Vanliga problem med Citroën Berlingo

Citroën Berlingo problem & fel

Citroën Berlingo är en av de äldsta Citroën-modellerna eftersom den introducerades i mitten av 1990-talet och har varit i kontinuerlig produktion sedan dess. Citroën Berlingo är en större MPV (multi-purpose vehicle) som oftast används för att antingen transportera människor eller transportera i sin kommersiella version eftersom dessa finns tillgängliga i båda riktningarna.

Citroën Berlingos tillförlitlighet är bättre än vissa Citroën-modeller, men fortfarande långt ifrån att anses vara en tillförlitlig bil i sin helhet. Berlingo lider av en mängd olika problem, varav många kan bli riktigt dyra att åtgärda. Om du tar väl hand om den är det dock troligt att båda versionerna av Berlingo kommer att tjäna dig under riktigt lång tid.

Till att börja med är de vanligaste problemen med Berlingo förknippade med fjädringen, elen, utrustningen, motorn och ofta styrning/justering. På det hela taget, om du är intresserad av att köpa en Citroën Berlingo, se till att göra en grundlig inspektion före köpet eftersom det är det enda sättet att vara säker på att bilen ens är värd att överväga.

Anledningen till att Berlingo har funnits kvar i årtionden är att folk tenderar att köpa dem. Dessa Citroen-modeller är inte nödvändigtvis de mest populära Citroen-modellerna, åtminstone inte vad de flesta tror. De är dock riktigt populära över hela världen, utom i Nordamerika där du inte kan köpa dem.

Citroën Berlingo – problem med fjädringen

Berlingo tenderar att lida av en mängd olika fjädringsproblem, men nyare modeller verkar klara sig mycket bättre i jämförelse. De främre stötdämparfästena är en svag punkt för många Berlingo-modeller och de tenderar att gå sönder relativt ofta. Det enda sättet att åtgärda detta problem är att byta ut stötfästena och hoppas att problemen inte kommer att inträffa igen någon gång inom en snar framtid.

  Är Citroën DS4 en bra bil?

Ägare har också rapporterat problem med spiralfjädrarna som också kan gå sönder och också behöver bytas ut. Den goda nyheten är att du kan hitta utbytesfjädringskomponenter till Berlingo väldigt lätt, men den dåliga nyheten är att detta inte är något du kan göra själv eftersom reparationer av fjädringen kräver specialutrustning för att göra dem på ett säkert sätt.

Citroën Berlingo – Elektriska problem

Citroën Berlingo tenderar också att drabbas av en mängd olika elektriska problem som verkligen är vanliga med ett gäng andra Citroën-modeller. A/C-systemet är känt för att misslyckas eftersom pumpen som styr luften kan förlora strömmen vilket måste antingen repareras eller bytas ut. Många ägare uppgav att vatten kan komma in i säkringsboxen vilket kan tända alla varningslampor och bilen kanske inte startar alls.

Andra elektriska problem som vanligtvis kan hittas med många Berlingo-generationer är relaterade till elektriska fönsterrutor som tenderar att misslyckas, men mest med äldre modeller. Du måste också vara uppmärksam på kondensstrålkastare och problem med telefonanslutning i bilen med nyare Berlingo-modeller.

Citroën Berlingo – Motorproblem

Dieselmotorn på 1,6 liter är mycket populär i Citroën Berlingo, men den tenderar att drabbas av både knarrande och chuffande ljud. Knarrande ljud orsakas oftast av felande kamremrullar som tenderar att ge upp vid någon tidpunkt. Kvidande ljud orsakas oftast av fel på injektorerna i själva motorn.

Det enda sättet att reparera dessa ljud är att byta ut injektorerna helt och hållet, vilket ofta kan bli dyrt. Det är dock alltid bättre att byta ut alla injektorer på en gång eftersom du på så sätt borde vara säker på att du inte kommer att stöta på spolfel på ganska lång tid.

  Är Citroën C4 Picasso en bra bil?

Citroën Berlingo – Utrustningsproblem

Utrustningsrelaterade problem som uppstår med Berlingo är ofta kopplade till att vatten tränger in i bilen på grund av lågkvalitativa tätningar runt taket, och eventuellt även runt dörrarna. Om vatten har skadat takantennen måste du byta ut den så snart som möjligt eftersom vatten kan orsaka stora skador om det kommer i kontakt med din bilelektronik.

Skjutdörrarna är kända för att gå sönder på både nyare och äldre Berlingo-modeller eftersom dörrspärren inte är den mest hållbara på marknaden. De invändiga dörrhandtagen är också benägna att falla av efter ett tag vilket innebär att de också behöver bytas ut.

Citroën Berlingo – Problem med styrsystemet

Många ägare har klagat på att Citroën Berlingos ratt inte vill gå rakt fram. Detta kan åtgärdas relativt enkelt genom att helt enkelt lossa några skruvar och flytta ratten i enlighet med detta. Detta kan orsaka ojämnt slitage på däck och fjädring i längden, varför du bör åtgärda detta så snart du kan.

FAQ-avsnitt

Är Citroën Berlingo en skåpbil?

Citroën Berlingo finns i antingen skåpbils- eller MPV-konfiguration, vilket innebär att den både kan vara en skåpbil och en personbil. Berlingo van är ett riktigt populärt nyttofordon för företag i alla former och storlekar medan Berlingo MPV är mest populär bland större familjer som söker komfort, säkerhet och användarvänlighet som inte är knutna till en enorm prislapp.

Ska jag köpa en Citroën Berlingo?

Om du är intresserad av att köpa antingen ett nyttofordon eller en personbil som inte kostar för mycket pengar är Berlingo ett bra val. Om du å andra sidan aldrig har kört den här typen av bilar och inte riktigt gillar utseendet kommer du inte heller att gilla Berlingo.

  Vanliga problem med Citroën DS3

Berlingo är en bil som är utformad för dem som värdesätter funktion framför form, vilket är anledningen till att du oftast kommer att se dessa köras av familjemedlemmar eller arbetare, inte av någon som uppskattar bilar i sig.

Vilka bilar konkurrerar med Citroën Berlingo?

De flesta Citroën Berlingo-modellerna säljs i Europa där Berlingo måste konkurrera om marknadsandelar med Peugeot Partner och Vauxhall/Opel Combo Cargo. De mest populära bilarna i detta segment är dock Ford Transit Connect, VW Caddy och Renault Kangoo eftersom dessa tre är de hårdaste konkurrenterna som finns i just detta segment.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts