2022 Mercedes G Wagon vs Range Rover

Land Rover har nyligen avslöjat det helt nya flaggskeppet Range Rover 2022, vilket innebär att den gamla rivaliteten mellan Mercedes G-klass och Range Rover fortsätter. Den nya G Wagon har dock funnits till försäljning i ungefär två år nu och var också en helt ny modell då.

Både Mercedes och Range Rover har mer eller mindre uppdaterat sina bilar snarare än att tänka om dem vilket innebär att både den nuvarande G-klassen och den nya Range Rover snarare är en evolution än en revolution. Detta beror på att båda modellerna åtnjuter en privilegierad status i branschens övre skikt och därför inte behöver förändras särskilt mycket för att tillfredsställa befintliga kunder.

Den helt nya Range Rover 2022 är en elegant, stor, lyxig och statushöjande SUV som överträffar G-vagnen när det gäller teknik, lyx, säkerhet och körupplevelse. Range Rover har alltid varit en bil med bättre köregenskaper och den nya modellen visar upp det ännu mer.

Å andra sidan erbjuder G-vagnen en specifik blandning av ikonisk stil och överlägsen användbarhet som knappast någon annan SUV kan matcha. Båda dessa är fantastiska SUV:er, men Range Rover verkar vara ett bättre alternativ.

2022 Mercedes Benz G-klass – en brutal man i kostym

Mercedes Benz G-klass börjar på 131 000 dollar för G550 SUV:n och den toppmodellen G 63 AMG S kostar 156 000 dollar. För detta pris får du en av, om inte den mest ikoniska SUV-designen i historien och en bil som håller sitt värde bättre än 99 % av SUV:erna där ute.

  Bästa Mercedes att modifiera?

Teknikmässigt erbjuder G Wagon mer eller mindre allt du behöver från en SUV från 2000-talet. Två stora landskapsskärmar rymmer både mätarställningen och den centrala infotainmentskärmen som kan styras på flera olika sätt.

Utrymmesmässigt saknar G Wagon efter Range Rover både fram och bak, men den erbjuder ett något större lastutrymme. När det gäller tillförlitligheten är G Wagon märkbart bättre, särskilt efter några års ägande och en hyfsad mängd mil på klockan.

När det gäller underhåll verkar G Wagon också vara lite mer lättillgänglig. G-klassen är en mer kapabel bil när det gäller terrängkörning och i den allra högsta änden kostar den mindre än Range Rover samtidigt som den har en betydligt bättre värdebevarande förmåga.

2022 Range Rover – Den nya lyxiga SUV-kungen

Den helt nya Range Rover börjar på cirka 92 000 dollar för de mer lättillgängliga 6-cylindriga versionerna medan vissa V8-modeller börjar på dubbelt så mycket. Range Rover erbjuder dock fler motoralternativ samtidigt som den även innehåller några hybrider.

Som sådan är den nya Range Rover effektivare än G-Wagon samtidigt som den är bekvämare på vägen. Den erbjuder nyare teknik som både känns och ser snyggare ut. Den nya Range Rover kan fås med bakhjulsstyrning, vilket praktiskt taget förkortar hjulbasen och gör bilen mer manövrerbar än G-klassen.

Range Rover är både bättre att köra och att bli körd i eftersom den också finns i en version med lång hjulbas som ökar utrymmet på andra raden långt mer än G-klassen. Den nya Range Rover finns också i en version med sju sittplatser medan G-klassen endast är en femsitsig version.

  De mest sällsynta Mercedes Benz-modellerna

Range Rover är dock kända för att vara opålitliga efter ett tag och de kostar också orimligt mycket pengar att reparera. De håller inte sitt värde lika bra som G-vagnar och de ser inte lika snygga ut trots att de är mycket mer sofistikerade i alla delar.

Slutsats – Range Rover är den bättre bilen

Range Rover erbjuder helt enkelt mer av allt och det är där de största skillnaderna finns. Range Rover finns med flera olika motorval och konfigurationer medan G-klassen bara kommer med en törstig V8.

Du kan få Range Rover både som sjusitsig och som en modell med lång hjulbas medan G-klassen är strikt femsitsig. Range Rover kan fås med teknik som bakhjulsstyrning, aktiv bullerdämpning, eljusterbara armstöd, en veganvänlig interiör och ett särskilt bakteriefilter för luftkonditionering, som alla saknas i G-vagnen.

Range Rover känns mer raffinerad och är bekvämare oavsett var du sitter. G-klassen är fortfarande en fantastisk SUV som visserligen kostar mindre, håller sitt värde bättre, är mer pålitlig och billigare att underhålla, men den känns betydligt äldre än Range Rover.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes Benz G-klass en mer eftertraktad bil än Range Rover?

Även om Range Rover är en bättre bil föredrar de flesta människor G-klassen framför Range Rover av många olika skäl. Värdemässigt är det vettigare att köpa och äga en G-klass eftersom den behåller sitt värde bättre, men den största särskiljande faktorn är den yttre designen.

  Gör Mercedes elbilar?

Alla är bekanta med hur G-klassen ser ut och alla älskar den. Därför kan man lugnt säga att G-klassen är en mer eftertraktad bil på de flesta marknader runt om i världen, till och med i Storbritannien.

Är Mercedes G Wagon en bättre terrängkörare än Range Rover?

Både Mercedes och Range Rover är mycket stolta över att göra kapabla SUV:er som kan utmärka sig både på en parkeringsplats i ett gated community och på en terrängbana. G-Wagon är dock en något mer kapabel terrängkörare på grund av sin mer utilitaristiska design.

Därmed inte sagt att Range Rover är en dålig terrängkörare, den är faktiskt också otroligt kapabel, men den är mer inställd på vägen.

Vilken är den lyxigaste SUV:n på marknaden?

Den lyxigaste SUV:n på marknaden är utan tvekan Rolls Royce Cullinan eftersom den erbjuder en 100 % skräddarsydd lyxupplevelse som omfattar 100 % av ägandet av bilen. Varje enskild del som hamnar i Cullinan är av yttersta kvalitet och kan inte jämföras med något annat.

Rolls Royce Cullinan är den allra högsta nivån i SUV-spelet och även SUV:er som Range Rover är långt ifrån ett verkligt hot. Med detta sagt kostar Cullinan mer än 335 000 dollar utan tillval.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts