Är Jeep Patriot en bra bil?

Jeep Patriot

Jeep Patriot är en snygg kompakt crossover-SUV med exceptionella prestanda och en rymlig kupé. Den vill likna Jeep Grand Cherokee, men till skillnad från Cherokee är den ganska billig att underhålla.

Dessutom står Jeep Patriot högt och har utmärkt markfrigång med en varumärkesmässig Jeep-grill. Om du vill ha en kraftfull terräng-SUV är Jeep Patriot ändå inte en sådan bil. Och som de flesta bilar har Jeep patriot också flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera.

Även om Jeep Patriot bedöms ha en tillförlitlighet som ligger något över genomsnittet är den här bilen billigare att underhålla. Det kommer att kosta användaren cirka 596 dollar att underhålla Jeep Patriot årligen. Detta är billigare med tanke på att många SUV:er kräver minst 650 dollar att underhålla årligen.

Jeep Patriots historia

Jeep Patriot är en kompakt crossover-SUV som tillverkas av Jeep. Dessutom har den en frontmotor med möjlighet till antingen framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Denna bil debuterade i april 2006 på New York Auto Show. Detta fordon tillverkades mellan 2007 och 2017.

Dessutom kommer Jeep Patriot med två olika 4-cylindriga motorer och två val av växellåda. Intresserade köpare kan antingen välja en 5-växlad manuell växellåda eller CVT. Men för personer som vill ha en automatisk växellåda bör de välja en modell tillverkad efter 2014 eftersom tillverkaren lade till ett 6-växlat automatiskt växellådsalternativ 2014.

Funktioner hos Jeep Patriot

Utseende

När det gäller utseendet är Jeep Patriot inte en av de snyggaste kompakta crossover-SUV:erna på marknaden. Trots det ser den fortfarande bra ut och har en hyfsad interiör. Några av de funktioner som den kan skryta med är 16-tums legeringshjul, vinylinklädd ratt, tonade fönster och fällbara bakre bänksäten.

  Jeep Commander Tillförlitlighet

Prestanda

Jeep Patriot erbjuds i tre olika modeller; sport, latitude och limited. Sportvarianten är den minst presterande bilen, följt av latitude. Medan limited-varianten är den bäst presterande trimningen. Några av de saker som skiljer sig åt i dessa modeller är hjulstorlek och motoreffekt.

Den Patriot som presterar bäst är Patriot High Altitude med en 2,4-liters inline-4-motor som levererar maximalt 172 hk och 165 lb-ft vridmoment. Å andra sidan är Patriot utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor med maximalt 158 hk och 141 lb-ft vridmoment.

Komfort och säkerhet

Jeep Patriot är inte en särskilt stor bil. Ändå är den mycket bekväm eftersom den har plats för upp till fem personer. Dessutom har den fem dörrar. Flera användare har dock klagat på att den här bilen har ett litet lastutrymme, vilket kanske inte är gynnsamt för långa resor eller för personer som vill bära mycket bagage.

Bilen har ett totalt utrymme på 23 kubikfot. När den andra raden är hopfälld ger den totalt 46 kubikfot. När alla säten är nedfällda ger den 53,5 kubikfot. Detta är ganska hyfsat men inte lika stort som de flesta av dess konkurrenter.

Bränsleeffektivitet

De flesta SUV:er är inte bränsleeffektiva. Jeep Patriot är dock mycket bränsleeffektiv. Den har ett enastående EPA-betyg på 23 mpg i staden, 30 mpg på motorvägen och 25 mpg kombinerat. Observera att ju mer avancerad trimningen är, desto mindre bränslesnål är bilen.

  Jeep Compass Tillförlitlighet

Därför är den mest bränsleeffektiva Jeep Patriot Sport FWD, medan den minst bränsleeffektiva varianten är Patriot High Altitude 4X4. Den sistnämnda har ett EPA-värde på 20 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 22 mpg.

Pris

Det här är en av de billigaste kompakta SUV:erna på marknaden. Dessutom är den mycket billig att underhålla. Priset varierar dock beroende på vilken variant du köper. Om du köper sportvarianten får du betala cirka 19 000 dollar, medan High Altitude-varianten kostar dig cirka 27 900 dollar.

FAQ

Varför lades Jeep Patriot ned?

Denna crossover-SUV lades ned eftersom den inte sålde bra. Även om bilen var hyfsad med bra prestanda och billig saknade den en hel del teknik. Som ett resultat av detta tyckte många människor att den var oattraktiv eftersom Jeep nästan inte gjorde någonting för att förbättra tekniken i bilen.

När du jämför Jeep Patriot med sina rivaler kommer du att upptäcka att de var mycket mer avancerade med bättre teknik. Till exempel Honda CR-V och Subaru Forester.

Vilka är de vanligaste problemen med Jeep Patriot?

Jeep Patriot är en mycket pålitlig bil och den registrerar ett fåtal problem. Ändå har den också flera vanliga problem som intresserade köpare bör vara medvetna om. Dessa inkluderar elektriska problem, transmissionsproblem, rost, fel på kulförbindelser, för tidigt CVT-fel och motorproblem.

Hur snabb är Jeep Patriot?

Jeep Patriot 2017 är den snabbaste bilen i serien. Till skillnad från de äldre modellerna som tog 10,7 sekunder för att accelerera från 0 till 60 tar den här bilen bara 8,2 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 126 mph, jämfört med föregångaren med 112 mph.

  Är Jeep Cherokee en bra bil?

Vilket är det mest tillförlitliga Jeep Patriot-modellåret?

Jeep Patriot 2017 sticker ut som det mest tillförlitliga modellåret. Till skillnad från de flesta av sina föregångare rapporterar den här bilen färre problem, trots att den är mer avancerad. Det minst tillförlitliga Jeep Patriot-modellåret är tvärtom 2008 års modell. Den här bilen har många problem som tvingar dig att tillbringa mer tid i garaget och spendera mer pengar.

Efter hur lång tid börjar Jeep Patriot utveckla problem?

Vissa användare har rapporterat problem redan vid 40 mil. Så om du vill att din bil ska ha färre problem eller hålla över 200 000 mil krävs rätt vård och underhåll. Dessutom måste du utöva goda körvanor. Oavsett detta börjar de flesta Jeep Patriots få problem efter 100 000 mil.

Slutsats

Jeep Patriot är inte en perfekt SUV, men det är en av de bäst använda Jeep SUV:er som du kan köpa. Tack vare dess enastående prestanda, utmärkta hytt och bränsleeffektivitet. Precis som de flesta bilar har även detta fordon sina egna utmaningar, som inkluderar motor-, transmissions- och elproblem.

På det hela taget är det en exceptionell bil som kommer att hålla väldigt länge om den underhålls på rätt sätt. Dessutom är den billigare att underhålla, men den är inte bra för terrängkörning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts