Vanliga problem med Kia Telluride

Kia Telluride

Att köpa en ny bil kan vara en skrämmande uppgift eftersom det finns många saker att ta hänsyn till. Vissa bilar som Kia Telluride sticker dock ut från konkurrenterna på grund av de exceptionella egenskaper som den har. Men som alla bilar har Telluride också vissa problem som ägarna bör vara beredda att ta itu med.

Så vilka är de vanligaste problemen med Kia Telluride? Vanliga problem med Kia Telluride är att LCD-skärmen blir tom, problem med strålkastare, elektriska problem, problem med växellådan, problem med vindrutan, överdrivna vibrationer, problem med vindbrus och ljud samt pipande motor vid kallstart.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Telluride?

Problem med strålkastare

Många Kia Telluride-användare har klagat på att helljuset inte tänds. Detta problem var utbrett på 2020 års Kia Telluride-modeller. Ändå var strålkastarproblemen varierande eftersom vissa användare klagade över att deras strålkastare var för ljusstarka, medan andra uppgav att deras strålkastare fungerade intermittent.

De flesta klagomålen handlade dock om minimal perifer belysning från strålkastarna och lampor som är så svaga. Detta ledde till att förarna hade svårt att se vägkanten i kurvor eller på dåligt upplysta vägar. Ett felaktigt strålkastarsystem kan också försämra hur Tellurides avancerade förarassistanssystem, som till exempel lane departure warning, fungerar.

Tyvärr har Kia ännu inte utfärdat någon återkallelse, vilket innebär att du måste reparera strålkastarna på egen hand. För att åtgärda det här problemet kan du låta mekanikern inspektera strålkastarlamporna och helljusskuggorna.

LCD-skärmen blir tom

Detta är ett annat vanligt problem som stör många Kia Telluride-användare. Flera användare har klagat på att LCD-skärmen går tom. Saker som information om bilens status, till exempel gasnivå, hastighet och andra standardindikatorer kan inte ses på den mörka skärmen.

  Kia Niro EV Tillförlitlighet

Till skillnad från det tidigare problemet har Kia accepterat detta fel och förklarat att en tom LCD-skärm kan sakna information, till exempel växelvalsindikatorn, digital hastighetsmätare och kilometerräknare, vilket kan öka risken för en krock. Kia återkallade alla berörda bilar den 28 juli 2021.

Problem med vindrutan

Ett annat vanligt problem med Kia Telluride är en bräcklig vindruta. Många Kia Telluride-användare klagade på att vindrutan skadades lätt och att sprickorna var mycket större efter att ett litet föremål träffat den. Kia har dock ännu inte återkallat berörda bilar, men att byta ut vindrutan löser problemet.

Överdriven vibration

Vissa Kia Telluride-användare rapporterade att de upplevde överdrivna vibrationer när de körde sina bilar från 55 till 70 km/h. Dessutom känns vibrationerna vanligtvis i ratten, gaspedalen och sätet från drivlinan vid motorvägshastigheter mellan 60 och 80 km/h. Dessutom kan ett brummande ljud höras från interiören vid samma hastighet.

Problem med växellådan

Det är normalt att växellådan glider mellan växlingarna när bilen har gått över 150 000 mil. Tvärtom tyder NHTSA-klagomål på att Kia Tellurides växellåda glider ut ur drivningen och in i neutralläget på egen hand.

Ett annat problem med växellådan som rapporterats av vissa användare är att växellådan tenderar att tänka för mycket och fördröja vissa växlar, vilket leder till onödigt högt varv i motorn och orimliga nedväxlingar. Kia har dock inte utfärdat något återkallande ännu.

Kallstart av motor som gnisslar

Kia är fri från de flesta motorproblem. Vissa användare har dock rapporterat att de har ett högt pipande ljud vid kallstart. Det gnisslande ljudet verkar komma inifrån motorn och det är inte en remskiva eller en glidande rem. Eftersom Kia inte har utfärdat någon återkallelse får du låta din mekaniker åtgärda problemet.

  Kia Telluride Tillförlitlighet

Vindbrus och ljudproblem

Vindbrus är ett mindre problem men det är också viktigt att notera det. Flera användare har klagat på att vindbruset ökar när de ökar hastigheten. De flesta säger att bilens interiör låter som om det finns mycket luft i den. Detta problem utgör dock ingen risk utan är bara en liten distraktion.

Elektriska problem

Ett av de vanligaste elektriska problemen i Kia Telluride 2022 är problemet med instrumentklustret. Icke desto mindre har Telluride även andra elektriska problem, såsom sidofönster, dörrlås och ett varningssystem för döda vinkeln. Vissa användare klagade till exempel på att kollisionsvarnaren för döda vinkeln slutar att fungera i regn.

FAQ

Är Kia Telluride tillförlitlig?

Ja, Kia Telluride är mycket tillförlitlig. Enligt många tillförlitlighetsinstitut är endast ett fåtal mellanstora SUV:er från Toyota, Lexus och Honda mer tillförlitliga. J.D. Power gav till exempel Kia Telluride ett tillförlitlighetsbetyg på 85 av 100, vilket är utmärkt. Dessutom är reservdelar till Kia Telluride betydligt billigare än de flesta av dess konkurrenter.

Är det dyrt att underhålla Kia Telluride?

Det uppskattas att Kia Telluride kommer att kosta cirka 8 069 dollar för underhåll och reparationer under de första 10 åren. Detta är lägre än branschgenomsnittet på cirka 1 064 dollar. Att underhålla Kia Telluride är därför betydligt billigare än de flesta av dess konkurrenter.

Hur länge håller Kia Telluride?

Kia Telluride har bara funnits på marknaden i endast 4 år. Därför är det ganska utmanande att veta hur länge bilen kommer att hålla. Men om vi utgår från andra SUV:er från Kia bör den här bilen hålla i mer än 15 år om den underhålls på rätt sätt. Dessutom är den utrustad med den pålitliga Lambda II-motorn, som är känd för att hålla i mer än 250 000 mil.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Vilken är bäst?

Vad är det vanligaste problemet med Kia Telluride?

Det vanligaste problemet med Kia Telluride är problemet med helljuset i strålkastaren. Även om detta problem inte är särskilt allvarligt är det mycket frustrerande för en sådan högklassig SUV. Kia har ännu inte löst detta problem. Problemet orsakar dålig belysning av strålkastarna på vägen på natten. Detta kan leda till en olycka.

Varför är Kia Telluride så populär?

Kia Telluride är så populär på grund av de fascinerande funktioner som den erbjuder användarna. Några av de fascinerande egenskaper som gör den så populär är dess utmärkta design, rymliga kupé, bekväma interiör, högteknologiska funktioner och förstklassiga säkerhetsfunktioner. Bortsett från dessa utmärkta egenskaper säljs den till ett överkomligt pris.

Slutsats

Kia Telluride må vara en ny SUV på marknaden, men den har redan vunnit många hjärtan. Innan du investerar i Kia Telluride bör du dock se till att känna till några av de problem du kan stöta på längs vägen. Nu när du känner till några av de problem du kommer att möta längs vägen är det viktigt att du underhåller och reparerar din bil ordentligt för att få en lång livslängd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts