Vilken Ford Kuga motor är bäst

Ford Kuga

När det gäller Ford Kuga kan valet av rätt motor göra hela skillnaden. Med många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att avgöra vilken som är idealisk för din körstil och dina preferenser. Varje motor har sina fördelar och nackdelar, från bränsleeffektivitet till imponerande effekt.

När det gäller motorval kan du i princip välja mellan Fords populära EcoBoost-bensinmotorer, EcoBlue-dieselmotorer och PHEV-modeller. Det finns en hel del skillnader mellan dessa tre kategorier som är inneboende i olika typer av framdrivning.

Den bästa Ford Kuga-motorn för dig kommer därför inte att vara den bästa för alla. Detta innebär att du bör utvärdera dina dagliga användningsscenarier och hur du tenderar att använda din bil. De som mestadels kör i staden har det bättre med PHEV- eller bensinmodeller medan de som vanligtvis kör långa sträckor kommer att föredra diesel.

Andra viktiga faktorer som laddning, bensinpriser, utsläpp, effektuttag och körkänsla kommer alla att spela en roll för att avgöra vilken Ford Kuga-motor som är bäst. För att komma fram till den bästa Ford Kuga-motorn för dig, var noga med att läsa den här artikeln eftersom vi kommer att gå på djupet om Ford Kuga bensin vs diesel vs PHEV drivlinor.

Det är viktigt att få rätt motor när du köper en begagnad Ford Kuga, men det är inte det enda. Det här är åren att gå efter när du köper en begagnad Ford Kuga.

EcoBoost Ford Kuga-motorer

Ford Kuga erbjuder en rad EcoBoost-bensinmotorer som är kända för sin kraft och effektivitet. 1,5-liters EcoBoost är ett populärt val som ger en balans mellan prestanda och bränsleekonomi. 1,5-litersmotorn är en av Fords mest populära motorer i mindre bilar eftersom den är effektiv, tystgående och ganska populär.

  Allt om 2023 Ford F-350

Med effekter från 120 till 182 hästkrafter passar 1,5 liters drivlinan de flesta körbehov. För dem som söker mer kraft ger 2,0-liters EcoBoost-motorn, som finns i olika varianter från 180 till 250 hästkrafter, en pigg körupplevelse.

Båda motorerna använder turboladdning och direkt bränsleinsprutning för snabb acceleration och förbättrad bränsleeffektivitet. Dessa bensinmotorer är bäst för dem som vanligtvis tillbringar sin körtid i staden men också ofta tar sina bilar för långväga resor.
2.0L är den sportiga förarens val medan 1.5L är den kostnadseffektiva bensinmotorn som kommer att räcka för de flesta.

EcoBlue Diesel Ford Kuga Motorer

Jämfört med bensinmotorer har dieselmotorer några tydliga fördelar och några nackdelar. Dieselbränsle är mer effekttätt vilket innebär att dieselmotorer gör mer energi av en liknande mängd bränsle, vilket ofta gör dem 10-30% mer effektiva. Detta gör dem perfekta för långdistansresor och långa motorvägssträckor.

Å andra sidan är dieselmotorer inte de bästa när det gäller prestandakörning eftersom de inte tenderar att varva tillräckligt högt och ofta känns lite latare än bensinmotorer. Du kan få 2.0L dieselmotorn med en effekt som varierar mellan 118 hk och 187 hk. Mellanklassmotorn med 148 hk verkar vara ett ganska populärt alternativ eftersom den balanserar effektivitet och effekt bäst.

Motorn på 118 hk är lite svag medan motorn på 187 hk är det närmaste du kommer en bensinmotor i en Ford Kuga utan att behöva köpa en bensinmotor. Hur som helst, om du vanligtvis cruisar och gör långdistansresor vid hastighetsgränsen, är 187 hk 2.0L dieselmotorn sannolikt det bästa av två världar.

  Vilka Ford Kuga-år bör undvikas?

Ford Kuga PHEV

PHEV-modellen av Ford Kuga använder en 2,5 l Duratec-motor kopplad till en elmotor för en kombinerad effekt på 225 hk, endast 23 g Co2/100 km och en helelektrisk räckvidd på cirka 32 miles. Detta verkar mycket tilltalande, men det är bara vettigt att köpa en PHEV om du faktiskt kommer att använda den som en hybrid.

Det innebär att du bör ladda den när du kan för att alltid dra nytta av den elektriska drivlinan. Om du inte laddar bilen hela tiden kommer du inte att få dessa resultat eller något i närheten av dessa resultat, vilket innebär att du kommer att betala en premie, men du kommer inte att få fördelarna.

Därför är en laddhybrid det överlägset bästa drivlinealternativet av dem alla om du antingen kan spara lite pengar genom incitament och skattesänkningar eller om du ständigt laddar upp den och inte använder den för långväga resor hela tiden. I alla andra situationer är det bäst med bensin- eller dieselalternativ.

Dessa är de vanligaste problemen som Ford Kuga Turbo får

FAQ-avsnitt

Är Ford Kuga bensinmotorer mer tillförlitliga än dieselmotorer?

Å ena sidan är dieselmotorer mer robusta eftersom de måste klara högre kompressionsförhållanden och tyngre belastningar, vilket gör dem biffigare jämfört med de flesta bensinmotorer. Bensinmotorer är dock lite enklare konstruerade, vilket innebär att de har färre övergripande komponenter som kan gå sönder och orsaka problem.

  Ford Kuga Elektriska problem

Hur tillförlitlig en motortyp är beror på faktorer som underhåll, efterlevnad av serviceintervaller och körförhållanden. Som sådan handlar det om hur väl dessa motorer tas om hand och du bör förvänta dig att de båda så småningom kommer att uppleva några problem.

Borde jag köpa en Ford Kuga PHEV?

Att rekommendera plug-in hybrider är inte så enkelt som de flesta tror eftersom de flesta märken där ute lurar alla med sin effektivitet och uppskattningar av bränsleförbrukning. Först och främst kommer du att använda el också, vilket innebär att dina ”drivmedelsräkningar” inte kommer att bli så låga som alla tror.

För det andra är hybrider de sämsta drivlinorna av dem alla om de inte laddas upp hela tiden och hela tiden förlitar sig på att batteriet ska driva bilen. Om du inte laddar upp dem kommer du inte att få några fördelar i effektivitet samtidigt som du kör en mycket mer komplex bil med mycket högre potentiella reparationsräkningar.

Hur bra är Ford Kuga?

För den som vill ha en relativt prisvärd, välutrustad och hyfsat kraftfull familjecrossover/SUV är Ford Kuga faktiskt ett riktigt bra val. Du kan välja mellan diesel-, bensin- och PHEV-varianter med olika effektsiffror för att perfekt skräddarsy din upplevelse efter dina preferenser.

Kuga erbjuder också bra teknik-, säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner som alla är förpackade i ett ganska snyggt paket, både inifrån och ut.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts