Kia Rondo Tillförlitlighet

Den koreanska biltillverkaren Kia Corporation, allmänt känd som Kia, har sin bas i Seoul, Sydkorea. Under 2019 sålde företaget över 2,8 miljoner fordon, vilket gör det till landets näst största biltillverkare efter Hyundai Motor Company. Sedan 2008 har Kia Rondo funnits tillgänglig i Australien som en liten people mover-slash-hatchback, men fram till att den andra generationen släpptes 2013 hade den en fyrväxlad automatlåda. En sexväxlad automatlåda finns för närvarande tillgänglig i alla varianter av Rondo.

Översikt

Basmodellerna har en 2,4-liters fyrcylindrig motor med 145 hästkrafter. Köpare som uppgraderar till LX- eller EX-utrustningen kan välja mellan den motorn eller den kraftfullare 2,7-liters V6-motorn. Finns som en fem- eller valfri sjupersonersbil med antingen en standardmotor på 175 hk med 2,4 liters fyrcylindrig motor eller en valfri 192 hk stark 2,7 liters V6-motor i två utrustningsnivåer. I Australien finns den endast som sjupersonersbil med en 2,0-liters fyrcylindrig motor och val av automatisk eller manuell växellåda, beroende på utrustningsnivå. V6:an var Kias sista motor som använde sig av en tandrem i stället för en tandkedja.

Tillförlitlighet

Kia-ägare har rapporterat 75 klagomål under nio modellår om Rondo. Enligt PageRank-systemet rankas den på 11:e plats i tillförlitlighet bland 21 Kia-modeller, med motor- och styrproblem som får mest uppmärksamhet.

Säkerhet

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har genomfört 0 återkallelser, 0 undersökningar av rapporter om en defekt produkt och registrerat 0 säkerhetsklagomål mot detta fordon.

Återförsäljningsvärde

En 2010 Kia Rondo förväntas minska sin värde med cirka 9 % på fem år. Detta skulle innebära att den kommer att vara värd 389 dollar mindre än sitt nuvarande pris på cirka 4 325 dollar om fem år.

  Kia Niro Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

För att underhålla och reparera en Kia Rondo är den genomsnittliga kostnaden 275 dollar, men priset kan variera mellan 95 och 2002 dollar.

VANLIGA FRÅGOR

Är Kia Rondo en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Kia Rondo är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Rondo?

Kia Rondo är en bil med 7 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kiaia: Klassiskt för bilar i mellanstorlek.

Vad är hästkrafterna i en Kia Rondo och har den en turbo?

Kia Rondo har 175 hästkrafter och ett vridmoment på 169 lb-ft.

Hur stor markfrigång har Kia Rondo?

6,1 tum ( 15,49 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Rondo har 16 x 6,5 tums stålhjul fram och 16 x 6,5 tums stålhjul bak.

Finns det en Kia Rondo 2022?

Det är förmodligen en Kia Carens som folk talar om om de nämner en Kia Rondo 2022.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts