Vanliga problem med Kia Soul

Kia Soul

Kia Soul är en av de bäst säljande kubikbilarna på marknaden. Denna bil har överlevt de flesta av sina rivaler som Honda och Nissan. Den är dessutom pålitlig, effektiv och praktisk. Ändå kommer den också med flera problem som användarna bör vara beredda att hantera. Men vilka är de vanligaste problemen med Kia Soul?

Vanliga Kia Soul-problem är bl.a. överbelastning av farthållaren, elektriska problem, knackande motorljud, felande katalysator, sönderslagen motor, ojämn körning och förlorad styrkontroll. Inte för att vissa problem bara finns på vissa Kia Soul-modellår.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Soul?

Motorens knackande ljud

Flera ägare av Kia Soul-modeller tillverkade mellan 2012 och 2016 har klagat på att de hört ett knackande ljud från bilens motorhuv. På samma sätt är det här problemet utbrett i Kia Soul-modellåret 2014. Några av de saker som kan orsaka det här ljudet är fel bränsleoktantal, kol som ackumuleras i cylinderväggarna, dålig bränslekvalitet och störd förbränningstidpunkt.

Om det underliggande problemet inte åtgärdas kan det leda till allvarliga motorskador och kostsamma reparationer. Dessutom kan det också leda till att en brand startar och att föraren och passagerarna utsätts för fara. Den goda nyheten är att Kia återkallade de berörda bilarna 2020 och åtgärdade problemet. Andra berörda Kia-modeller var Kia Sorento, Sportage och Optima.

Blåses motor

Ett annat vanligt problem med Kia Soul är en blåst motor. Detta problem är vanligt i 2016 års Kia Soul, men även ägare av 2012 och 2015 års Kia Soul har rapporterat att de upplevt ett sådant problem. Det rapporterades att 2016 Kia Souls katalysator är känslig för höga avgastemperaturer, vilket gör att den misslyckas och skapar onormal förbränning i motorn.

  Kia Cadenza Tillförlitlighet

Som ett resultat kan det leda till att alla delar i motorn går sönder, inklusive packningar, kolvringar och tätningar, och till och med orsaka en brand. De flesta användare har rapporterat att de har upplevt detta problem efter att deras bil nått runt 70 000 miles. Trots detta återkallade Kia de berörda modellerna 2019 och problemet åtgärdades.

Detta är ett mycket allvarligt problem och det kan inträffa när som helst. Därför är det viktigt att känna till några av tecknen på en blåst motor och åtgärda problemet så fort som möjligt! Några av tecknen är höga smällande ljud, moln av vit rök som kommer från huven, plötslig acceleration och svart rök som kommer från avgasröret.

Kryssning av farthållaren

Om du kör din Kia Soul och märker en hastighetsförändring utan att du har godkänt det, har du fått en cruise control surge. Det här problemet uppstår vanligtvis när Kia Soul når 40 till 50 km/h och kan få bilen att gunga framåt. Överraskande nog försvinner det här problemet normalt om farthållaren är inkopplad.

Observera att det här problemet är vanligt i 2018 års Kia Soul. Det orsakas vanligtvis av elektriska problem. Även om Kia inte har utfärdat någon återkallelse ännu kan du besöka en professionell mekaniker för att åtgärda problemet åt dig.

Förlust av styrkontroll

Flera Kia-användare har också rapporterat att de har förlorat viss styrningskontroll. Dessutom hörde de konstiga ljud från styrstången. Detta orsakas vanligtvis av förlorad styrkontroll. Kia återkallade dock de berörda bilarna och löste problemet.

Elektriska problem

När den elektriska kabeln i din Kia Soul går sönder bör du byta ut den så snart som möjligt, om du inte gör det kan du märka saker som att lampor tänds slumpmässigt och poppande ljud på radion. I vissa fall kan det hända att solluckan inte fungerar. Se till att byta ut den dåliga elektriska kabeln.

  Kia Spectra Tillförlitlighet

Gropig körning

Kia Soul är känd för att ha en svag fjädring. När bilen blir äldre kan du därför börja uppleva en hårdare eller ojämn körning. Se till att byta ut hela fjädringen för att åtgärda problemet. Detta inkluderar leder, stötdämpare och lager.

Felande katalysator

Katalysatorn hjälper bilen att filtrera och rena avgasluften innan den kommer ut i atmosfären. Om katalysatorn är trasig bör den därför bytas ut omedelbart för att undvika att andra delar skadas. De mest drabbade Kia Soul-modellerna är de som tillverkades mellan 2014 och 2015.

FAQ

Är Kia Soul en pålitlig bil?

Ja, Kia Soul är en pålitlig bil. Den konkurrerar tätt med Toyota och Honda när det gäller tillförlitlighet. De flesta tillförlitlighetsbyråer ger Kia Soul ett betyg som ligger över genomsnittet. Detta är bättre än de flesta subkompakta SUV:er på marknaden. Dessutom registrerar den här bilen inte många problem och den är billigare att underhålla.

Är Kia Soul dyr att reparera?

Nej, Kia Soul är mycket billig att underhålla. Årligen kostar det användaren endast cirka 437 dollar att underhålla den här bilen. Detta är mycket billigare än de flesta subkompakta SUV:er som kostar cirka 466 dollar att underhålla årligen. Det är till och med mycket billigare än standardbilar som kostar cirka 652 dollar att underhålla årligen.

Hur länge håller Kia Soul?

Kia tillverkar några av de mest hållbara bilarna på marknaden. Om den underhålls på rätt sätt håller Kia Soul i mer än 200 000 mil. Dessutom måste goda körvanor upprätthållas för att bilen ska hålla länge. Dessutom kan de senaste Kia Soul-modellerna hålla i mer än 250 000 mil.

  Hyundai i10 vs Kia Picanto - Vilken är bäst?

Har Kia Soul problem med växellådan?

Ja, Kia Soul har också problem med växellådan. Några av de transmissionsproblem som Kia Soul-ägare bör vara beredda på att hantera är slipning, fördröjd växling, bilen skakar i olika hastigheter, hoppning vid acceleration, visslande ljud från huven och en brinnande lukt.

Kommer Kia Soul att avvecklas?

Nej, Kia Soul kommer inte att avvecklas eftersom tillverkaren också har planerat för en ansiktslyftning för nästa Kia Soul-modellår. Efter att ha släppt 2022 års Kia Soul kommer tillverkaren att ge 2023 års Kia Soul en ansiktslyftning, inklusive en argare mugg och ett reviderat sortiment. Den kommer dock också att släppa trimsen X-Line och Turbo.

Slutsats

På det hela taget är Kia Soul en snygg, pålitlig, effektiv, rymlig, praktisk och prisvärd subkompakt SUV. Men som de flesta bilar har den problem som användarna bör förbereda sig på att hantera under sitt ägande. Trots detta kan de flesta av de Kia Soul-problem som vi har lyft fram undvikas eller hanteras i tid genom att ta väl hand om bilen.

Med underhåll och reparationer i rätt tid kan Kia Soul-ägare förhindra att de flesta av problemen uppstår. Rätt underhåll garanterar dessutom att bilen håller längre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts