Kia Telluride Tillförlitlighet

Kia söker alltid efter innovationer inom bilindustrin. Kias fordon är säkra och ganska pålitliga när det gäller körning och komfort. Kia Telluride är en mellanstor crossover-SUV som byggs av Kia. Den introducerades som ett koncept 2016 innan den slutligen lanserades 2019. Kia Telluride är uppkallad efter staden Telluride i Colorado. Telluride är också det största fordon som Kia någonsin har tillverkat i USA.

Översikt

Telluride är en 5-dörrars mellanstor crossover-SUV med både framhjuls- och fyrhjulsdrivna transmissionslayouter. Den använder en 3,8-liters Lambda V6 DOHC-motor som ger 291 hästkrafter. När det gäller hastigheten kan Telluride med hjälp av en 8-växlad automatisk växellåda ta sig upp till 100 km/h på 7,1 sekunder. År 2020 vann Telluride MotorTrend’s SUV of the year award och utsågs till 2020 World Car of the Year.

Tillförlitlighet

Med en sådan hype om höga prestanda förtjänar Kia Telluride verkligen det eftersom den lever upp till sin hype även när det gäller tillförlitlighetsresultatet. Kia Telluride har alla viktiga funktioner som bidrar till dess tillförlitlighet. Enligt J.D. Powers förutspådda tillförlitlighetsskattare får Telluride 85 av 100 poäng, vilket är ett utmärkt resultat.

Säkerhet

Kia anses vara ett pålitligt säkert märke eftersom nästan alla fordon från Kia har toppbetyg från NHTSA och IIHS. Samma sak gäller för Telluride, den har ett betyg på fem av fem stjärnor från National Highway Traffic Safety Administration. Den är välutrustad med alla obligatoriska säkerhetsfunktioner. Det har dock förekommit klagomål relaterade till dess yttre ljusstyrka.

  Jeep Gladiator Tillförlitlighet

Avskrivningsgrad

Fordonen från Kia håller vanligtvis sitt värde. Kia Telluride har en beräknad avskrivningsgrad på 55 % efter 5 år och ett återförsäljningsvärde på cirka 18 174 dollar. Många faktorer påverkar fordonets värde med tiden.

Underhåll och reparation

Kostnaden för att underhålla en KIA Telluride under de första 10 åren är cirka 8 069 dollar per år. KIA Telluride är 811 dollar billigare än populära SUV:er. Under den tiden är det också 23,71 % risk för att en större reparation krävs på en Telluride.

FAQ

Är Telluride en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Telluride är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kia Telluride?

Kia Telluride är en bil med 7 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Telluride och har den en turbo?

Kia Telluride har 291 hästkrafter och ett vridmoment på 262 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri V-6-motor med en cylindervolym på 3,8 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Kia Telluride har 20 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 20 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Kia Telluride?

Ett antal klagomål har framförts om Kia Telluride. Problem med växellådan kan orsaka vibrationer i ratten. Dålig acceleration på motorvägen.

Har Kia Telluride problem med växellådan?

2021 Kia Telluride Transmissionsproblem kan omfatta förseningar i växlingarna eller slipning vid acceleration. Det kan också finnas en känsla eller ett visslande ljud eller en brinnande lukt från under huven.

  Går Volvos ofta sönder? Är Volvo en pålitlig bil?

Har Kia Telluride motorproblem?

Tio motorproblem rapporterades också för 2020 Telluride. Vid 4 900 mil upplevde en förare accelerationsproblem. Deras Telluride kunde inte accelerera i motorvägsfart. Den ville inte accelerera till motorvägshastigheter även om varvtalet ökades till 6 000 och pedalen trycktes ner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts