Vanliga problem med Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo van är i huvudsak en mer lyxig version av Ford Transit eftersom den är utformad för att transportera människor och bagage i stället för verktyg och maskiner, vilket innebär att den är både bekvämare och bättre utrustad än Transit. Det är också en riktigt populär skåpbil över hela världen eftersom många använder dessa skåpbilar för beskattningsändamål.

För att ett fordon ska vara en bra taxibil måste det kunna stå emot alla de missförhållanden som följer med taxikörning, förutom att det ska kunna krossa en enorm körsträcka på en ganska snäv tidsperiod. Därför kommer vi nu att nämna alla vanliga Ford Tourneo Custom-problem och berätta vad den är skyldig att gå sönder på dessa.

Effektförlust verkar vara det problem som de flesta pratar om medan för tidigt slitage av bromsar och däck också är riktigt vanligt. Olika problem med bilens el verkar också förekomma, särskilt med luftkonditioneringssystemet. Drivaxelkopplingen kan gå sönder och göra att fordonet rullar iväg när det står i parkeringsläge.

Slutligen måste vi prata om problem med strypventilkroppen som kan göra att den mer bekväma versionen av Transit inte alls är bekväm. På det hela taget verkar Tourneo Custom vara en hyfsat pålitlig bil som förtjänar sin plats på marknaden, men bara om du är vaksam och tar hand om alla problem innan de uppstår.

Effektbortfall

Transit och Tourneo är två sidor av samma mynt och därför är det helt logiskt att båda lider av detta problem. Dessa problem verkar vara vanligast med 2015-2017 Tourneo-modellerna och orsakas oftast av vattenläckor som täpper till bränsle- och luftfiltren. Detta blockerar bränslepassagen och gör att motorn kämpar emot, kanske till och med stannar.

  Ford Escape hybrid problem

En igensatt bränsleinjektor är också nära relaterad till dessa problem och är ofta kopplad till en kontrollampa. För att reparera detta problem måste du först se till att det verkligen finns en läcka. Om den gör det måste du ta hand om den, spola systemet och byta ut alla skadade/tilltäppta filter och bränsleinjektorer.

För tidigt slitage av bromsar och däck

Det finns en hel del rapporter som vandrar runt på internet om att bakre bromsarna på Ford Transit/Tourneo ofta håller mindre än 15 000 mil per uppsättning. Detta är verkligen ett problem eftersom de som äger fordon i flottan lätt kan bli skrämda av dessa eftersom de ökar de väsentliga underhållskostnaderna för dessa fordon avsevärt.

Kaliper verkar vara huvudorsaken till att detta händer eftersom de är benägna att fastna. Om detta sker finns det också en stor chans att det kommer att orsaka för tidigt ojämnt däckslitage också. På det hela taget, om du håller koll på detta bör du vara okej.

Elektriska problem

Elektriska problem är något som de flesta bilar lider av på ett eller annat sätt och Tourneo är inte annorlunda. Det mest problematiska området av dem alla är luftkonditioneringssystemet som ibland kan vägra att kyla ner kupén så effektivt som det borde. De möjliga orsakerna till dessa problem är smuts och skräp som fastnar i systemet eller till och med systemläckor.

  Ford Mustang Mach-E Tillförlitlighet

Andra elektriska problem inkluderar problem med tillbehör som reagerar långsamt eller inte fungerar, eller problem med saker som elektriska lås, elektriska fönster eller radio/infotainmentsystemet.

Problem med kardanaxeln

Ett av de farligare problemen med Tourneo är att drivaxelkopplingen kan gå sönder och därmed orsaka betydande skador på motorn, eventuellt till och med få bilen att rulla när den är parkerad. Om dessa kopplingar går av är det säkert att de orsakar mekanisk skada på det mesta i sin omgivning, vilket innebär att de också kan förstöra bromsarna.

Det är förståeligt att detta är en oerhört farlig fråga som måste undersökas omedelbart. Ford gjorde till och med en gång en återkallelse av Transit på grund av just detta problem, vilket är anledningen till att detta också sker för Tourneo.

Problem med spjällkroppen

Gaspedalen kontrollerar mängden luft som kommer in i motorn via gaspedalen, vilket innebär att om den går sönder kommer skåpbilen att köras fruktansvärt då de blandningar som behövs för att motorn ska förbrännas ordentligt kommer att vara överallt.

Det här problemet kan åtgärdas antingen genom att rengöra spjällhuset (om möjligt), eller om det inte är möjligt måste du byta ut det eftersom allt annat inte kommer att lösa problemet.

FAQ-avsnittet

Är Ford Tourneo en bra skåpbil?

Ford Tourneo är en av de mer populära personbilarna som finns eftersom den är baserad på Transit, men är mycket mer användbar och bekväm. Transit är utan tvekan den mest framgångsrika globala skåpbilen under de senaste två decennierna, vilket innebär att Tourneo borde bli lika framgångsrik.

  Vanliga Ford V10-problem

Verkligheten är att Tourneo inte alls är lika framgångsrik som Transit eftersom folk älskar Transit för att den är ett verktyg, men Tourneo ska vara lite mer ”lyxig”. För dessa ändamål är de flesta ägare intresserade av tysktillverkade skåpbilar, men det tar ändå inte bort det faktum att Tourneo verkligen är en riktigt bra skåpbil.

Är begagnade Ford Tourneo Vans pålitliga?

En Ford Tourneo är hyfsad när det gäller tillförlitlighet, vilket innebär att den bör förbli det i längsta tid. Men om skåpbilen inte har blivit ordentligt skött innan du försöker köpa den är det bara bäst att inte gå på den eftersom felaktigt underhåll alltid slutar med att vara viktigare än skåpbilens inneboende egenskaper.

Om skåpbilen däremot har underhållits grundligt och i tid finns det inga skäl till varför du inte bör överväga en sådan.

Är Ford Tourneo en 9-sitsig bil?

Ja, Ford Tourneo är en 9-sitsig bil eftersom den är utformad för att transportera människor. Alla dessa nio säten är tillräckligt stora för att rymma en vuxen person, men det är bättre att vuxna personer sitter i ett av sätena i mitten eller framtill i bilen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts