Vanliga problem med Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E problem & fel

Ford Mustang Mach-E är den allra första vanliga elbilen från Ford. Eftersom Ford är ett gigantiskt bilföretag har de investerat miljarder i det här projektet som inte bara skulle göra Mach-E utan också tjäna som grund för många efterföljande el- och hybridfordon från Ford som skulle komma inom en inte alltför avlägsen framtid.

När det gäller tillförlitlighet är ett helt nytt projekt vanligtvis ett tecken på att det kommer att bli problem, och för att vara ärlig har Mach-E sin del av problem. Å andra sidan är elbilar i sig mer tillförlitliga än bilar med elmotor, vilket mildrar det hela något. Hur som helst försöker Ford kontinuerligt göra Mach-E mer och mer pålitlig.

De vanligaste problemen med Ford Mustang Mach-E är relaterade till batteriet. Olika utrustningsrelaterade problem, problem med laddningssystemet, problem med appen som följer med bilen och problem med olika säkerhetsprogramvarusystem är också vanliga med Mach-E. Visserligen försöker Ford lösa en stor del av dessa mjukvaruproblem i skrivande stund, men det kan vara svårare än vad man kan föreställa sig.

Hur som helst verkar Mach-E vara en hyfsat pålitlig bil. Vissa problem kan helt förstöra helhetsupplevelsen och få dig att önska att du aldrig hade köpt en, men bortsett från det är Mach-E en cool elbil som bara kommer att bli bättre med tiden.

Ford Mach-E – Problem med batteriet

Batteriet är en känd fokuspunkt i en EV eftersom batteriet är källan till all energi som både gör det möjligt för dig att köra bilen och göra olika andra saker som att t.ex. slå på luftkonditioneringen. Men om batteriet slutar att fungera (vilket ibland är fallet med Mach-E) står du bokstavligen utan något.

  Ford Taurus X Tillförlitlighet

Många Mach-E-ägare har klagat på att bilen somnar och inte vill vakna längre. Detta händer även när bilen når full laddning och Ford säger att detta problem är rent mjukvarurelaterat. De sa också att problem som dessa kan lösas utan att ta bilen till en återförsäljare, men juryn är fortfarande inte klar över det.

Ford Mach-E – Utrustningsproblem

När vi tänker på lyx tänker vi oftast inte på Ford. Ford har dock kommit långt och de tillverkar nu bilar som kommer med nästan allt man får på en lyxbil. Det handlar bland annat om panoramasoltak i full längd, uppvärmda och kylda säten och en hel del smarta funktioner som är utformade för att göra ditt liv enklare och bekvämare.

Det har dock funnits många fall där ägare har klagat på att soltaket bokstavligen exploderar utan någon uppenbar anledning och många av dem har också sagt att fönstren är benägna att spricka också. Vissa ägare har också rapporterat problem med bakre bagageluckans justering, men Ford hade inget att säga om detta.

Ford Mustang Mach-E – Laddningsproblem

Ford Mach-E är en bil som stöder de senaste laddningshastigheterna i modern tid, vilket innebär att Mach-E är i nivå med de mest avancerade elbilarna på den nuvarande marknaden. Mach-E gillar dock ibland att öppna laddningsporten utan någon uppenbar anledning och Fords laddningsnätverk är ganska avvisningsbart jämfört med elbilarnas stora pojkar.

  Vanliga problem med Ford Mustang Ecoboost

Vissa ägare klagade också över att bilen vägrar ladda vid kallt väder medan andra har rapporterat att bilen vägrar ladda i allmänhet.

Ford Mustang Mach-E – App-problem

Ford Mach-E levereras med en egen telefonapp som är utformad för att fjärrstyra bilens olika funktioner. Detta gör det möjligt att använda telefonen som nyckel eller att alltid kunna kontrollera bilens laddningstillstånd eller kontrollera laddningscyklerna. Telefon/nyckel-funktionen fungerar inte för vissa ägare, och de smarta hjärnorna på Ford har sagt att problemet inte går att åtgärda.

Det verkar som om Ford-återförsäljarna inte vet vad de ska göra när arga kunder kommer och kräver en förklaring till varför vissa funktioner inte fungerar. Detta är vad som händer när ett märke tillverkar en helt ny modell, eftersom en helt ny modell vanligtvis åtföljs av helt nya problem.

Ford Mustang Mach-E – Olika säkerhetsproblem med programvara

Ford Mustang Mach-E levereras med en hel del avancerade förarassistanssystem, till exempel för att undvika kollisioner framåt eller automatisk bromsning. Ägare har rapporterat att dessa system antingen är alldeles för påträngande eller inte fungerar alls. Vi får vänta och se hur Ford hanterar problem som dessa innan vi lugnt kan säga att Mach-E är en pålitlig bil som helhet.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Ford Mustang Mach-E?

Ford Mustang Mach-E är en riktigt intressant elbil och det verkar som om många är intresserade av att köpa en. Mach-E är gjord för dem som är vana vid att köra Ford-modeller och de som gillar det faktum att Mach-E är något av en elektrisk SUV-version av den ikoniska Mustang.

  Ford F150 Raptor Tillförlitlighet

Mach-E är en allkonstnärlig bil, vilket underlättar när det gäller att försöka sälja bilen. Den utmärker sig dock inte på något särskilt, men priset anses vara passande för Mach-E. På det hela taget, om du älskar bilens utseende och teknik bör du överväga den.

Varför gjorde Ford en elektrisk Mustang?

Mustang Mach-E är inte en direkt elektrisk version av Mustang Coupe. Anledningen till att Ford använde Mustang-namnet är för att se till att Mach-E ska tas på allvar. De vet att varumärket Mustang är högt ansett och att det är ett av de mest igenkännbara bilmodellnamnen i historien.

De tänkte att om de kombinerar Ford från det förflutna med Ford från framtiden kommer de att kunna bygga ett nytt varumärkesarv på det befintliga ikoniska Mustang-namnet.

Hur mycket kostar Ford Mustang Mach-E?

Ford Mustang Mach-E börjar på cirka 44 000 dollar vilket gör den dyrare än VW ID.4 och Kia Nero EV, men inte lika dyr som Tesla Model Y.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts