Vanliga problem med BMW 350i

BMW 350i är en elegant, kraftfull och lyxig bil. Den är också ganska pålitlig och ökar flera avancerade funktioner. Men den har också flera problem som användarna borde känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW 350i?

Vanliga problem med BMW 350i är oljeläckage, dålig tomgång, intermittent stallning, felaktiga högtrycksbränsleledningar och felaktig bränslepump. Dessutom har andra ägare rapporterat att de har fjädringsproblem, felande kamremmar, rostproblem, överhettning av motorn och felande fördelararm och rotorarm.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 350i?

Oljeläckage

Det första problemet som BMW 350i-användare bör vara redo att stöta på är ett oljeläckage. Även om de flesta oljeläckage i BMW 3-seriens modeller orsakas av en sliten ventilkåpspackning, orsakar avskalade gängor på denna modell oljeläckage. Det är därför viktigt att teknikern diagnostiserar din bil innan problemet åtgärdas.

Dålig tomgång

Flera användare har också rapporterat att de upplever dålig tomgång. Detta kan orsakas av att tomgångsregleringsventilen sitter fast eller av vakuumläckage. Ändå är det också viktigt att kontrollera tändstiften och tändspolarna eftersom de kan vara problemet. Innan du åtgärdar problemet måste du också inspektera bilen och korrigera det underliggande problemet.

Rostproblem

Rostproblem är också vanliga med BMW 350i. Problemet är utbrett i äldre modeller. Om du köper en begagnad BMW 350i, se till att kontrollera platser som framsidan av fotbrunnarna, bakre stötdämpartorn, takluckans avlopp och bränsleledningar. Om du märker att du har rostproblem bör du se till att åtgärda problemet innan du får strukturella problem.

  Bilar som liknar BMW i8

Intermittenta motorstopp

BMW 350i kommer också med flera motorproblem, och intermittent stallning är en av dem. Detta problem är också vanligt i äldre BMW 350i. Det orsakas normalt av döende reläer eller smutsig vridning. Om din bil upplever detta problem bör du därför få det åtgärdat så snart som möjligt.

Felaktiga högtrycksbränsleledningar

Ett av skälen till att BMW inte är så tillförlitliga är att de har delar av låg kvalitet. De flesta BMW-delar är tillverkade av gummi eller plast. Högtrycksbränsleledningarna är en sådan del. Som ett resultat tenderar de att slitas ut snabbare än sina konkurrenter. Efter en tid kommer högtrycksbränsleledningarna att bli spröda och måste bytas ut.

Efter cirka 10 års användning kommer högtrycksbränsleledningarna att spricka. Du kan dock byta ut dem innan de gör det.

Fel på bränslepumpen

Precis som högtrycksbränsleledningarna kommer bränslepumpen också att försämras efter en tid. Och när detta händer kommer bränslepumpen inte att kunna transportera rätt mängd bränsle till motorn vid det nödvändiga trycket. Några av tecknen på en utsliten bränslepump är startsvårigheter, effektförlust och låg bränsleeffektivitet. Byt ut den dåliga bränslepumpen för att åtgärda problemet.

Problem med hjulupphängningen

Upphängningsproblem kanske inte är så vanliga i BMW 350i, men flera användare har rapporterat några problem. De flesta fjädringsproblem på denna enhet orsakas av åldrande gummibussningar i bakre underram. Dessutom kan du behöva inspektera länkarna till krängningshämmaren och byta ut dem om de är utslitna.

  Är BMW X6 en elbil?

Fel på fördelararm och rotorarm

En felaktig fördelararm kan orsaka problem som tomgångsproblem, timingproblem och startsvårigheter. En av de främsta orsakerna till en trasig fördelararm är kolavlagringar. Detta orsakas normalt av högspänningsgnistor som kan orsaka erosion och koluppbyggnad över tid.

För att åtgärda problemet måste du rengöra kolavlagringen eller byta ut fördelararmen om den är skadad.

Överhettning av motorn

En annan fråga som ägare av BMW 350i bör vara redo att hantera är överhettning av motorn. Den främsta orsaken till detta problem är en kylvätskeläcka, en felaktig termostat eller en dålig vattenpump. Till skillnad från de flesta problem på denna lista bör detta problem hanteras snabbt eftersom det kan leda till allvarliga problem och kostsamma reparationer.

För att åtgärda detta problem kommer ägaren att låta mekanikern inspektera bilen och åtgärda det underliggande problemet.

Fel på kamremmen

BMW rekommenderar att du byter kamrem på denna modell vart femte till sjätte år. Så om du inte byter ut kamremmen kan den slitas ut och gå sönder. Detta kan vara katastrofalt och orsaka ännu större skador. Därför är det viktigt att byta kamrem i tid.

FAQ

Vilken motor är BMW 350i utrustad med?

BMW 350i är utrustad med en 5,0-liters V12-motor från BMW 7-serien/8-serien. Notera att denna motor är trimmad för att leverera upp till 350 hk vid 6 000 rpm och ett maximalt vridmoment på 470 nm till bakhjulen.

Är BMW 350i värt att köpa?

Ja, BMW 350i är värd att köpa om du vill ha en finjusterad motor med stor kraft. Den presterar också exceptionellt bra och den är hållbar. Å andra sidan, om du letar efter en lyxbil med lågt underhåll, prisvärd och pålitlig instegsnivå, är detta inte ett lämpligt val.

  Vanliga problem med BMW M8

Hur länge håller BMW 350i?

BMW 350i är kanske inte den mest hållbara BMW 3-serien, men den är ganska hållbar. Om denna bil är välskött och underhållen kan den enkelt klocka mer än 200 000 mil. Vissa användare har dessutom kört mer än 250 000 mil, vilket är mycket imponerande.

Är BMW mer pålitlig än Mercedes-Benz?

Nej, Mercedes-Benz är något mer pålitlig än BMW. Detta beror på att BMW har något fler problem och kostnaden för reparation och underhåll är också ganska högre.

Slutsats

Som varje bil kommer BMW 350i också med flera problem. Detta betyder dock inte att bilen är opålitlig eftersom den kan hålla länge om den är välskött och underhållen. De flesta av de problem som vi har lyft fram med BMW 350i kan undvikas med rätt skötsel och underhåll.

Ändå är BMW 350i fortfarande dyr att underhålla jämfört med sina rivaler Audi och Mercedes-Benz. Sammantaget är det en trevlig bil för komfort och daglig körning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts