem här och där när bilen får fler mil och du bör vara beredd på större reparationer när bilen blir äldre.
De flesta kostsamma reparationer upplevs på äldre Mercedes med minst 150 000 mil eller mer. Så om den gamla Benz du tänker köpa har över 100 000 mil ska du vara beredd på att besöka mekanikern oftare än vanligt.

Höga underhållskostnader

Att arbeta med en begagnad Mercedes-Benz är också mycket kostsamt. Det finns få Mercedesbilhandlare på marknaden och de är dyra. Att reparera eller underhålla delar på en Mercedes-Benz bil är besvärligt, vilket är anledningen till att det inte finns så många återförsäljare. Bilen har avancerade systemövervakningsprogram, körhjälpmedel och infotainment som är svåra att hantera.
Mercedesåterförsäljare måste vara auktoriserade och är vanligtvis specialiserade. De behöver specialutbildning och specialverktyg för att reparera din bil. Därför kan du inte ta din Mercedesbil till vilken återförsäljare som helst i staden.

  Vilken månad att köpa en begagnad Mercedes

Lågt återförsäljningsvärde

Många lyxbilar bibehåller ett högt återförsäljningsvärde under de första fem åren. Efter den här perioden värdeminskar bilen snabbt. Det är en av anledningarna till att gamla Mercedes-Benz-bilar är extremt billiga. Eftersom Mercedesbilar är ett lyxmärke kommer de att skrivas ned snabbt jämfört med andra bilmärken än lyxbilar.
Ju högre underhållskostnaden är, desto lägre blir återförsäljningsvärdet. Så begagnade Mercedesbilar är billiga på grund av deras låga återförsäljningsvärde, vilket beror på höga underhålls- och reparationskostnader. Ju äldre bilen är, desto billigare blir den. Dessutom är deras efterfrågan inte lika stor som för andra märken än lyxbilar, vilket gör att deras återförsäljningsvärde är något lägre.
En Mercedes-Benz-bil som har varit ute i minst 6 år kan se sitt ursprungliga värde sjunka med cirka 30-40 %. Detta kan vara ännu högre beroende på bilens skick.

Många billigare alternativ

Mercedes-Benz må vara bland de mest eftertraktade lyxbilsmärkena på marknaden, men äldre Mercedesbilar är det inte. Detta beror på att det finns många alternativa gamla bilmärken på marknaden. Till skillnad från Mercedes-Benz är dessa bilmärken billigare, mer tillförlitliga och kostar mindre i underhåll.
Gamla bilmärken som Lexus och Infinity erbjuder enastående komfort, men de är mycket billigare än Mercedes. De är också mer tillförlitliga i prestanda, och underhåll eller reparationer är inte ett problem som de är med Mercedes.

Vanliga frågor om att köpa en begagnad Benz

#### Vilken är den bästa gamla Mercedes man kan köpa?
Det beror på din smak och dina preferenser. Om du vill ha en pålitlig gammal Mercedes-Benz-bil kan du överväga att skaffa en C 300 Mercedes från 2008 till 2010 eller en 300D-modell från 1977 till 1985. Om du vill ha prestanda, skaffa 2008-2010 C63- eller 2010-2012 E550 Coupé Mercedes-Benz bilmodellerna.

  Vilken är den bästa tiden att köpa en Mercedes?

Varför är begagnade Mercedes-Benz S-klass bilar så billiga?

Mercedes S-klass-modellen är mycket billig på grund av deras tillförlitlighet. De är en av de minst tillförlitliga Mercedes-Benz bilmodellerna på marknaden. Om du köper den här modellen kommer du att genomgå höga underhållskostnader. S-klassmodellen är inte heller särskilt efterfrågad, precis som E-klassmodellen.

Är det värt att köpa en 10 år gammal begagnad Mercedes-Benz bil?

Det beror på Mercedes-modellen och i vilket skick bilen är. Vissa ägare tar väl hand om sina bilar även efter 10 år. Men om du misstänker att bilen har underhållits dåligt ska du inte köpa bilen. Oavsett bilens skick ska du räkna med att underhålla den regelbundet.

Sammanfattning

Vid det här laget vet du varför Mercedes-Benz bilmodeller är billiga. Äldre Mercedesbilar är billiga på grund av sina höga reparations- och underhållskostnader. Dessutom saknar de garanti, vilket innebär att du får klara dig själv om något går fel med bilen.
Men även om en äldre Benz kan vara billig har den fortfarande kvar sina lyxiga funktioner som andra bilmärken inte har. Dessutom är Mercedes bekväma med en elegant design. Även med de höga reparations- och underhållskostnaderna kommer rätt skötsel av en gammal Mercedes att minska besöken hos mekanikern.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts