Vilka Ford Kuga-år bör undvikas?

Ford Kuga

Att köpa en begagnad bil kan vara ett bra sätt att spara pengar, men det är viktigt att vara försiktig och göra din forskning innan du gör ett köp. En av de mest populära begagnade bilarna på marknaden är Ford Kuga SUV, som har funnits tillgänglig sedan 2008.

Medan Kuga i allmänhet har tagits emot väl av bilköpare, finns det vissa modellår som kommer med anmärkningsvärda problem som kan få dig att tänka två gånger om att köpa dem. Från transmissionsproblem till säkerhetsproblem, dessa problem kan variera beroende på år och trimnivå.

Om du är ute efter en begagnad Kuga är det viktigt att tänka på vilka år du ska undvika för att få det mest pålitliga och säkra fordonet för pengarna. I den här omfattande guiden går vi igenom vilka Ford Kuga-årgångar du bör undvika, och vi ger också några tips om vad du bör tänka på när du köper en begagnad Kuga.

För att sparka igång listan, Ford Kuga modeller tillverkade 2015, 2012 och 2013 eftersom dessa tre modellår verkar uppleva de flesta problemen av dem alla. Det är värt att notera att dessa årsmodeller fortfarande kan vara bra begagnade bilalternativ, men du bör vara extra försiktig med dessa.

2015 Ford Kuga

Det finns en hel del rapporter där ute om 2014 och 2015 Ford Kuga 2.0L dieselmodeller som lider av överhettningsproblem och potentiellt katastrofala oljeläckage som kan leda till total motorskada eller kanske till och med en brand. Ford har uppmärksammat detta problem vilket innebär att du kan fråga dem om den bil du är intresserad av har drabbats av detta problem.

  BMW Z4 VS Ford Mustang - vilken är bäst?

Växellådan är också utsatt för problem som grov växling, slirning och tveksamheter medan de elektriska systemen inte är mycket bättre. Även om 2015 års modell inte är lika utsatt för problem med turboladdare som tidigare modeller, har det fortfarande förekommit många rapporter om att 2015 års Kuga har drabbats av totala turboladdarfel.

Sammantaget, om du är ute efter en 2015 Kuga, bör du först fokusera din uppmärksamhet på motorsumpsproblemet samtidigt som du gör en djupdykning i bilens underhålls- och reparationshistorik. Om bilen har tagits om hand på rätt sätt finns det inga skäl till varför du inte ska köpa en om priset är rätt.

2012 Ford Kuga

Ford Kuga 2012 har stött på betydande utmaningar när det gäller turboladdare och transmissionssystem. Många ägare rapporterade problem specifikt med turboladdarens wastegate-aktuator, vilket resulterade i en rad problem. Fel i wastegate-aktuatorn ledde till effektförlust, minskad acceleration och i extrema fall till och med motorstopp.

Sådana komplikationer uppstod när turboladdaren inte kunde reglera laddtrycket på ett effektivt sätt, vilket ledde till en obalanserad luft-bränsleblandning och överdriven belastning på motorns komponenter. Motorhaveri, en dyr reparation som ibland kräver att motorn byts ut, var ett potentiellt resultat.

Det fanns också rapporter om problem med växellådan i Ford Kuga 2012. Bland annat förekom grov växling, tveksamheter i växlingen och växlar som gled, vilket påverkade körupplevelsen negativt. Vissa förare hade problem med att lägga i en viss växel, medan andra upplevde ryckiga eller fördröjda växlingar.

2013 Ford Kuga

Ford Kuga 2013 delar många av sina problem med Kuga 2012, vilket innebär att turboladdarproblemet också är relevant för Kuga 2013. Förutom turboladdarproblemet verkar 2013 års modell också ibland lida av problem med överhettning av motorn, men inte lika mycket som 2015 års Kuga.

  Är Ford Focus Ecoboost en bra bil?

Utöver allt detta har vissa också rapporterat problem med irriterande kylvätskeläckage, vilket kan vara en enorm katastrof om själva motorn redan är benägen att överhettas. Som sådan kan 2013 års Kuga potentiellt vara det värsta modellåret av dem alla, så var extra försiktig när du funderar på att köpa en.

Det positiva med 2013 års Kuga är att dessa problem inte rapporterades lika ofta som för 2012 års Kuga, vilket kan betyda att Ford gjorde något under tiden för att bekämpa problemet mer effektivt.

Överväger du att köpa en Ford Kuga? Då bör du läsa detta om Ford Kuga Turbo-problem och Ford Kuga Transmission-problem.

FAQ avsnitt

Vilken Ford Kuga modellår att köpa?

Medan alla modellår av Kuga har sina individuella för- och nackdelar, om du är inställd på att köpa en begagnad Kuga, överväga att titta på de senare modellåren, till exempel 2019 tredje generationens modell (känd som den fjärde generationens Escape i Nordamerika).

Den tredje generationens Kuga/Escape har en rad nya funktioner och förbättringar och har fått positiva recensioner från branschexperter. Men som med alla fordon bör du inspektera det noga, läsa på om potentiella problem för det specifika året och modellen, och låta en mekaniker se över det också för att säkerställa att du får det mest pålitliga och säkra fordonet för dina pengar.

Är Ford Kuga en dålig bil?

Nej, Ford Kuga är inte alls en dålig bil, vilket har blivit uppenbart eftersom det är en av de mest sålda crossover-SUV: erna i Europa. PHEV-modellen av Kuga har blivit en av de bäst sålda hybrid crossovers i allmänhet, vilket är en enorm prestation för alla bilar.

  Vanliga problem med Ford 7.3 Godzilla

I grund och botten erbjuder Kuga ett mycket frestande paket med en anständig mängd utrymme, massor av säkerhetsutrustning, massor av teknik, effektiva och sofistikerade drivlinor och en mycket exklusiv exteriör. Som sådan är Ford Kuga en mycket bra bil med många fördelar till sitt namn. Det är sant att vissa Kuga-modellår är sämre än andra, men Kuga är som helhet en riktigt bra bil.

Kan du köpa en elektrisk Ford Kuga?

I början av 2023 finns det ingen Ford Kuga EV, men du kan välja en plug-in hybridversion av Kuga som kan ge dig upp till 31 mil med enbart eldrift. Detta är tillräckligt för att klara den dagliga pendlingen för de flesta, vilket innebär att om du kopplar in den varje kväll kan PHEV Kuga användas som en EV rakt igenom.

Nya Ford Kuga är precis runt hörnet och Ford kan börja erbjuda den som en fullfjädrad elbil som passar under den jämförelsevis större Ford Mustang EV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts