Är Kia EV6 en bra bil?

Kia EV6

Kia EV6 är den första helt elektriska bilen från Kia. Kia är känt för att skapa några av de mest pålitliga och tillförlitliga bilarna på marknaden. Men är Kia EV6 en bra bil?

Ja, Kia EV6 är en bra bil om du letar efter en rymlig, snygg, effektiv, bekväm, säker, pålitlig och prisvärd kompakt crossover SUV med helelektrisk motor. Däremot är den kanske inte så tilltalande för en person som letar efter en lyxig, mycket avancerad och stor SUV.

Kia EV6:s historia

Kia EV6 är en batterielektrisk kompakt crossover SUV. Den tillverkas av Kia och har varit i produktion från 2021 till idag. Dessutom är det den första helt elektriska bilen från Kia, och den är baserad på Electric Global Modular Platform (E-GMP), som liknar Hyundai Ioniq 5.

Dessutom är Kia EV6 bland de första modellerna som namnges enligt den nya nomenklaturen som utformats för en serie Kia-elbilar, som kommer att sträcka sig från EV1 till EV9. Dessutom har Kia EV6 utsetts till årets europeiska bil 2022.

Kia EV6:s egenskaper

Utseende

Kia EV6 ser spektakulär och elegant ut. Tack vare funktioner som den eleganta frontgrillen, de infällda dörrhandtagen, de mattsvarta exteriöra accenter, 19-tums lättmetallfälgar, LED-bakljus, bakspoiler och eleganta elektriskt uppfällbara sidospeglar. Det är en av de snyggaste bilarna i sin klass.

Förutom att den har en trevlig interiör ser exteriören också enastående ut med dubbla 12,3-tums panoramaanslutningar, Apple CarPlay, ett ljudsystem med 6 högtalare, automatisk klimatkontroll med två zoner, lutningsbar och teleskopisk rattstång, trådlös telefonladdare och 5 USB-portar.

Kia EV6 har en hjulbas på 114,2 tum, en längd på 184,8 tum, en bredd på 74,4 tum och en höjd på 61,0 tum. Observera att vissa trimalternativ har olika längder, bredder och höjder. Kia EV6 GT har till exempel en höjd på 60,8 tum.

  Kia Spectra5 Tillförlitlighet

Prestanda

Även om Tesla erbjuder några av de bäst presterande helelektriska SUV:erna är Kia EV6 inte långt ifrån. Detta beror på att den har olika trimnivåer att välja mellan med varierande prestanda. Om du vill ha den mest presterande trimningen bör du överväga att välja Kia EV6 GT-modellen. Den här bilen levererar upp till 576 hk och det tar bara 3,2 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph.

Å andra sidan levererar basutrustningen, som är den lätta utrustningen med ett mindre batteri, upp till 167 hk. Dessutom tar det mer än 4,5 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph.

Komfort och lastutrymme

Med totalt 103 kubikfot kabinutrymme är Kia EV6 en ganska rymlig bil. Den har plats för upp till fem passagerare och den har ett hyfsat men inte särskilt stort bagageutrymme. Detta beror på att den har totalt 28 kubikfot utrymme bakom baksätena och 54 kubikfot utrymme när baksätena är nedfällda. Och även om det finns utrymme under den främre bagageluckan är det inte lika stort som de flesta av dess rivaler.

Säkerhet

Kia EV6 är kanske inte lika säker som Tesla eller Mercedes, men den har också en handfull säkerhetsfunktioner. Den har flera förarassistanstekniker, bland annat automatisk helljus och automatisk nödbromsning. Andra säkerhetsfunktioner som erbjuds är standard adaptiv farthållare, körfältsassistans, standard övervakning av döda vinklar och bakre tvärtrafikvarning.

  Vanliga problem med Kia Niro

Räckvidd och effektivitet

Kia EV6 levereras med två batterialternativ: ett litet batteripaket på 58,0 kWh och ett större batteripaket på 77,4 kWh. Det mindre batteripaketet har en EPA-klassad räckvidd på upp till 232 mil, medan det större batteriet har en räckvidd på upp till 310 mil. Om du väljer den högpresterande modellen Kia EV6 GT får du dock en räckvidd på 206 mil.

Pris

Kia EV6 erbjuds i samma prisklass som sina konkurrenter. Basutrustningen, som är den lätta modellen, kostar cirka 43 000 dollar, medan den högpresterande utrustningen, som råkar vara GT, kostar cirka 69 000 dollar.

FAQ

Är Kia EV6 värd att köpa?

Ja, det är värt att köpa Kia EV6. Tack vare dess enastående räckvidd, moderna funktioner, rymliga kabin, bekväma säten, effektivitet och eleganta exteriördesign. Dessutom är den här bilen billig att underhålla, snabb och rolig att köra. Om du letar efter en prisvärd bil är Kia EV6 dock inte så prisvärd jämfört med sina rivaler.

Hur snabb är Kia EV6?

Kraften och dragkraften som skapas av EV6 GT:s fyrhjulsdrivna system med dubbla motorer möjliggör en verkligt briljant prestanda. Kia EV6 GT kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,2 sekunder. Dessutom har Kia EV6 ökat sin hastighet från 114 mph till 161 mph. Det här är en av de bästa helelektriska kompakta crossover-SUV:erna.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia EV6?

Innan du investerar i Kia EV6 är det också viktigt att känna till några av de vanligaste problemen som du kommer att stöta på längs vägen. Några av de vanligaste problemen med Kia EV6 är synlighetsproblem, problem med bromsning, strukturella problem, problem med vindrutan, problem med körning med en pedal och avslag från Kia-återförsäljare.

  Kia Sportage Tillförlitlighet

Hur länge håller batteriet i Kia EV6?

Kia EV6 levereras med ett av de bästa batterierna på marknaden. När den är fulladdad räcker Kia EV6 upp till 310 mil. Det är dock inte alla trims som klarar dessa mil eftersom vissa trims använder mer batterikraft än andra. Om Kia EV6-batteriet underhålls på rätt sätt kommer det att hålla i minst 40 000 mil.

Vilken Kia EV6-modell är bäst?

Kia EV6 finns med olika trimalternativ. De inkluderar light, wind, wind AWD, GT-Line, GT-Line AWD och GT. Om du vill ha det trimalternativ som ger bäst prestanda är GT-varianten den bästa. Den producerar maximalt 576 hk och kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,2 sekunder.

Om du däremot vill ha den bästa räckvidden och prestandan är Kia EV6 vind AWD-trimningsalternativet bäst. Det här trimalternativet kommer med en dubbelmotor och producerar sammanlagt 320 hk.

Slutsats

Sammantaget är Kia EV6 bland de bästa helelektriska kompakta crossover-SUV:erna på marknaden. Den här bilen är snygg, rymlig, effektiv, modern, säker och med en utmärkt räckvidd. Men som vanligt kommer den också med flera problem att hantera, även om de flesta av dem en mindre. Trots att den här bilen är praktisk har den ett begränsat bagageutrymme och infotainmentsystemet är inte så modernt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts