Vanliga problem med Ford Kuga

Ford Kuga

Ford Kuga är en vacker och praktisk bil. Den är också effektiv och billig att underhålla. Ändå kommer det också med flera problem som användarna behöver veta om. Så, vilka är de vanliga problemen med Ford Kuga?

Vanliga problem med Ford Kuga inkluderar motorproblem, fel på dörrtätning, urladdat batteri, brinnande koppling, fel på dörrtätning och oljig vindruta. Dessutom har vissa ägare också rapporterat att de har avgassvårigheter, gaspedal och transmissionsfel, & backen slutar fungera och knackande ljud bakifrån.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Kuga

Motorproblem

Motorproblem är vanliga i Ford Kuga. Ett av de vanligaste motorproblemen är överhettning av motorn. Observera att detta problem är vanligt i 2,0-litersmodellerna. I de flesta fall kommer motorn att överhettas till den punkt där sumpen kommer att spricka. Som ett resultat kommer det att orsaka oljeförlust.

Ett annat motorproblem med Ford Kuga är felande bränsleinsprutare. Ett av tecknen på felande bränsleinsprutare är att motorn går på tomgång och ett skramlande ljud. För att åtgärda motorproblem är det viktigt att utföra ett diagnostiskt test så att du kan åtgärda alla underliggande problem för en smidig prestanda.

Fel på växellådan

Även om det inte är särskilt vanligt, har flera transmissionsfel också rapporterats av Ford Kuga ägare. Flera Ford Kuga 2014-ägare har noterat problem med systemet som styr den automatiska växellådan och hindrar den från att växla.

För att åtgärda problemet kan du behöva stänga av och sätta på motorn för att starta om styrenheten. Men om det inte fungerar måste du få en professionell mekaniker att fixa det.

  Vanliga problem med Ford 3.5 V6-motorn

Brinnande koppling

Om du upptäcker en stark lukt av bränt från kopplingen, vanligtvis följt av höga smällar eller dunsar, har du en brinnande koppling. Detta problem är vanligt i Ford Kuga 1,6 och 1,5-liters Ecoboost-motorer som tillverkades mellan 2013 och 2018.

För att åtgärda problemet måste mekanikern kontrollera och byta ut kopplingens tryckplatta eftersom den vanligtvis spricker.

Fel på dörrtätning

Ett annat vanligt problem med Ford Kuga är sviktande dörrtätningar. Om du kör Kuga och hör dörrarna göra ett knarrande ljud är detta ett tecken på att du har problem med dina dörrtätningar. Du måste byta ut de defekta dörrtätningarna för att åtgärda problemet.

Problem med avgaserna

Ventilerna för återcirkulation av avgaser slits också ut efter en tids användning. Så om du märker att det kommer blå rök från avgaserna när du startar och att bilen är mycket trög, kan du ha ett problem med EGR. Se till att den byts ut för att åtgärda problemet.

Knackande ljud bakifrån

Ford Kuga-användare har också klagat på knackande ljud bakifrån. Detta problem orsakas normalt av att bakdörren slår i gummi. För att åtgärda detta problem måste du applicera lite fett på dörrens slag, vilket kommer att lösa problemet och ljudet kommer inte att höras.

Urladdat batteri

Många Ford Kuga-ägare har också klagat på att batteriet tappar snabbt. Vissa uppgav att trots att batteriet laddades till fullo var batteriet urladdat dagen efter och behövde en starthjälp. För att åtgärda detta problem måste du byta ut det dåliga batteriet mot ett nytt.

Fet vindruta

Flera Ford Kuga ägare har klagat på att vindrutan blivit oljig. Detta problem orsakas normalt av defekta torkarblad. Rengöring av vindrutan och torkarbladet kan lindra problemet, men det löser det inte. Du kan lösa problemet genom att byta ut torkarbladen.

  Vanliga problem med Ford Tourneo Custom

Fel på dörrtätning

Detta är ett annat problem som många Ford Kuga-ägare förbiser. Men om du märker att dörrtätningarna ger ifrån sig ett knarrande ljud när du kör, är detta ett tecken på att du har dåliga dörrtätningar. För att åtgärda problemet bör du låta byta ut de defekta dörrtätningarna.

Gaspedalen och backen slutar fungera

Till skillnad från andra problem på den här listan är detta problem vanligt i 2014 Ford Kuga modellår. Användare har klagat på att de startat bilen och att varken gaspedalen eller backen fungerar. Det kan dock snabbt åtgärdas genom att motorn startas och stängs av igen för att starta om den elektroniska styrningen med dubbelkoppling. Men om problemet inte åtgärdas kan du behöva besöka en professionell mekaniker.

FAQ

Är Ford Kuga en pålitlig bil?

Ja, Ford Kuga är en pålitlig bil. Den fick ett femstjärnigt säkerhetsbetyg av Carbuyer. Dessutom är det mycket lättare att hitta reservdelar till den än till de flesta av dess konkurrenter. Kundnöjdhetsbetyget är dock något lägre jämfört med dess främsta rivaler.

Hur länge håller Ford Kuga?

Med god vård och underhåll kan Ford Kuga hålla i mer än 200 000 mil. I vissa fall har vissa ägare registrerat mer än 200 000 mil. Ägaren måste dock också utöva goda körvanor så att bilen kan hålla ännu längre.

Är Ford Kuga dyr att underhålla?

Även om Ford Kuga har flera problem är den fortfarande rimlig att underhålla. Dessutom kan du hålla kostnaderna nere ytterligare genom att välja en Essential’s-service för 204,32 USD när bilen är utanför tillverkarens garantiperiod. I genomsnitt är Ford Kuga billigare att underhålla än de flesta av sina rivaler.

  Ford Transit Connect Tillförlitlighet

Hur länge håller Ford Kugas automatiska växellåda?

Tyvärr håller den automatiska växellådan i Ford Kuga inte länge. Detta beror på att den levereras med en ömtålig powershift-transmission. Växellådans första defekter uppstår vid cirka 62.127 miles. Så för att få ut mer av bilen bör en förebyggande transmissionsspolning genomföras senast efter 37.282 mil.

Är Ford Kuga bränsleeffektiv?

De senaste Ford Kuga modellerna är mycket bränsleeffektiva. Ford hävdar bränsleekonomiska siffror på mellan 48,7 mpg och 51,4 mpg. Tack vare den elektriska assistansen sjunker CO2-utsläppen också mellan 125 och 133 g/km beroende på Ford Kuga-trim. Dessutom har den normala bensinversionen en förbrukning på upp till 42,8 mil per liter enligt WLTP-cykeln för kombinerad körning.

Slutsats

Ford Kuga må vara en trevlig och effektiv kompakt SUV, men den kommer med flera problem. Vanliga problem med Ford Kuga inkluderar motorproblem, brinnande koppling, avgasproblem, fel på dörrtätning, urladdat batteri, växellåda och knackande ljud bakifrån.

Trots att Ford Kuga har flera problem är den en pålitlig och praktisk bil. Med god skötsel och underhåll kan denna bil hålla länge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts