Vanliga problem med Citroën C4 Aircross

Citroën C4 Aircross problem & fel

Citroën C4 Aircross är en subkompakt crossover SUV för familjer som är gjord för dem som vill maximera utrymmet, men som inte är villiga att kompromissa med alla de kompromisser som du får när du kör en stor SUV/MPV. C4 Aircross avslöjades första gången 2012 och lades ned fem år senare. C4 Aircross har samma grundstomme som Peugeot 4008 och Mitsubishi ASX.

När det gäller tillförlitlighet är C4 Aircross okej, men den lider av några vanliga problem. Den goda nyheten är att C4 Aircross inte är en dyr bil att underhålla, men den dåliga nyheten är att den behöver underhåll riktigt ofta. Hur som helst, om du tar väl hand om den bör den kunna hålla en hyfsad tid.

De vanligaste problemen med Citroën C4 Aircross är relaterade till automatlådan, fjädringen, elen, bromsarna och ibland styrsystemet. Även om C4 Aircross är betydligt bättre än många andra Citroën-modeller lider den fortfarande av dessa vanliga problem som kan vara riktigt stressande.

På det hela taget är C4 en trevlig bil som kan tillfredsställa de flesta kunder tack vare sin överlägsna praktiska användbarhet, sina effektiva motorer och sin väl avrundade utrustningslista. Dessutom är bilen relativt prisvärd och ganska populär på andrahandsmarknaden.

Citroën C4 Aircross – Problem med automatisk växellåda

Det finns några olika typer av problem som avsevärt kan försvåra din totala ägarupplevelse, till exempel problem med glidning av växellådan. Dessa problem uppstår vanligtvis efter att du startat bilen, men om de kvarstår är det stor chans att det är kopplingen eller omvandlaren som bär skulden. Solenoiden kan också ibland gå sönder och det enda sättet att åtgärda detta är att byta ut den.

  Vanliga problem med Citroën C3 Picasso

Ruckproblem kan också ibland uppstå och de beror oftast på låga oljenivåer eller att oljan har förorenats. I vilket fall som helst får din växellåda inte rätt smörjning, vilket innebär att du måste utföra en fullständig spolning och påfyllning av växellådan.

Citroën C4 Aircross – problem med fjädringen

C4 Aircross är inte en särskilt stor bil, men tack vare en högre tyngdpunkt upplever den en betydande viktöverföring som kan orsaka vissa transmissionsproblem. Stötdämparna är de mest klagade fjädringsrelaterade komponenterna som måste bytas ut för att lösa problemet.

Fjädringsparametern har till uppgift att kontrollera bilens vertikala vinkel. Denna komponent måste vara korrekt kalibrerad, annars kan den orsaka ojämnt däckslitage eller ytterligare belastning på närliggande fjädringskomponenter. Om parametern inte är där den ska vara innebär det att bilen sannolikt kommer att dyka åt ena eller andra hållet.

Citroën C4 Aircross – Elektriska problem

Det finns många olika Citroën C4 Aircross elektriska problem eftersom elektriska problem är ett vanligt drag hos många Citroën-modeller i allmänhet. A/C är en särskilt känslig elektrisk komponent i Citroën C4 Aircross eftersom den kan förlora sin kyl- och värmeförmåga ganska ofta. Detta kommer att kräva reservdelar som inte är så billiga som man kan tro.

Andra elektriska problem som är värda att notera är relaterade till bilens start/stopp-system som kan reagera långsamt eller ibland till och med inte reagera alls. De elektriska fönstren kan sluta fungera, men dessa är ganska lätta att åtgärda. Se till att även uppmärksamma de invändiga kupébelysningssystemen eftersom dessa också kan sluta fungera på vissa C4 Aircross-modeller.

  Vanliga problem med Citroën C1

Citroën C4 Aircross – Bromsar

Citroën C4 Aircross återkallades redan 2021 på grund av relativt farliga problem med parkeringsbromsen där parkeringsbromsen plötsligt förlorar sin verkan vilket kan få bilen att rulla. Detta är uppenbarligen en stor säkerhetsrisk, vilket är anledningen till att Citroën var tvunget att återkalla några C4 Aircross-modeller.

C4 Aircross återkallades också på grund av problem med kolvarna i de bakre bromskålarna, som inte var rätt inriktade. Dessa problem verkar vara relaterade till varandra och Citroën såg till att återkalla C4-modeller tillverkade mellan 2014 och 2016 för att åtgärda dem.

Citroën C4 Aircross – Problem med styrsystemet

Enligt flera källor på nätet kan C4 Aircross ibland ha problem med servostyrningen. Vissa säger att styrningen kan bli inkonsekvent vilket gör bilen lite svårare att kontrollera. Vissa har också rapporterat att bilens justering blir fel vilket kräver att du justerar den exakt.

Dessa problem är inte lika vanliga som många andra som listas här, vilket säkert är bra. Men om du känner av några problem med styrsystemet ska du se till att åtgärda dem så fort som möjligt eftersom de kan vara farliga.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Citroën C4 Aircross?

Citroën C4 Aircross är en trevligt utformad subkompakt crossover/SUV för familjer, vilket innebär att den lätt kan uppfylla de flesta familjers behov. Det är också en relativt pålitlig bil med en relativt överkomlig prislapp. Oavsett hur man ser på det är C4 Aircross en väl avrundad bil, du bör överväga den om du gillar den här typen av bilar.

  Är Citroën C3 Picasso en bra bil?

Om du däremot vill ha en mer intressant bil som körs på ett mer intressant sätt är C4 Aircross inte bilen för dig. Om du dessutom är van vid att köra lyxbilar är C4 Aircross inte heller bilen för dig.

Är Citroën C4 Aircross säker?

Citroën C4 Aircross är verkligen en riktigt säker bil eftersom den här bilen har utformats och byggts med tanke på familjeanvändning. Detta innebär att bilen är en 5-stjärnig säkerhetsrankad bil med alla nödvändiga mjuk- och hårdvarufunktioner för att hålla dig säker.

Den kanske inte drar nytta av de allra senaste säkerhetssystemen, men den kommer med majoriteten av de system som de flesta människor förväntar sig av moderna bilar.

Är Citroën C4 Aircross rymlig?

Citroën C4 Aircross är en riktigt rymlig bil oavsett hur du ser på den. Den kommer med gott om sittplatser och gott om bagageutrymme. Fyra vuxna kan resa i C4 Aircross utan problem medan fem vuxna kanske kämpar lite, men det är ganska normalt för en bil av den här storleken.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts