Kia Rio Tillförlitlighet

Koreanska Kia Corporation, vanligen kallat Kia, tillverkar bilar i Seoul, Sydkorea. Rio introducerades i november 1999 av Kia och är nu i sin fjärde generation. Den finns i en mängd olika karossvarianter, som inkluderar en tre-dörrars hatchback, en fem-dörrars hatchback och en fyrdörrars sedan. Den drivs av en bensin- och dieselmotor med fyra i rad och är framhjulsdriven.

Översikt

Så många som tre motorer finns tillgängliga; en fyrcylindrig 1,6-liters bensinmotor med 110 hästkrafter (82 kW), en fyrcylindrig 1,4-liters motor med 96 hästkrafter (72 kW) och en 1,5-liters turbodieselmotor med 109 hästkrafter. Endast den 1,6-liters bensinmotorn erbjuds dock på den amerikanska marknaden, med en karossmodell: en fyrdörrars sedan och en femdörrars hatch.

Tillförlitlighet

Den senaste Kia Rio kommer att visa sig vara tillförlitlig, och den kom på en strålande andraplats bland 75 testade bilar i vår undersökning 2021 Driver Power. Den kom också på andra plats av 30 tillverkare för andra året i rad.

Säkerhet

Baserat på fem krocktester gav Insurance Institute for Highway Safety Kia Rio betyget Bra, samt betyget Acceptabelt i krocktestet för passagerarsidan med liten frontöverlappning. National Highway Traffic Safety Administration har ännu inte krocktestat 2021 Rio.

Återförsäljningsvärde

Återförsäljningsvärdet eller värdeminskningen beror på fordonets tid och skick. En KIA Rio kommer att skrivas av med 49 % efter 5 år och har ett 5-årigt återförsäljningsvärde på 9 495 dollar.

Underhåll och reparation

Underhåll och reparationer av KIA Rio kostar cirka 5 741 dollar under de första 10 åren. Detta är mer än branschgenomsnittet för populära sedanmodeller med 1 098 dollar. Dessutom finns det en 17,53 procents chans att en Rio kommer att behöva en större reparation. Detta är 3,97 procent bättre än liknande fordon i detta segment.

  Kia Sportage Tillförlitlighet

FAQ

Är Kia Rio en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Rio är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kia Rio?

Kia Rio är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Kia Rio och har den en turbo?

Kia Rio har 120 hästkrafter och ett vridmoment på 112 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: MPI.

Hur stor markfrigång har Kia Rio?

5,5 tum ( 13,97 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Rio har 15 X 5,5 tums stålhjul fram och 15 X 5,5 tums stålhjul bak.

Har Kia Rio problem?

Kia Rio är ett pålitligt fordon, men den har vissa problem. De flesta av dessa problem är mindre och kan lätt åtgärdas med ett enkelt byte.

Hur många mil håller en Kia Rio?

En Kia Rio kan köras i så mycket som 200 000 mil om den underhålls och tas om hand på rätt sätt. Rio håller i ungefär 13 år om du kör 15 000 mil per år. Du måste hålla bilen i gott skick och inte missbruka den.

Är Kia Rio en bra bil?

Kia Rio är en bra subkompakt bil. Den rymliga kupén erbjuder gott om plats för passagerare och deras tillhörigheter. Du kan också komma åt infotainmentkontrollerna.

Är Kia Rio en liten bil?

Även om Rio är en subkompakt bil är det fortfarande ett grundläggande fordon. Rio är högljudd, med en styv körning och en maklig acceleration tack vare sin 1,6-litersmotor. Det är en bra körsträcka, men det finns många andra kompaktbilar som kan uppnå eller överträffa detta.

  Chevrolet Suburban Tillförlitlighet

Vilket årsmodell av Kia Rio är bäst?

En 2003 års modell eller nyare är det bästa valet om du vill köpa en Kia Rio begagnad. Dessa modeller har en starkare motor (104 hästkrafter jämfört med 96), en bättre fjädring och en bättre interiör.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts