Är Kia Seltos en bra bil?

Kia Seltos

Kia Seltos är en av de senaste modellerna från Kia. Precis som andra SUV:er från Kia är även Kia Seltos pålitlig, rymlig, bekväm och hållbar. Men är Kia Seltos en bra bil?

Ja, Kia Seltos är en bra bil. Det beror på att den är pålitlig, rymlig, prisvärd, kraftfull, säker och rymlig. Å andra sidan kan vissa personer tycka att den är obehaglig om de söker en stor, avancerad, snabbare och lyxig SUV.

Kia Seltos historia

Som tidigare nämnts är Kia Seltos en av de senaste Kia SUV-modellerna på marknaden. Den här bilen har varit i produktion från 2019 till dags dato. Det första modellåret var för Mellanösterns marknad, vilket är 2020 års Kia Seltos. Å andra sidan är det första modellåret för den nordamerikanska marknaden 2021 Kia Seltos.

Kia Seltos är en subkompakt crossover SUV med tre varianter. Den är större än Kia Soul, Stonic och Sonet, men ganska mycket mindre än Kia Sportage. Förutom att ha olika varianter erbjuder Kia också olika motorer, bland annat 1,4-liters Smartstream G1.4 T-GDi I4, 1,5-liters, 1,6-liters och 2,0-liters Nu MPi I4-motorer.

Kia Seltos egenskaper

Utseende

Kia Seltos har en elegant exteriör och en bekväm interiör. Exteriören är djärv, modern och har en muskulös design. Några av de anmärkningsvärda yttre egenskaperna är den gåtfulla tigernäsgrillen, 17-tums legeringshjul med LED-projektion, kromlist, en integrerad spoiler och takräcken.

Interiören i Kia Seltos är också välgjord med utmärkta material som gör den bekväm och stilfull. Några av de anmärkningsvärda inredningsdetaljerna är enorm 10,25-tums touch-infotainment, en 7-tums digital display, konstläderklädsel, ventilerade säten fram, ett BOSE-ljudsystem med 8 högtalare och ett röststyrt elektroniskt soltak.

  Kia Sportage Tillförlitlighet

Kia Seltos har en hjulbas på mellan 102,8 tum och 104,3 tum, en längd på mellan 169,9 tum och 172,8 tum, en bredd på 70,9 tum och en höjd på mellan 63,0 tum och 64,8 tum.

Prestanda

Om du letar efter en subkompakt SUV med hög prestanda är Kia Seltos inte det bästa alternativet. Ändå presterar den här bilen enastående bra jämfört med de flesta av sina rivaler. Bilen kommer att prestera olika beroende på vilket motoralternativ du väljer.

Till exempel kommer 2023 Seltos S IVT FWD med en 2,0-liters inline 4-motor som levererar upp till 146 hk och 132 lb-ft vridmoment. Men om du vill ha den mest presterande varianten kan du välja 2023 Kia Seltos GTX Plus.

Komfort och lastutrymme

Kia Seltos är en mycket praktisk bil eftersom den rymmer upp till fem personer. Dessutom är kupén rymlig och bekväm. Dessutom har den mycket bagageutrymme eftersom den har ett totalt utrymme på 26,6 kubikfot, vilket kan ökas till 62,8 kubikfot med baksätena nedfällda. Därför är Seltos en underbar SUV för att resa långa sträckor.

Säkerhet

Ett av försäljningsargumenten för Kia Seltos är de förstklassiga säkerhetsfunktioner som bilen har. Denna SUV är utrustad med ABS & Driveline Traction Control, kollisionsundvikande assistent för döda vinklar bakåt, lane keep assist system, kollisionsbegränsning och elektronisk stabilitetskontroll.

Bränsleeffektivitet

Kia Seltos är en mycket effektiv bil eftersom den har ett EPA-värde på 29 mpg i staden, 35 mpg på motorvägen och ett kombinerat 31 mpg. Så bilen förbrukar inte mycket bränsle som de flesta av sina konkurrenter.

  Är Kia Niro en bra bil?

Pris

Om du letar efter en pålitlig, praktisk, effektiv, bekväm och prisvärd subkompakt crossover-SUV är Kia Seltos ett bra alternativ. Beroende på vilken variant du väljer kan du få betala mellan 24 000 och 28 000 dollar.

FAQ

Är det värt att köpa Kia Seltos?

Ja, Kia Seltos är värd att köpa. Det beror på att den är prisvärd, effektiv, rymlig, mycket avancerad, bekväm och har många säkerhetsfunktioner. Dessutom är den här bilen pålitlig och praktisk. Men om du letar efter en lyxig, stor och snabb SUV är detta inte bilen för dig.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Seltos?

Kia Seltos är en av de bästa kompakta crossover-SUV:erna på marknaden. Den är prisvärd, effektiv och praktisk. Ändå har den också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Några av dessa problem är kopplade till motorn, fjädringen, transmissionen och elsystemet.

Om din Kia Seltos har något av ovanstående problem bör du få det åtgärdat i tid för att undvika ytterligare skador och kostsamma reparationer.

Hur snabb är Kia Seltos?

Kia Seltos är en ganska snabb bil. Den kommer med en topphastighet på 125 mph. På samma sätt tar det bara 8,6 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph. Även om den här bilen kommer med två motoralternativ förväntas denna kapacitet från båda motorerna. Detta inkluderar standardmotoralternativen 2,0 liter och 1,6 liter.

Vad är den höga körsträckan för Kia Seltos?

Detta är en ganska utmanande fråga eftersom Kia Seltos inte har funnits på marknaden länge. När du jämför Kia Seltos tillförlitlighet med andra liknande SUV:er från Kia, såsom Kia Soul och Kia Sportage, kan du ändå förvänta dig att den håller ett tag innan den utvecklar allvarliga problem.

  Kia K5 Tillförlitlighet

Som ett resultat av detta bör den höga körsträckan för Kia Seltos ligga runt 120 000 mil. Observera att det också kommer att bero på modellår och variant.

Vilken är den bästa varianten av Kia Seltos?

Den bästa varianten av Kia Seltos är Kia Seltos GTX Plus. Det är den mest sålda varianten eftersom den har de bästa säkerhetsfunktionerna. Det är också en av de mest sålda Kia Seltos-varianterna på marknaden. Men om du vill ha mycket valuta för pengarna kan du överväga att skaffa Kia Seltos HTK.

Kia Seltos HTK har en kraftfull motor, utmärkt bakutrymme, en tyst kabin, ett stort bagageutrymme och flera av de senaste teknikerna.

Bottenlinje

Kia Seltos är en utmärkt bil för personer som söker en vacker, kompakt, effektiv, rymlig, prisvärd, praktisk och pålitlig kompakt SUV. Men som väntat kommer Kia Seltos också med några motgångar som kan hanteras i god tid för att undvika kostsamma reparationer på lång sikt.

På det hela taget är Kia Seltos en prisvärd och pålitlig bil. Den kommer också med den senaste tekniken och det är en trevlig familjebil eftersom den har gott om kabin- och lastutrymme. Se bara till att underhålla den ordentligt för att den ska hålla och tjäna dig bättre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts