Är Citroën C4 Picasso en bra bil?

Är Citroën C4 Picasso en bra bil?

Citroën C4 Picasso är en 5-dörrars familje-SUV/crossover avsedd för persontransport. Det är en bil som är utformad för att vara prisvärd, men inte billig. Det är en bil som kommer med ett gäng familjevänliga funktioner, varav vissa ofta bara finns i lyxbilar. Därför verkar C4 Picasso verkligen lovande på pappret, men är Citroën C4 Picasso en bra bil?

Citroën C4 Picasso är en riktigt bra bil för vad den är eftersom den erbjuder sofistikerade och effektiva motorer som inte är de mest kraftfulla men som gör susen för de flesta. Den övergripande körupplevelsen är dämpad men bekväm. Bilen känns säker, relativt välbyggd och som om den kommer att hålla en hyfsad tid.

Designen är inte särskilt speciell både inifrån och ut eftersom Citroën inte gillar att göra slående bilar. Det verkar dock som om många Citroën-modeller åldras hyfsat bra eftersom de flesta av dem inte ser så gamla ut som de faktiskt är. Tillförlitlighetsmässigt är C4 Picasso hyfsad, men det finns några problem som är värda att tala om.

Värdena på dessa är en av de viktigaste anledningarna till att så många köper dem second hand. Praktiken är riktigt bra eftersom C4 är en ganska stor bil vilket innebär att den inte saknar utrymme på något sätt.

Citroën C4 Picasso – Drivkraften

Citroën C4 Picassos motoruppsättning börjar med två olika bensinmotoralternativ. Instegsmotorn med 1,2 liter i rad med tre cylindrar ger 131 hk vilket verkar vara okej för den här typen av bil. Den kraftfullare 4-cylindriga 1.6L-motorn erbjuder upp till 170 hk vilket är ganska starkt för C4 Picasso. Båda dessa är ganska smidiga och de passar C4 riktigt bra.

  Vanliga problem med Citroën C3 Aircross

Dieselmotoruppsättningen börjar med den 4-cylindriga 1,6L-motorn som ger upp till 120 hk. Den toppmodellen, den 4-cylindriga 2.0L-dieselmotorn med 150 hk, är den motor som föredras av de flesta C4 Picasso-ägare, åtminstone i Europa. C4 Picasso är en FWD-bil och den levereras med en smidig 6-växlad växellåda.

Du kan förvänta dig upp till 55MPG från C4 Picasso-modeller med dieselmotor medan bensinmodeller kan ge upp till 40-45MPG. På det hela taget verkar C4 Picassos motoralternativ vara riktigt välkalibrerade och passar perfekt för en bil som C4 Picasso.

Citroën C4 Picasso – Design och chassi

Citroën C4 Picasso ser ganska modern ut även om den egentligen inte är det. Citroën gjorde ett bra jobb när de designade C4 Picasso eftersom det är en av de snyggaste bilarna i det här segmentet. Interiören är lite fräck för vissa, men den får allt du behöver. Den är inte överdrivet välbyggd, men det hör till området eftersom C4 Picasso inte är en lyxbil.

Fjädringen och chassiavstämningen är skräddarsydd för komfort och användarvänlighet, vilket innebär att C4 inte kommer att rucka på några fjädrar. Den är inte dynamisk på något sätt och de flesta brukar hålla med om att den också saknar karaktär.

Citroën C4 Picasso – Tillförlitlighet och vanliga problem

Tillförlitlighetsmässigt verkar C4 Picasso klara sig bra, men det finns några problem som är värda att tala om. Den automatiska EGS-växellådan är känd för att lida av kopplingsrelaterade problem förutom att den ibland är lat, ryckig och hård. Elektriska delar som fönster, lampor och luftkonditionering är också benägna att gå sönder ganska ofta.

  Är Citroën C4 Aircross en bra bil?

Andra problem är problem med bilens bromsar, läckor och olika delar av utrustningen som säkerhetsbälten och glastakpaneler. På det hela taget är det inte den dyraste bilen att underhålla, men den behöver underhållas ganska regelbundet.

Citroën C4 Picasso – Värde och praktiska egenskaper

Värdena på dessa ligger nu riktigt bra till vilket gör C4 Picasso till en riktigt populär bil på andrahandsmarknaden. Många familjer runt om i världen verkar vara nöjda med C4 Picasso eftersom de övergripande resultaten för kundnöjdhet är mestadels positiva.

När det gäller praktiska egenskaper är C4 Picasso faktiskt bra eftersom den erbjuder många sittplatser och förvaringsutrymmen i hela bilen. Den har också ett gäng familjevänliga funktioner som kopplingsutrymmen, laddningsportar och armstöd. Det är en riktigt lätt bil att kliva in och ut ur och den övergripande sikten är också riktigt bra.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Citroën C4 Picasso?

Det beror på vad du vill ha av en bil. Om du prioriterar utrymme, överkomlighet, säkerhet och användarvänlighet är C4 Picasso faktiskt ett riktigt bra val. Detta är de aspekter där C4 Picasso verkar mest lovande. Den är dock inte rolig att köra, den är inte lyxig och vissa kan tycka att motorerna är lite tröga och saknar karaktär.

Om du har chansen, se till att provköra bilen. På så sätt kan du enkelt avgöra om C4 Picasso är bilen för dig. Om du bestämmer dig för att köpa en, gör en obligatorisk inspektion före köpet eftersom du aldrig kan vara 100 procent säker med dessa bilar.

  Vanliga problem med Citroën C4 Aircross

Är Citroën C4 Picasso säker?

Citroën C4 Picasso är en femstjärnig bil när det gäller säkerhet, vilket innebär att de flesta borde vara mer än nöjda med den. Det är kanske inte den modernaste Citroën familjebil som finns, vilket innebär att den saknar de allra senaste säkerhetsfunktionerna och programvarulösningarna.

De flesta av dessa är dock allmänt betraktade som gimmicks. Därför kan C4 Picasso anses vara en riktigt säker bil som förtjänar din uppmärksamhet. Det viktigaste är att C4 Picasso är en femstjärnig säkerhetsklassad bil när det gäller krockskydd.

Vad gör en bra familjebil till en bra familjebil?

Först och främst måste en bra familjebil vara säker. Den måste också vara rymlig, vilket innebär att du ska kunna få plats med hela familjen i den utan problem. Den måste också vara ganska tyst så att dina barn lätt kan sova i baksätet. Den måste ha ett stort bagageutrymme så att du kan använda den för semesterresor över långa sträckor.

Den behöver också många familjevänliga funktioner som laddningsportar, många förvaringsutrymmen, enkel insteg och bra sikt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts