Vanliga problem med Kia Seltos

Kia Seltos

Kia Seltos är en härlig, prisvärd och effektiv kompakt crossover SUV. Den är också säker, rymlig och bekväm. Men Kia Seltos har också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med Kia Seltos?

Vanliga problem med Kia Seltos är kopplade till motor, växellåda, fjädring och elsystem. Några av de specifika problemen är växellåda som inte fungerar, växlingsproblem, oljeläckage, bil som stannar, bil som inte lämnar parkeringsväxeln och många fler.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Seltos?

Problem med växellådan

Ett av de vanligaste problemen som Kia Seltos-ägare bör vara beredda att hantera är problem med växellådan. Några av de vanligaste transmissionsproblemen är växlingsproblem, att bilen tappar kraft och dålig acceleration. Det positiva är att alla dessa problem kan åtgärdas av en professionell mekaniker.

En användare uppgav att motorn i Kia Seltos spottar när du startar bilen och om den har stått på tomgång i flera timmar. Användaren tillade också att växellådan fastnar i en viss växel. En annan användare klagade över att växellådan gick sönder efter att ha kört 7 100 mil.

Om du har problem med växellådan på Kia Seltos bör du låta en professionell mekaniker inspektera och reparera bilen.

Problem med motorn

Även om Kia Seltos är en pålitlig bil har den ändå flera problem. Några av problemen är kopplade till motorn. Kia utfärdade en återkallelse för flera Kia Seltos-modellår på grund av felaktigt värmebehandlade kolvoljeringar. I återkallelsen står det: ”En skadad motor kan stanna, vilket ökar risken för en krock. Dessutom kan oljan läcka ut på varma avgaskomponenter, vilket ökar risken för brand”.

  Kia Niro Tillförlitlighet

Några av de berörda Kia Seltos-modellåren är årsmodellerna 2020 och 2021. Observera att detta problem vanligtvis uppstår när de drabbade bilarna slår över 24 000 mil. Så om du köper en begagnad Kia Seltos årsmodell 2020 eller 2021, se till att ägaren har låtit åtgärda problemet.

Problem med fjädringen

Kia Seltos fjädring är också kritisk eftersom den avgör om bilen körs smidigt eller inte. Vissa användare har rapporterat att de hör ett dunkande ljud från den bakre passagerarsidan. Detta kan orsakas av en dålig fjäder eller stötdämpare. I vissa fall kan en dålig fjädring orsakas av en sliten kulförbindelse.

Kia har dock inte erkänt detta fel ännu. För att åtgärda problemet måste du ta bilen till en professionell mekaniker för att byta ut de dåliga delarna. Innan du drar slutsatsen att ett av ovanstående problem är orsaken till den dåliga fjädringen bör du ändå se till att dina Kia Seltos-hjul är korrekt justerade.

Problem med elsystemet

Kia Seltos elsystem är mycket viktigt eftersom det kan vara avgörande för om en bil går sönder eller inte. Många Kia Seltos-ägare har rapporterat olika elektriska problem med denna bil. Ett av de vanligaste elproblemen har att göra med telefonanslutning med Android eller Bluetooth för handsfree drift.

Flera användare har klagat på att om de ringer med sin telefon när den är ansluten med Android eller Bluetooth auto, tillåter den inte att de använder handsfree-alternativet. Detta beror på att när de ringer ett samtal kommer den att tidsbestämma två gånger och koppla bort systemet, och kan bara använda telefonens högtalare.

  Vanliga problem med Kia Niro

Ett annat vanligt elektriskt problem med Kia Seltos är en servicebulletin #TSB_ELE198 som anger att det kan finnas problem med Blind Spot Collision Warning som behöver en uppdatering av programvaran.

FAQ

Är Kia Seltos tillförlitlig?

Ja, Kia är en av de mest pålitliga bilarna på marknaden. Kia Seltos är inget undantag. De flesta tillförlitlighetsorgan, som J.D Power, har gett Kia Seltos en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet. J.D Power ger till exempel Kia Seltos ett betyg på 4,0 av 5,0. Detta är bättre än de flesta av dess rivaler i klassen kompakta SUV:er.

Hur länge håller Kia Seltos?

Trots att Kia Seltos har funnits på marknaden i mindre än 4 år har den visat sig vara en pålitlig bil. Om den underhålls och körs på rätt sätt kan Kia Seltos därför hålla i mer än 200 000 mil om den underhålls och körs på rätt sätt. I vissa fall kan användarna till och med klockan mer än 250 000 miles.

För att detta ska kunna ske måste ägaren dock underhålla bilen ordentligt och tillämpa goda körvanor. Om så inte är fallet kanske bilen inte ens håller i mer än 150 000 mil.

Efter hur många mil börjar Kia Seltos få problem?

Liksom de flesta pålitliga bilar bör Kia Seltos inte registrera många problem om den underhålls ordentligt. Icke desto mindre bör användarna vara beredda att ta itu med ett mindre problem som ett tändstiftsbyte efter att ha kört cirka 40 000 mil. Om du vill undvika de flesta mindre problem bör du följa Kias schemalagda underhållstjänst.

  Kia Amanti Tillförlitlighet

Vilket är det mest tillförlitliga årsmodellen av Kia Seltos?

Eftersom Kia inte har funnits på marknaden under en lång period är det ganska svårt att välja det bästa modellåret. Detta beror på att den bara har tre modellår, inklusive modellåren 2020, 2021 och 2022. Men om du vill ha den bästa Kia Seltos-varianten är Kia GTX Plus den bästa. Tack vare den mängd säkerhetsfunktioner som den här bilen har.

Är det dyrt att underhålla en Kia Seltos?

Nej, att underhålla Kia Seltos är betydligt billigare än de flesta av dess konkurrenter. Det beror på att den har en årlig underhållskostnad på cirka 450 dollar. När du jämför med den genomsnittliga kostnaden för att underhålla en vanlig bil kommer du att upptäcka att det är mycket billigare att underhålla Kia Seltos.

Slutbetänkanden

På det hela taget är Kia Seltos en underbar kompakt crossover-SUV med förstklassiga säkerhetsfunktioner. Den är också rymlig, prisvärd, pålitlig och effektiv. Om du planerar att investera i denna SUV är det dock viktigt att känna till de problem som du kan stöta på och undvika dem eller ta hand om dem i förväg.

Och eftersom Kia Seltos fortfarande är en ny bil kan fler problem upptäckas när den lägger på flera mil. På det hela taget är det en fantastisk bil från ett toppbilmärke.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts