Vanliga problem med Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso problem & fel

Citroën C4 Picasso är en MPV femdörrars familjebil som betonar utrymme, komfort och användarvänlighet. Den var i produktion mellan 2006 och 2018 då den ersattes av C4 Space Tourer. Citroën C4 Picasso är fortfarande en riktigt populär bil i Europa eftersom den erbjuder många moderna familjevänliga funktioner som får dig att känna dig trygg och bekväm.

När det gäller tillförlitlighet är C4 Picasso överallt eftersom vissa modeller tenderar att vara bättre än andra. Hur som helst kan vi säga att om du vill njuta av en sådan måste du hålla den i gott skick eftersom problem på dessa kan adderas med tiden vilket lätt kan resultera i en massa allvarligare problem.

De vanligaste Citroën C4 Picasso-problemen är förknippade med bromsarna, utrustningen, elen, läckage och växellådan. Vissa av dessa problem är värre än andra, till exempel bränsleläckage och problem med bromsarna. Om dessa inte repareras tillräckligt tidigt kan de göra bilen på gränsen till okörbar och extremt osäker.

Allt som allt finns det ingen anledning till varför du inte bör överväga en av dessa som din begagnade familjetransportbil eftersom det finns många bra egenskaper som du kan dra nytta av. Se i så fall till att göra en inspektion före köpet eftersom du inte vill riskera problem som du inte ens är medveten om finns.

Citroën C4 Picasso – Bromsarproblem

Citroën är ett av de märken som ofta lider av liknande problem oavsett modell eller årsmodell. Många Citroën-modeller har lidit, lider och kommer sannolikt att lida av bromsrelaterade problem, varav vissa till och med fick Citroën att återkalla C4 Picasso helt och hållet. Det värsta potentiella problemet är relaterat till den bakre bromsklämman som kan släppa efter att du dragit åt parkeringsbromsen och få bilen att rulla.

  Är Citroën C4 Picasso en bra bil?

Detta kan sluta katastrofalt om bilen av uppenbara skäl befinner sig på en sluttning eller en backe. Många ägare har också rapporterat att C4 Picasso tenderar att drabbas av problem med bromstrycket efter några års användning, vilket gör det svårt för bilen att stanna på ett logiskt avstånd.

Citroën C4 Picasso – Utrustningsfrågor

Citroën C4 Picasso är ingen lyxbil, men den får en överraskande mängd avancerade funktioner som gör den lättare att leva med. Ett bra exempel på det är det stora soltaket som borde göra ditt liv enklare, men det verkar som om det också kan göra ditt liv mycket svårare eftersom glaspanelen är känd för att lossna på grund av felaktig gjutning.
Säkerhetsbältena är också en öm punkt för många Citroën-modeller och C4 Picasso är ingen skillnad. Vissa klagar på att säkerhetsbältena slits lite för snabbt medan andra har rapporterat problem med bältesspännet som inte vill låsa sig med säkerhetsstolens mekanism.

Citroën C4 Picasso – Elektriska problem

Vi har redan nämnt att C4 Picasso lider av en mängd olika problem som finns i många andra Citroën-modeller. Elektriska problem är också mer eller mindre desamma eftersom alla Citroën-modeller från den här eran lider av elektriska problem, särskilt efter några års användning. De vanligaste elektriska problemen är relaterade till torkarna, blixtsystemet och batteriet.

Startmotorn är också ett känt problem för C4 Picasso eftersom den ofta misslyckas med att starta bilen. De flesta källor uppger att detta problem beror på ett problem med ledningsnätet. Sammantaget finns det många andra potentiella elektriska problem, men dessa är de vanligaste.

  Är Citroën C1 en bra bil?

Citroën C4 Picasso – läckor

Ett av de värsta problemen med Citroën C4 Picasso är de problem som har att göra med bränsleläckage. Det är ganska uppenbart att bränsleläckor kan orsaka en massa oönskade problem, där det värsta av dem är att bilen går upp i lågor. Dessa problem är oftast förknippade med C4 Picasso-modeller med dieselmotor, särskilt de som byggdes mellan juli och oktober 2010.

Det är känt att bränslekanalen kopplar loss sig själv och orsakar en massiv bränsleläcka. Om din bil är byggd under den här perioden bör du därför vara uppmärksam på bränslespjället.

Citroën C4 Picasso – problem med växellådan

C4 Picasso levereras med en ganska kontroversiell EGS automatlåda som verkligen inte är till allas gillande även när den fungerar utan problem. Många ägare har rapporterat att växellådan är långsam, ryckig, hård och tveksam.

Men många ägare har också rapporterat problem med kopplingen som kan behöva bytas ut redan innan bilen nått ett betydande antal mil.

FAQ-avsnittet

Är Citroën C4 Picasso ett bra köp?

Om du är intresserad av att köpa en ganska stor familjebil som kommer att göra sitt jobb utan krångel och samtidigt vara riktigt diskret och under radarn, då är C4 Picasso den perfekta bilen för dig. Eftersom den erbjuder så mycket utrymme och eftersom den kostar så lite som den gör är C4 Picasso en riktigt populär familjebil på andrahandsmarknaden.

  Vanliga problem med Citroën C4 Aircross

Om du å andra sidan inte gillar MPV:er kommer du inte heller att gilla C4 Picasso. Det är en bil som inte gör något speciellt, den går bara på som om den vore ingenting. Den är inte rolig att köra, inte rolig att titta på och den är inte lyxig på något sätt.

Hur länge kan en Citroën C4 Picasso hålla?

Det är verkligen svårt att bedöma hur länge en bil kan hålla, men vi kan säkert säga att C4 Picasso bör hålla minst 100 000 till 200 000 mil utan att behöva en större översyn om du håller den i gott skick. Den här bilen behöver ständigt underhåll, men det positiva med det är att bilen kommer att tjäna dig längst samtidigt som den inte alls är dyr.

Varför upphörde Citroën med C4 Picasso?

Citroën C4 Picasso kom till slutet av sin livslängd så Citroën avvecklade den egentligen inte så mycket som att bilen började bli lite äldre. Citroën ersatte C4 Picasso med C4 Space Tourer som i princip är samma bil, men med en hel del uppdateringar för att modernisera den.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts