2022 Mercedes G Wagon vs Jeep Wrangler

Mercedes Benz G-klass och Jeep Wrangler har väldigt lite gemensamt förutom överlägsna terrängegenskaper. Mercedes Benz G Wagon är en lyxig SUV som kan göra både terrängkörning och cruising i stan utan ansträngning samtidigt som den dämpar dig med högkvalitativa material och kapabla V8-motorer.

Jeep Wrangler kan å andra sidan utföra terrängkörning otroligt bra, till och med bättre än G-klassen, men i alla andra segment är den helt enkelt blek i jämförelse. Jeep Wrangler köps av kunder som lever en äventyrlig livsstil och gillar att spendera tid på offroad-stigar.

G-vagnar köps av människor som lever en rik livsstil och de flesta G-vagnar vågar sällan ens ge sig ut i terräng, men när de gör det gör de det på ett fantastiskt sätt. Detta innebär att knappast någon någonsin kommer att korshandla mellan de två, men om de gör det kanske de stöter på den här artikeln.

På det hela taget är G Wagon en bättre, kraftfullare, lyxigare, mer åtråvärd, bekvämare och mer av allting, men den kostar fem gånger så mycket.

2022 Mercedes Benz G-klass – en ikon inom bilindustrin

Att hitta verklig äkthet i bilindustrins nuvarande era är en svår uppgift eftersom bilarna börjar både se ut och kännas som varandra. Varumärken som Mercedes skiljer C-, E- och S-klasserna åt endast efter storlek, vilket innebär att de ser nästan identiska ut och därmed saknar identitet.

G-klassen är dock raka motsatsen till detta eftersom den praktiskt taget dryper av äkthet och självförtroende. Ingen SUV på marknaden har en så cool status som G-klassen och det är delvis därför G-klassen håller sitt värde så bra, mycket bättre än de flesta lyxiga SUV:er.

  Jeep Liberty Tillförlitlighet

G-klassen är bättre än Wrangler i alla tänkbara situationer eftersom den erbjuder allt medan Wrangler erbjuder en relativt barbent upplevelse i jämförelse. G-klassen är bättre utrustad, mer raffinerad, rymligare, lyxigare, mer åtråvärd och bättre att köra.

G-klassen är en riktig lyxbil, och inte bara det eftersom den är ett riktigt lyxbilsflaggskepp. Det är en av, om inte den mest ikoniska SUV:n genom tiderna.

2022 Jeep Wrangler – En äventyrlig och lättillgänglig terrängbil

2022 Jeep Wrangler börjar på cirka 30 000 dollar vilket gör den 100 000 dollar billigare än G-klassen. Det är allt du behöver veta eftersom det skiljer 100 000 dollar mellan de två. Priset skjuter dock i höjden över 75 000 dollar för toppmodellerna Rubicon som är de bästa Wrangler-modellerna som finns tillgängliga.

Det är dock meningslöst att jämföra dessa två på något annat område än terrängkörning eftersom förfiningsnivåerna och den övergripande upplevelsen är helt annorlunda. Jeep Wrangler är långt ifrån en lyxbil, inte ens i sin högsta Rubicon-utförande.

Det är en användbar, äventyrlig SUV som är gjord för människor som älskar att spendera tid på stigar och tävlingar i bergsklättring. Den bleknar i jämförelse när det gäller komfort, teknik, utrymme och allmän förfining, men det är väntat med tanke på prisskillnaden.

Mercedes Benz G-Wagon vs Jeep Wrangler – Vilken är bäst i terräng?

Mercedes Benz G-Wagon har en 4,0 l turboladdad V8 med 416 eller 577 hk beroende på vilken version du väljer. Den har en 9-växlad automatisk växellåda, tre låsbara differentialväxlar, en stegstilad ram, en lågt växellåda, ett oberoende fjädringssystem med en dubbelwishbone-axel fram och en styv axel bak.

  Audi vs. Mercedes: Tillförlitlighet

G-klassen har en markfrigång på 10,6 tum och levereras som standard med mer vägorienterade däck. Jeep Wrangler erbjuder en 2,6L V6 med 285 hk som räcker gott och väl för Wrangler. Den levereras också med elektroniskt låsbara differentialer, elektronisk bortkoppling av den främre svängstången och det speciella Jeep Xtreme Recon-paketet innehåller till och med en 1,5-tumslyftning, högre däck och en mängd offroadprylar.

Wrangler har en markfrigång på 10,8 tum och den har även en lågt växelområde. Båda är imponerande terrängbilar, men Jeep kan fås med ett mer terrängvänligt paket från fabriken och slår därmed G-Wagon på de flesta områden.

Det är egentligen ingen överraskning eftersom Wrangler är utformad med betoning på terrängkörning, särskilt om man beaktar Rubicon-modellerna. G-klasserna å andra sidan, även om de är extremt kapabla, vågar sig knappast någonsin ut på obelagda ytor.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes Benz G-klass en bättre familjebil än Jeep Wrangler?

Mercedes Benz G-klass är verkligen en bättre familjebil än Wrangler eftersom den erbjuder betydligt mer utrymme både när det gäller passagerar- och lastutrymme. G-klassen är också mycket säkrare än Wrangler samtidigt som den är bekvämare och säkrare.

När det gäller familjevänliga bilar är G-klassen ett definitivt steg över Wrangler, och det finns egentligen inget som Wrangler gör bättre i detta avseende, förutom priset förstås.

Mercedes Benz G-klass är mycket mer populär än Jeep Wrangler eftersom nästan alla älskar en G-klass. Jeep Wrangler uppskattas egentligen bara av äventyrslystna och terrängorienterade kunder medan allmänheten anser att Wrangler är cool, men inte alls lika cool som G-klassen.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - vilken är bäst?

Folk tenderar att jämföra dessa två SUV:er eftersom de båda är kapabla att ta sig ut i terräng, de har en boxig exteriördesign och de ser likadana ut på vissa områden som t.ex. strålkastarnas utformning, men i verkligheten finns det nivåer i det här spelet och G-klassen är toppnivå och Wrangler är det helt enkelt inte.

Varför skulle jag köpa en Jeep Wrangler framför en Mercedes G-klass?

Den första anledningen till att man skulle köpa en Wrangler framför en G är priset. Den andra anledningen till att man skulle köpa Wrangler framför G-klass är terrängkörning. Även om G-klassen kan köra i liknande terräng är det mycket smärtsammare att få en 130 000 dollar dyr SUV att fastna på en sten än att få en 30 000 dollar dyr Jeep Wrangler att fastna på en sten.

Om du är en offroad-entusiast är det bättre att välja Wrangler. Det är dock sällan någon som gör ett byte mellan dessa två SUV:er, men de som gör det gör det på grund av offroadingen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts