Vanliga problem med Jeep Wrangler

Jeep Wrangler Problem

Jeep Wrangler introducerades på marknaden 1986. Det är en av de senaste 20 årens mest ikoniska bilar och en favorit bland offroadare. Trots sin popularitet och sina prestanda i terräng har Jeep Wrangler också flera problem. Men vilka är de vanligaste problemen med Jeep Wrangler?

Som många Jeep-modeller har Jeep Wrangler också flera problem som måste åtgärdas. Några av de vanligaste problemen med Jeep Wrangler är Jeep Wranglers ”Death Wobble”, läckage i oljehuset, felaktig tändningsbrytare, söndersprängd motor, TIPM-fel, sprickor i avgasröret och problem med växellådan.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Wrangler?

Jeep Wranglers ”Death wobble” (dödsvobbel)

Om du är en Jeep Wrangler-entusiast eller har ägt en Jeep Wrangler tidigare bör du känna till detta begrepp. Death wobble hänvisar till en upplevelse som Jeep Wrangler-förare upplever. Bilen kan förlora kontrollen när man kör i hastigheter över 65 mph.

Så när föraren träffar ett potthål eller en bula blir ratten nästan omöjlig att kontrollera. För att åtgärda sitt problem måste styrstabilisatorn bytas ut.

Den felaktiga trådlösa styrmodulen

En felaktig trådlös styrmodul på Jeep Wrangler kan koppla bort bilens datorsystem från den trådlösa styrmodulen. Detta gör att bilen inte startar och det blir också en förlust av alla lampor och delar av instrumentbrädan. För att åtgärda detta problem måste du byta ut den felaktiga trådlösa styrmodulen.

TIPM-fel

Ett annat vanligt problem som Jeep Wrangler-förare har är TIPM-fel. En dålig Totally Integrated Power Module (TIPM) kanske inte gör det möjligt att starta bilen och det kan också förbjuda normal funktion av viktiga funktioner, såsom vindrutetorkare och strålkastare.

Jeep var tvunget att återkalla vissa årsmodeller eftersom de noterade att TIPM:en hade ett tidsfel. Några av de berörda bilarna var från modellåren 2007 och 2008. TIPM måste programmeras om hos återförsäljaren.

  Är Jeep Patriot en bra bil?

Oljeläckage

Det här problemet är utbrett i 2014 års Jeep Wrangler-modeller. Oljefilterhuset på fordonet antingen spricker eller blir dåligt. När detta händer läcker olja in i motorn och växellådan, vilket är mycket farligt. För att åtgärda det här problemet måste du byta ut oljefilterhuset.

Läckage från sidodörrar

Detta är ett annat problem som intresserade köpare bör känna till. Vatten läcker vanligtvis in i bilen genom det övre hörnet på både förar- och passagerarsidans dörrar. Några av de mest drabbade årsmodellerna är 1998 och 2002. Se till att byta ut dörrtätningar för att bli av med detta problem.

Felaktig tändningsbrytare

Om du äger eller har för avsikt att köpa en Jeep Wrangler av tredje generationen bör du vara beredd på att hantera en dålig tändningsbrytare. Några av tecknen på en dålig tändningsbrytare är att bilen inte startar, att motorn stannar, att den startar direkt och sedan dör och att batteriet töms. Byt ut den felaktiga tändningsbrytaren för att undvika detta problem.

Sprickor i avgasröret

Sprickor i avgasröret är ett vanligt problem på äldre Jeep Wrangler-modeller. Så om du börjar höra ett tickande ljud från bilens motor är det ett tecken på att avgasröret har sprickor och behöver bytas ut.

Problem med växellådan

Transmissionsproblem är mycket vanliga på nästan alla Jeep Wranglers. Några av de vanligaste växelproblemen är att växeln fastnar, hoppar ut under körning och glider i en växel. De flesta växellådsproblem börjar visa sig efter 30 000 mil. Byt ut växellådan.

  Jeep Wrangler Tillförlitlighet

Problem med cylinderhuvudet

Detta är ett vanligt problem i Jeep Wrangler modellår 2012. Ett felaktigt cylinderhuvud kan orsaka en plötslig effektförlust och cylinderfel. För att åtgärda problemet måste du byta ut den defekta enheten. I vissa fall kan du dock tvingas byta ut hela motorn, vilket kan bli mycket kostsamt.

Förstorad motor

Blåsande motorer i Jeep wranglers orsakas vanligtvis av låga oljenivåer. Överraskande nog blev de flesta förare aldrig varnade och hade bara några ovanliga ljud. Detta kan vara kostsamt att åtgärda eftersom du kan behöva byta ut motorn.

FAQ

Är Jeep Wrangler en pålitlig SUV?

Nej, Jeep Wrangler är en av de minst tillförlitliga SUV:erna på marknaden. Den här bilen kommer med många problem. De flesta tillförlitlighetsbyråer ger den dock en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet. Även om den här bilen har många problem är de flesta av dem mindre problem som är lätta att hantera.

Vilken årsmodell av Jeep Wrangler bör jag undvika?

Om du är på marknaden för en begagnad Jeep Wrangler är det viktigt att känna till några av de årsmodeller du bör undvika. De minst tillförlitliga Jeep Wrangler-modellåren är modellerna 2007-2008 och 2012-2014. Båda dessa modellår har många problem och bör undvikas till varje pris.

Förutom att de har många problem har de höga reparationskostnader och en dåligt utformad interiör.

Är det dyrt att underhålla en Jeep Wrangler?

Att underhålla en Jeep Wrangler är varken billigt eller dyrt utan genomsnittligt. Detta beror på att de flesta Jeep Wranglers har en genomsnittlig årlig reparationskostnad på cirka 694 dollar, medan den genomsnittliga reparationskostnaden är cirka 631 dollar. Och när du jämför Jeep Wrangler med de flesta av sina konkurrenter kommer du att upptäcka att den är ganska billigare att underhålla.

  Jeep Grand Cherokee SRT Tillförlitlighet

Efter hur många mil börjar Jeep Wrangler få problem?

Det beror på hur väl du tar hand om din Jeep Wrangler. I de flesta fall börjar små problem dyka upp efter att bilen har kört över 80 000 mil. Å andra sidan dyker allvarliga problem upp efter att bilen nått 200 000 miles. Men med rätt skötsel och underhåll kommer de flesta av dessa problem inte att uppstå.

Hur många år håller en Jeep Wrangler?

Hur länge Jeep Wrangler håller beror på hur väl användaren tar hand om bilen och sina körvanor. Om denna bil är väl underhållen kan den hålla i över 15 eller till och med 20 år. Ungefärligt sett lyckas de flesta Jeep Wranglers klara över 250 000 mil, vilket är mycket exceptionellt.

Slutsats

Efter att ha tittat på några av de vanligaste problemen med Jeep Wrangler är det viktigt att ta väl hand om din bil om du vill att den ska hålla längre. Dessutom kommer korrekta körvanor att bidra till att förlänga din bils livslängd. Men trots att Jeep Wrangler har flera problem har Jeep Wrangler flera fans och den är en av de bästa offroad-SUV:erna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts