Vilka Ford Bronco-år bör undvikas?

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco återuppstod 2021 på grund av en enorm efterfrågan på marknaden och Ford ville ge varumärket Bronco en andra chans. Bronco är en av de äldsta SUV:arna som någonsin kommit ut på marknaden, vilket delvis är anledningen till att den nu har en enorm kult bland både offroad- och klassiska bilentusiaster.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom alla Ford Bronco-år för att undvika vilket inkluderar alla Bronco-modellår sedan 1960-talet. Dessa modellår inkluderar 1966-1977 Bronco-modellerna, 1984-1990 Broncos och 2021 Ford Bronco eftersom vi också ville inkludera en av de nyare modellerna.

De mycket tidiga 1966-1977 Bronco-modellerna bör undvikas eftersom de är mycket mottagliga för rost som kan riva dessa bilar om de inte tas om hand ordentligt. Bronco från 1980-talet är känd för att vara mycket lätt att rulla över, vilket är något du definitivt bör vara medveten om eftersom det kan vara katastrofalt att rulla över i en så gammal bil.

Slutligen är 2021 Bronco också tveksam eftersom den lider av problem mer än alla sina senare motsvarigheter. Det är värt att notera att alla dessa fortfarande kan köpas och avnjutas utan alltför många problem om du vet vad du går efter och du gör allt du kan för att inspektera bilen innan du köper den.

1966-1977 Ford Bronco

1960-talets Bronco är en certifierad OG klassisk Bronco vilket innebär att den har ett betydande samlarvärde. Dessa är kända för sin kompakta storlek, robusta konstruktion och starka offroadprestanda. Att köpa dessa är inte något som de flesta människor är villiga att göra eftersom de saknar till och med nödvändig säkerhetsutrustning eftersom de är ganska gamla.

  BMW X6 VS Ford Explorer - vilken är bäst?

Ett av de största problemen med tidiga Broncos är rost och korrosion. Dessa fordon är flera decennier gamla, och deras ursprungliga stålkarosser och ramar kan ha utsatts för hårda väderförhållanden, fukt och vägsalt under åren. Det kan leda till rost på karosspanelerna, underredet, ramen och andra viktiga komponenter.

Rost och korrosion kan försvaga fordonets strukturella integritet, äventyra säkerheten och påverka dess allmänna skick och värde. Därför är det viktigt att noggrant inspektera alla första generationens Bronco innan du köper, särskilt om du bor i ett område där rost är vanligt förekommande eller om fordonet har utsatts för korrosiva förhållanden.

1984-1990 Ford Bronco

1980-talets Ford Bronco är också en pärla och många anser att det är den bästa klassiska Ford Bronco-modellen du kan köpa. Den betraktas allmänt som den verkliga föregångaren till den nya Ford Bronco-modellen eftersom 1980-talets Bronco började med den boxiga utilitaristiska look som många människor är ute efter idag med många moderna SUV:ar.

Bronco II är baserad på samma plattform som Ford Ranger, som båda var ökända för vältningsolyckor. Eftersom Bronco II har en ganska hög tyngdpunkt kan den enkelt korsa utmanande terräng, men det betyder också att den inte är särskilt stabil i någon hastighet.

Ford återkallade också Bronco II vid ett tillfälle på grund av allt buller från Bronco II-modeller som rullade över över hela USA. Allt detta gjorde Bronco II något ökänd, särskilt eftersom Ford aldrig lyckades fixa dessa problem helt.

  Vanliga problem med Ford B Max

2021 Ford Bronco

Den nya Ford Bronco lider av några anmärkningsvärda problem som motorfel, problem med ventilerna, överhettningsproblem, problem med toppen och problem med turboladdaren. Jämfört med 2022 och 2023 Bronco verkar 2021 få det högsta antalet rikstäckande klagomål vilket gör den till den värsta 21-talets Bronco av dem alla.

Detta är inte en anledning att helt bortse från att köpa den nya Bronco, utan att göra dina läxor och inspektera bilen helt innan du köper den. Att göra en inspektion före köpet är vanligtvis vad alla kommer att rekommendera så det är bättre att göra det om du inte har erfarenhet av bilmekanik och elektriska komponenter.

Det är också mycket vanligt att de allra första årsmodellerna av en bil upplever fler problem jämfört med nyare modeller eftersom inte alla problem kan åtgärdas i förproduktionstestning och kvalitetskontroll.

FAQ-sektion

Vilka Ford Bronco-modeller är mest värdefulla?

Ford Bronco har en rik historia, och vissa årsmodeller är särskilt eftertraktade av samlare och entusiaster och betingar högre värden på marknaden. Bland de mest värdefulla Ford Bronco-modellerna finns de tidiga första generationens modeller, särskilt de som tillverkades mellan 1966 och 1977. Dessa Broncos, med sin klassiska design och terrängegenskaper, är mycket eftertraktade.

Dessutom ägnas särskild uppmärksamhet åt modeller i begränsad upplaga och specialmodeller, samt sällsynta tillvalspaket som ökar deras åtråvärdhet. Välbevarade eller restaurerade Broncos, särskilt de från dessa specifika modellår, kan också få premiumpriser på grund av deras tidlösa tilltal.

  Vanliga problem med 4.6 Ford-motorn

Vilka Ford Bronco-modeller är minst värdefulla?

Den fjärde generationens Bronco (1992-2996) är i allmänhet inte lika populära som äldre Bronco-modeller eftersom de fick blandade recensioner och inte är för gamla för att vara begränsade på något sätt. Vissa specialutgåvor och välbevarade modeller kan dock fortfarande ge mycket pengar, särskilt om körsträckan är låg och bilen har en rik historia.

Dessutom tenderar Bronco-modeller med basutförande och vanliga konfigurationer, utan några unika eller sällsynta egenskaper, att ha lägre värden jämfört med specialutgåvor eller begränsade produktionsvarianter. Detta är också fallet för dagens Bronco eftersom dessa var mycket billigare att köpa i första hand.

Vad är så speciellt med Ford Bronco?

Det är många saker som gör nya Ford Bronco speciell, de viktigaste är arv, varumärke, terrängkörning, utseende och en rik eftermarknadsscen. Bronco satte standarden för många efterföljande SUV:ar eftersom den var en av de allra första SUV:arna som någonsin kom ut på marknaden.

Med decennier av kontinuerlig produktion och ett ständigt växande kultfölje har Bronco gjort sig förtjänt av sitt namn gång på gång. Ford har tillverkat några av de mest ikoniska bilarna någonsin och det är mer än rätt att inkludera Bronco bland de ”mest speciella Ford-modellerna någonsin”, som inkluderar Mustang, Model T och Ford GT.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts