Är Citroën DS4 en bra bil?

Är Citroën DS4 en bra bil?

Citroën DS4 är en fransktillverkad halvlyxig hatchback som är utformad för att överbrygga klyftan mellan ekonomivärlden och riktiga lyxbilsmärken genom att ta en Citroën och göra den bättre på alla sätt och vis. Märket DS är känt för sina slående designval, material av högre kvalitet, en mer polerad upplevelse och en något större prislapp. Så är Citroen DS4 en bra bil?

Citroen DS4 är verkligen en bra bil för vad den är, men det är kanske inte den mest pålitliga bil Citroen någonsin gjort. Senare modeller är mycket bättre och det är därför de håller sitt värde betydligt bättre till skillnad från tidigare bilar. DS4 får en ganska blygsam motorpalett vilket innebär att du kan välja den modell som passar dina preferenser.

DS4:s design är mycket bättre än allt Citroen erbjöd vid den tid då denna bil kom ut eftersom DS4 ser sportigare och mer målmedveten ut. Interiören i DS4 är av högre kvalitet och den får allt du kan förvänta dig av en bil från den här tiden. Körupplevelsen är på den sportiga sidan, men DS4 är ingen prestandabil.

Värdena på dessa verkar vara ganska överkomliga nuförtiden vilket gör dem till intressanta begagnade bilval. Praktiken är också riktigt bra eftersom bilen har tillräckligt med utrymme för upp till fyra fullvuxna vuxna, mycket bagageutrymme, god sikt och många familjevänliga funktioner och invändiga förvaringsutrymmen.

Citroen DS4 – Drivkraften

Citroen DS4:s motorpalett börjar med en 1,2 liters 3-cylindrig motor i linje som ger 131 hk. Om du vill ha en kraftfullare bensinmotor måste du uppgradera till den fyrcylindriga 1,6 liters inline-motorn med 120 hk-200 hk för den mest kraftfulla DS4 Sport-modellen. Alla dessa är FWD-bilar, men du kan välja mellan en manuell eller automatisk växellåda.

  Vanliga problem med Citroën C1

DS4 finns också med massor av dieselmotorer också. Den minsta 4-cylindriga dieseln på 1,6 liter har mellan 111 och 117 hk medan den större 4-cylindriga dieseln på 2,0 liter har mellan 163 och 182 hk. Dessa två dieselmotorer är de mest effektiva eftersom de kan ge nästan 50MPG utan problem.

På det hela taget är DS4:s motorpalett bra eftersom du kan välja mellan två diesel- och två bensinalternativ. Det finns inga hybrider med Citroen DS4 eftersom den första DS4-hybriden introducerades efter att DS lämnat Citroen.

Citroen DS4 – Design och chassi

När det gäller designen är DS4 riktigt bra eftersom bilen ser futuristisk ut och är packad med många intressanta designval som skiljer den från resten av paketet. Interiören i DS4 är också riktigt snygg, men vissa designval är lite mer tveksamma eftersom de hämmar ergonomin lite grann.

Fjädringen och chassiavstämningen i DS4 är helt anpassad till komfort och användarvänlighet vilket gör att DS4 känns ganska bekväm. Den rullar inte för mycket i kurvorna vilket gör den till något av en dynamisk bil, men inget jämfört med riktiga hot hatchbacks.

Citroen DS4 – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet är DS4 verkligen tveksam då bilen verkar ha upplevt en massa problem till vänster, höger och mitten. Tidigare DS4-modeller är värre än nyare eftersom de också återkallades ett gäng gånger för problem som verkligen inte passar en bil tillverkad i den här eran. Hur som helst är de vanligaste problemen med DS4 med startmotorn och bilens utrustning.

  Vanliga problem med Citroën C4 Picasso

Andra problem är bland annat problem med plötslig förlust av motoreffekt som kan bidra till en massa olika orsaker. Vi måste också nämna problem med oljeläckage och till och med potentiella bränsleläckage som kan vara riktigt farliga. Slutligen kan man också uppleva problem med säkerhetsbälten av alla slag med DS4.

Citroen DS4 – Värde och praktiska egenskaper

Du kan nu få tag på en begagnad Citroen DS4 för inte så mycket pengar vilket gör DS4 till en riktigt populär bil på andrahandsmarknaden. Praktiskt sett är DS4 riktigt bra eftersom den erbjuder tillräckligt med sittplatser för fyra vuxna, men inte tillräckligt för fem fullvuxna vuxna. Bagageutrymmet är också riktigt stort.

Sikten är också bra, även om bilens C-stolpar är på den tjockare sidan. Bilen är packad med ett gäng familjevänliga funktioner som gör bilen bra för familjetransporter.

FAQ-avdelning

Är varumärket Citroen DS dött?

Varumärket Citroen DS är långt ifrån dött, men det existerar inte längre under Citroens paraply eftersom DS separerade helt från Citroen 2015. Anledningen till att de gjorde detta är för att låta DS odla sitt eget arv och för att vara ett lyxmärke under ett ekonomimärke är inte riktigt något som utstrålar lyx.

Därför är DS-varumärket nu helt oberoende och tillverkar bilar som har lite eller inga likheter med Citroen. DS4 är efterföljaren till Citroen DS4 och verkar vara en riktigt cool bil.

  Är Citroën C1 en bra bil?

Hur länge kan en Citroen DS4 hålla?

Citroen DS4 bör kunna hålla minst 100 000 till 200 000 mil om du tar väl hand om den. Det är verkligen svårt att förutsäga hur länge en bil kan hålla eftersom många faktorer spelar in. Korrekt underhåll är den viktigaste aspekten för att se till att din bil kan hålla så länge som den borde, och det är också viktigt att inte vara alltför aggressiv med den.

Om du gör allt som behöver göras snarast finns det ingen anledning till att din DS4 inte skulle hålla 200 000 mil utan att behöva någon större översyn.

Vilka bilar konkurrerar med Citroen DS4?

DS4 var ursprungligen tänkt att konkurrera med bilar som Audi A3, BMW 1-serie och Mercedes Benz A-klass. DS4 hade aldrig det för att verkligen konkurrera med dessa tyska lyxmärken, så den är mer en VW Golf-konkurrent än en lyxbil av högsta klass. DS är dock övertygad om att den nya DS4 kommer att konkurrera med A3, A-klassen och 1-serien.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts