Är Citroën C3 Picasso en bra bil?

Är Citroën C3 Picasso en bra bil?

Citroën C3 Picasso är en femdörrars familje-MPV som är gjord för att transportera större familjer. Det här segmentet av bilar är riktigt populärt i USA och det finns många alternativ att välja mellan, men tyvärr finns Citroën C3 Picasso inte tillgänglig i USA. Så är Citroen C3 Picasso en bra bil?

Citroen C3 Picasso är en ganska bra bil med tanke på vad du får för pengarna. C3 Picasso kommer med ett urval av effektiva och pålitliga motorer som sannolikt kommer att tillfredsställa de flesta. Bilen ser också riktigt intressant ut eftersom Citroen inte är begränsad när det gäller att designa snygga bilar. Interiören är okej eftersom den ger dig allt du behöver utan större krångel.

C3 Picasso körs som vilken MPV som helst. Den är ganska smidig, tyst och kan göra susen när det gäller både långa och korta resor. Tillförlitligheten är okej med C3 Picasso, men det finns några problem som är värda att tala om och som kan hämma din totala användarupplevelse i hög grad.

Värdemässigt är C3 Picasso riktigt bra eftersom den erbjuder många funktioner för ett ganska lättillgängligt pris. Det är en familje-MPV vilket innebär att den kommer med hygglig utrustning från fabriken. Praktiken är bra eftersom C3 Picasso erbjuder en massa utrymme och är riktigt lätt att komma in och ut ur.

Citroen C3 Picasso – Drivlinan

Citroen C3 Picasso kommer med ett urval av diesel- och bensinmotorer. Bensinutbudet börjar med den 1,2 liters 3-cylindriga inlinemotorn med 110 hk medan den 1,6 liters 4-cylindriga motorn ger 120 hk. Du kan också få den 4-cylindriga 1,4L-motorn med nyare Picasso-modeller som ger 95h. Bland dieselmotorerna finns 1,6L 4-cylindriga enheter med 90 hk-115 hk.

  Vanliga problem med Citroën C3 Picasso

Du kan få C3 Picasso med antingen en manuell växellåda som är standard på alla modeller, eller så kan du uppgradera till en automatisk växellåda för vissa modeller. Alla C3 Picasso-modeller kommer med en FWD-uppsättning eftersom det är ganska mycket standard för MPV:er.

Effektiviteten är riktigt bra med de här motorerna eftersom de bästa exemplen kan ge runt 50MPG vilket verkligen är ett bra resultat för en så stor bil som C3 Picasso. På det hela taget är motorerna okej, de är inte något speciellt, men de gör susen.

Citroen C3 Picasso – Design och chassi

Citroen C3 Picasso är en ganska snygg bil, åtminstone om man jämför den med de flesta MPV-modeller som finns där ute. Det är en snyggt utformad bil som prioriterar ergonomi och logik. Interiören i C3 kan betraktas som spännande för vissa, men den är verkligen inte något särskilt speciellt. Visst, den får en hyfsad utrustning, men det är ändå inget att skryta om.

Körupplevelsen är ganska reserverad vilket är fallet med de flesta bilar från detta segment. Det innebär att bilen är ganska mjuk, den åker relativt bra över gupp och den lyckas hålla sig ganska platt för att vara en MPV. Den saknar karaktär, men det är fallet med bokstavligen alla MPV:er i branschen.

Citroen C3 Picasso – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet är C3 Picasso okej. Vissa exemplar verkar lida av problem mer än andra. Nyare modeller är bättre, de håller sannolikt längre och verkar vara byggda med material av högre kvalitet. Hur som helst finns det några problem som vi måste diskutera eftersom de kan försvåra din totala ägarupplevelse ganska mycket.

  Är Citroën C1 en bra bil?

Först och främst verkar C3 Picasso lida av upphängningsrelaterade problem som kan resultera i en riktigt guppig körning. Transmissionen är inte den smidigaste och den kan gå sönder. Bromsarna kan tappa tryck vilket verkligen kan vara farligt. Bilens elektriska system kan lätt gå sönder och alla motorvarianter har problem med insprutningsröret.

Citroen C3 Picasso – Värde och praktiska egenskaper

Värdemässigt är C3 Picasso riktigt bra eftersom den erbjuder massor av funktioner för en ganska lättillgänglig prislapp. Begagnade C3-modeller är riktigt populära i Europa som är den största C3-marknaden i allmänhet. Om du är intresserad av att köpa en bör du överväga ett exemplar med inte alltför många mil på klockan eftersom det kan göra bilen ganska trött.

Praktiskhet är verkligen en stark sida för C3 Picasso eftersom bilen kan rymma många människor med mer än tillräckligt med bagageutrymme. Den är lätt att kliva in och ut ur, den är lätt att se ut ur. Det är också en bil som är riktigt lätt att köra vilket är positivt eftersom C3 inte är den minsta bilen som finns.

FAQ avsnitt

Är Citroen C3 Picasso inte längre tillgänglig?

Citroen C3 Picasso lades ned för några år sedan då Citroen ersatte den med Citroen C3 Aircross som mer eller mindre är samma bil som Picasso. Den har samma övergripande form, layout, motorer och alla de för- och nackdelar som förknippas med Picasso.

  Vanliga problem med Citroën C1

C3 Aircross gjorde dock Picasso lite mer spännande och modernt utseende för att locka en yngre publik som vill ha teknik med alla de kända fördelarna med en MPV. Därför är C3 Aircross nu lika populär som Picasso, vilket innebär att den säljer riktigt bra.

Är Citroen C3 Picasso en säker bil?

Citroen C3 Picasso är en genomgående familjebil vilket innebär att den verkligen är en säker bil. Därför har C3 Picasso massor av säkerhetsfunktioner som är utformade för att hålla dig och din familj säkra hela tiden.

Den kanske inte drar nytta av alla funktioner som du får i sin yngre bror, C3 Aircross, men den har allt du behöver.

Är Citroen C3 Picasso en bekväm bil?

Citroen C3 Picasso är en hyfsat bekväm bil, vilket innebär att den borde räcka till för de flesta. Det är ingen lyxbil på något sätt och Citroen har inte tänkt sig att den ska vara det. Det är en tyst bil med en sofistikerad och effektiv motor som innebär att dina barn inte kommer att ha några problem när det gäller att sova på en lång resa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts