Vanliga problem med Kia EV6

Kia EV6

Kia EV6 är en kompakt crossover SUV som drivs helt elektriskt. Sedan debuten 2022 har Kia EV6 varit en av de mest populära och bäst säljande helelektriska kompakta crossover-SUV:erna. Men precis som alla bilar har den här modellen också flera problem. Men vilka är de vanligaste problemen med Kia EV6?

Vanliga problem med Kia EV6 är felande moonroof, bromsproblem, strukturella problem, problem med vindrutan, synlighetsproblem, avvisningar från Kia-återförsäljare och problem med en pedals körning. Observera att detta är de första problemen som uppmärksammas och att fler kan dyka upp när bilen tar fler mil.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia EV6?

Bromsningsproblem

Det vanligaste problemet på Kia EV6 är bromsproblem. Det första bromsproblemet är bakåtkörning. När bilen stannar när den kör uppför en backe rullar den bakåt när bromspedalen trycks ned. Detta trots att bilen har tillräcklig bromskraft för att stanna, men den rullar ändå bakåt.

De andra bromsproblemen är nödbromsar och parkeringsbromsar. Oavsett bromsproblem kan du fortfarande få din mekaniker att åtgärda dem.

Måntak som inte fungerar

Det här fallet är inte särskilt vanligt på de flesta Kia EV6-modeller, men några få personer har klagat på det. En användare rapporterade att deras moonroof exploderade under körning. Som tur var hade föraren stängt solskyddet så att glasen inte hällde på dem och orsakade allvarliga konsekvenser. Det här fallet är dock ganska isolerat och Kia har ännu inte utfärdat någon återkallelse eller erkänt att problemet existerar.

Vindruta/synlighetsproblem

Problem med vindrutan orsakas av ett misslyckat värme- eller ventilationssystem. Användare säger att temperaturen sjunker under 40 grader när systemet slutar fungera. Systemet blir då dimmigt och det leder till att sikten är nästan obefintlig. Detta är ett mycket allvarligt problem som kan leda till dödsolyckor och skador.

  Kia Spectra5 Tillförlitlighet

Innan du åtgärdar problemet kan du ständigt torka vindrutan klar med en trasa. Liksom de flesta problem på den här listan har flera användare framfört klagomål men Kia har ännu inte utfärdat något återkallande.

Strukturella problem

Ett annat vanligt problem med Kia EV6 är strukturella problem. Många användare har klagat på att bakluckan är felställd. De flesta anser att detta är ett säkerhetsproblem men Kia har ännu inte utfärdat någon återkallelse. Användarna uppger att den del av karossen som gångjärnen är anslutna till inte är tillräckligt stark för att öppna och stänga den tunga, obalanserade bakluckan.

Så om de försöker stänga den felställda bakluckan på det sätt som den är konstruerad för närvarande orsakar den skador. Trots detta finns detta problem i utvalda Kia EV6-modeller. Många ägare har försökt justera bakluckan men har misslyckats. Den bästa lösningen är att utföra karosseriarbete, vilket Kia kan göra om de återkallar de berörda bilarna.

Problem med körning med en pedal

Detta är ett annat problem som vissa Kia EV6-användare har registrerat. En förare uppgav att nödbromsarna aktiverades när han körde med en pedal och stannade. Detta är mycket riskabelt eftersom föraren bakom dig kan plöja in i bakdelen av din bil.

De flesta användare korrigerade detta problem genom att koppla ur den manuellt. Detta är ganska utmanande eftersom oerfarna förare inte skulle veta vad de ska göra. Tyvärr har Kia ännu inte återkallat bilar med detta problem. Som ett resultat av detta. Användarna måste åtgärda problemet på egen hand.

  Kia Sportage Tillförlitlighet

Kia återförsäljare avvisar

Den 25 maj 2022 utfärdade Kia en återkallelse efter att ha identifierat en säkerhetsåterkallelse som var kopplad till motorfordonsäkerhet. Eftersom Kia EV6 är utrustad med en Shifter Control Unit (SCU) och en motor för parkeringshandtag kan SCU:n koppla ur parkeringssystemet om det uppstår en spänningsfluktuation. Många användare har rapporterat att detta inträffar när bilen är avstängd och parkerad.

Dessutom ledde problemet till att bilen rullade iväg, vilket ökade risken för olyckor och skador. Därför har Kia gett sina återförsäljare tillstånd att kostnadsfritt uppdatera programvaran för Shifter Control Unit. Många Kia EV6-ägare klagade däremot över att återförsäljarna var långsamma att svara på serviceförfrågningar, vilket försenade reparationen.

FAQ

Är Kia EV6 en pålitlig bil?

Ja, Kia EV6 borde vara en pålitlig bil. De flesta tillförlitlighetsorganisationer förväntar sig att Kia EV6 har en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet jämfört med andra nya bilar. Denna förutsägelse grundar sig på Kias historia. Dessutom tillverkar Kia några av de mest tillförlitliga bilarna på marknaden.

Är det dyrt att underhålla Kia EV6?

Nej, det är mycket billigt att underhålla Kia EV6. Detta ligger i linje med de flesta helt elektriska bilar. Kia uppger att det i genomsnitt kommer att krävas uppskattningsvis 3 960 dollar för underhåll av Kia EV6 under mer än 5 år. På samma sätt kommer den bara att kräva cirka 1 120 dollar i planerat serviceunderhåll. Detta hjälper användarna att spara omkring 70 % jämfört med gasdrivna rivaler.

  Kia Rondo Tillförlitlighet

Hur många mil håller en elektrisk Kia?

Kia EV6 är den elektriska Kia med bäst räckvidd och batterikapacitet. Så beroende på vilken trimnivå du väljer kan bilen köra mellan 230 och 310 mil. Därför bör du förvänta dig minst 300 000 till 400 000 mil av dess batteri under cirka 1 500 laddningscykler.

Hur mycket kostar det att ladda Kia EV6?

Kostnaden beror på var du laddar bilen. Om det är hemma tar det ungefär 16p/kWh, vilket leder till en kostnad på 4,5 per mil. Om det däremot är en offentlig laddningsstation kommer det att ta cirka 30 p/kWh för att ladda till 80 %, vilket kommer att leda till 8,3 kostnader per mil. Därför är det mycket billigare att ladda hemma än vid en offentlig laddningsstation.

Sammanfattning

Kia EV6 är en exceptionell helelektrisk crossover SUV. Den ser spektakulär ut med moderna funktioner och stor räckvidd. Dessutom är den mycket populär och effektiv. Det är dock avgörande för användarna att känna till några av de problem som de kommer att stöta på längs vägen. Och i takt med att bilen åldras kan fler problem upptäckas.

På det hela taget är detta en trevlig, snygg, praktisk och effektiv bil för personer som önskar en fantastisk helelektrisk crossover-SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts