Vanliga problem med Audi SQ8

Audi SQ8 problem

Audi Q8 är det senaste tillskottet i Audi SUV-familjen och är troligen den bästa Audi SUV man kan köpa för pengar. Q8 ser fantastisk ut både på insidan och utsidan och den har en närvaro på vägen som Q7 helt enkelt inte kan röra. Men om stilen inte är något för dig utan substans bör du rikta din uppmärksamhet mot antingen Audi SQ8 eller Audi RSQ8.

Dessa två är de mest kapabla Audi Q8-varianterna, vilket också gör dem till flaggskepp bland Audi SUV:erna för tillfället. RSQ8 är ett monster som delar de flesta av sina underreden med Lamborghini Urus medan SQ8 inte är dämpad på något sätt, men är mer bekväm och mer anpassad för daglig körning och cruising.

När det gäller tillförlitlighet är SQ8 hyfsad, men skulle kunna vara bättre eftersom den kostar mycket pengar att både köpa och driva. De vanligaste Audi SQ8-problemen är förknippade med bilens ovilja att starta, långsamma accelerationer, feljustering av bakaxeln, problem med främre upphängningsbussningar och problem med att bilen går igenom däckuppsättningar som en galning.

De flesta av dessa problem kan lösas proaktivt genom förebyggande underhåll medan vissa är vanligt förekommande på SQ8-modeller oavsett körsträcka. Hur som helst, om du är ute efter en begagnad SQ8, se till att hitta en som har hållits i bra skick sedan den lämnade fabriken.

Audi SQ8 problem vid start

Många ägare klagar över att SQ8 inte vill starta och att det finns en hel del möjliga orsaker till varför det är så. Några ägare har rapporterat att nyckelkniven är känd för att tidigt tappa strömmen vilket inaktiverar bilens keyless go-funktion. Andra problem som gör att du inte kan starta bilen är blåsande säkringar, problem med startmotorn, problem med generatorn eller problem med batteriet.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

Dessa bilar är komplexa och de har massor av funktioner och många av dessa är igång även när bilen är avstängd. Detta innebär att batteriet i SQ8 måste driva en massa system hela tiden, vilket kan skada batteriet med tiden.

Audi SQ8 problem med långsam acceleration

Problem som dålig acceleration är inte bara stressande och irriterande utan kan också vara farliga om de uppstår i trafikerade korsningar eller vid omkörningar. Tyvärr verkar SQ8 vara en av de bilar som upplever antingen en plötslig effektförlust eller en trög acceleration utan någon uppenbar orsak, vilket innebär att det kan hända från ingenstans.

Orsakerna till att detta händer är ett igensatt luftfilter, en felaktig/smutsig luftflödessensor, ett igensatt bränslefilter, problem med kattorna eller felaktiga O2-sensorer. Allt som allt, se till att inspektera bilen hela tiden för att se om det finns några indikationer på att bilen kan drabbas av dessa inom en snar framtid.

Audi SQ8 bakre axel felställd

Audi SQ8 och många andra Audi performance- och non-performance-modeller ingick för några månader sedan i en återkallelse på grund av problem med en felaktigt justerad bakaxel. Denna feljustering kan leda till att axeln sätter tryck på många andra system och även på däcken, vilket kan orsaka alla möjliga problem och till och med öka risken för att råka ut för en olycka.

Om du är ute efter en begagnad SQ8 ska du vara mycket uppmärksam på bilens justering eftersom detta kan leda till att även däcken slits i förtid. Många komplikationer kan uppstå vid dålig axeljustering och många av dessa kan påverka bilens reparerbarhet längre fram, vilket inte är något du vill ha från en bil som kostar så mycket som SQ8 gör.

  BMW Z4 VS Audi TT - vilken är bäst?

Audi SQ8 problem med bussningar för främre upphängning

Både Audi SQ7 och Audi SQ8 lider av att vara riktigt tunga, vilket kan leda till att bussningar försämras i förtid, vilket oundvikligen leder till att de måste bytas ut tidigt under bilens livslängd. Dessa är ännu vanligare på bilar som har körts på ett mer aggressivt sätt eftersom bussningarna är de som tål mest stress under viktöverföringen.

På det hela taget bör du se till att inspektera dessa när du ska byta däck eller ännu tidigare om du är någon som föredrar att köra aggressivt.

Audi SQ8 problem med för tidigt däckslitage

Audi SQ8 är en prestanda-SUV vilket innebär att den får 22-tums hjul direkt från fabriken. Även om dessa ser fantastiska ut är de notoriskt dyra vilket innebär att däcken som monteras på dessa hjul också är riktigt dyra. Vi har redan nämnt att SQ8 återkallades på grund av potentiell felinställning av bakaxeln som dödar däcken i förtid.

Allt detta leder till slutsatsen att SQ8 kan äta sig igenom däck som om det inte vore något fel. Dessa däck kostar en liten förmögenhet och de kan också öka risken för en krock om dina däck inte alltid är så bra som de borde vara.

FAQ-avsnittet

Är Audi SQ8 bättre än Audi SQ7?

Det beror på vad du vill ha av en bil. Om du föredrar utrymme, praktiska egenskaper och att vara under radarn är SQ7 det bättre valet. Om du dessutom föredrar en klassisk boxig SUV-form är SQ7 ett tydligt val här. Å andra sidan är SQ8 det rätta valet om du vill ha den snyggare och mer eftertraktade SUV:n även om den inte är lika praktisk.

  Vanliga problem med Audi A6

Det är värt att nämna att dessa två är nästan identiska på insidan, med undantag för utrymmet i baksätet som är mycket sämre än i SQ8.

Är Audi RSQ8 bättre än Audi SQ8?

Audi RSQ8 är den galnaste och dyraste Audi SUV som man kan köpa för pengar och är mycket mer aggressiv och prestationsinriktad än SQ8. Enligt min åsikt ser SQ8 bättre ut eftersom RSQ8 är lite för lågt ned till marken och på något sätt fungerar den inte lika bra som den vanliga SQ8 gör.

RSQ8 är verkligen bättre än SQ8 och det är uppenbart, men det är inte den bil jag skulle välja.

Är Lamborghini Urus baserad på Audi Q8?

Ja, Lamborghini Urus och Audi Q8 delar ett gäng delar med varandra medan Audi RSQ8 till och med delar motor och växellåda med Lamborghini Urus. Detta innebär att Urus och RSQ8 är likadana, men Urus är den mer aggressiva versionen med mer grunt, stil och är mycket dyrare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts