Vanliga problem med Mercedes W218

Mercedes W218 problem

Mercedes Benz W218 är en fyradörrars coupé baserad på Mercedes Benz E-klass (W212). W218 var i produktion mellan 2011 och 2018 och ersattes senare av C257 som fortfarande är i produktion. CLS delar de flesta av sina delar med W212 vilket innebär att dessa två är lika när det gäller underhåll och tillförlitlighet.

Därför är W219 tillförlitlig som helhet och den bör hålla ganska länge. De vanligaste W218-problemen är förknippade med luftfjädringen, motorn, oljeläckage, elen och växellådan. De flesta av dessa kan lösas med bra gammalt förebyggande underhåll, vilket är fallet med de flesta tyska premiumbilar.

Om du inte underhåller den i rätt tid kommer bilen att drabbas av en mängd olika problem under hela sin livstid. Till exempel är luftfjädringsproblem dyra att åtgärda och du måste ibland betala ut några tusen dollar för att åtgärda dem.

På det hela taget är W218 en riktigt bra bil som sannolikt kommer att stå sig under tidens gång. CLS-Klassen är en av Mercedes CLS-modeller som är en av de snyggaste, och W218 facelift AMG-modellen är fortfarande den kraftfullaste och mest spännande CLS som finns.

Mercedes W218 luftfjädringsproblem

Mercedes AIRMATIC är namnet på Mercedes egenutvecklade luftfjädringssystem. Tidiga iterationer av systemet är kända för att drabbas av problem mycket oftare medan senare modeller verkar klara sig mycket bättre. Verkligheten är att dessa system är komplexa och behöver ständigt underhåll.

De vanligaste problemen med W218-luftfjädring är relaterade till luftkompressorn, krockkuddarna och luftfjädrarna. När dessa misslyckas är den bästa åtgärden att byta ut dem. Det finns dock några specialister där ute som kan reparera några av dessa för endast en bråkdel av kostnaden, men dessa reparationer är inte alls lika bra som ersättningsdelar är.

  Är Mercedes bra bilar?

Mercedes W218 motorproblem

W218 Mercedes bensinmotorer är i allmänhet tillförlitliga, men de lider ibland av skramlande ljud och ojämn tomgång. Se till att kontrollera om motorn har haft oljebyte i rätt tid eftersom dessa är kända för att förbruka mycket olja, även om de inte används så mycket.

W218 Mercedes dieselmotorer är också i allmänhet tillförlitliga, med undantag för den fyrcylindriga instegsmotorn som ofta verkar ha problem med bränsleinsprutningen. CLS250d är instegsdieselmotorn för CLS, men de flesta väljer att hoppa över den eftersom den är lite för liten för en så stor bil.

Mercedes W218 läcker

W218 Mercedes CLS är en äkta tysk lyxbil vilket innebär att den erbjuder en extremt trevlig upplevelse i vardagen samtidigt som den läcker olja då och då. Om du är på marknaden för en begagnad W218 bör du se till att gå igenom alla tätningar och slangar eftersom dessa ibland läcker olja.

Oljeläckage verkar inte vara ett alltför stort problem för de flesta människor, men verkligheten är att ett oljeläckage kan orsaka många problem, särskilt om det kommer i kontakt med ledningsnät eller några varma komponenter under huven. Se till att även kontrollera kylsystemslangarna eftersom de ibland också är benägna att läcka.

Mercedes W218 elektriska problem

De allra första W218 Mercedes-modellerna är nu mer än 10 år gamla vilket innebär att de har sett bättre dagar. Elektriska problem är ett vanligt drag hos äldre komplexa lyxbilar och W218 är en av dem. Dessa problem inkluderar vanligtvis felaktiga elektriska säten, felaktiga elektriska fönster och ett felaktigt elektriskt soltak.

  Mercedes Maybach GLS Class Tillförlitlighet

Infotainmentsystemet i bilen är i allmänhet tillförlitligt, men se till att uppdatera systemet till den senaste generationen, vilket ofta verkar lösa ett gäng problem. På det hela taget bör du gå igenom alla bilens inre elektriska strömbrytare och funktioner eftersom de är en känd öm punkt för både W218 och W212.

Mercedes W218 transmissionsfrågor

W218 finns i två olika växellådsvarianter, en 7-växlad 7G Tronic automatlåda eller en 9G-Tronic 9-växlad automatlåda. Mellan de två kan 7G klara högre vridmoment vilket är anledningen till att Mercedes oftast använder den till äldre modeller med högre vridmoment.

De vanligaste problemen med växellådan är fördröjda växlingar, ryckiga växlingar och konstiga ljud. Se till att kontrollera om bilen har fått sin transmissionsolja utbytt med korrekta intervall eftersom problem som orsakas av brist på transmissionsolja tenderar att adderas med tiden och orsaka en myriad av problem.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes W218 en bra bil?

Mercedes W218 är verkligen en riktigt bra bil, både för att den representerar ett stort värde och för att den inte är för gammal. W218:s exteriördesign anses fortfarande av många som helt enkelt käftsmällar, särskilt modellen efter faceliftet som utan tvekan ser bättre ut än den nuvarande generationen av CLS.

Interiören visar sin ålder lite mer, men den är fylld med massor av högkvalitativa material och smart placerade växlar. På det hela taget är W218 en riktigt bra bil eftersom den ser bra ut både invändigt och utvändigt, den kommer med många kraftfulla motorer, är bekväm, tyst och fortfarande ganska pålitlig.

  Vilka Mercedes har ett offroad-paket

Hur länge kan en Mercedes W218 hålla?

Mercedes W218 kan hålla några hundra tusen mil utan att behöva större översyner. I det här fallet är W218 mer eller mindre samma sak som W212. Om du frågar vilken taxichaufför som helst i Europa vilken bil de tycker är bäst för sådana här ändamål kommer de troligen att säga att det är W212.

Det som är bra är att CLS använder samma underlag, chassi, motor och växellåda som W212, vilket garanterar tillförlitlighet och livslängd. W218 ser dock mycket mer premium ut och i stort sett alla modeller kommer med massor av utrustning från fabriken.

Vilken W218 Mercedes är bäst?

2018 års Mercedes W218 CLS 63 AMG är den bästa W218 som finns och den allra bästa Mercedes CLS-modellen genom tiderna. 18 CLS 63 AMG har en 5,5L V8 BiTurbo-motor med 5,5L V8 BiTurbo-motor med 577hk och 590lb-ft vridmoment som gör att bilen kan nå 60mph från stillastående på cirka 3,5 sekunder.

Visst, en bil med en 5,5L V8 kommer aldrig att vara billig att underhålla, men den här modellen av CLS är fortfarande den allra bästa som finns, vilket innebär att värdet på dessa borde vara starkt ett tag till.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts