Vanliga problem med Audi Q8

Audi Q8 problem

Audi Q8 introducerades för första gången för modellåret 2018 och tog över marknaden för lyxiga SUV:er i samma ögonblick som den kom. Q8 säljer riktigt bra eftersom det är en väl avrundad lyx-SUV som erbjuder i stort sett allt. Den ser bra ut, den kör bra, den är lyxig, säker, bekväm och extremt åtråvärd.

Den delar många av sina delar med Audi Q7 som kom några år före Q8, vilket innebär att Audi lyckades lösa en hel del av de problem som kom med andra generationens Q7. Som sådan verkar Audi Q8 vara en hyfsat pålitlig bil, men det finns några problem som är värda att tala om, till exempel de främre stötdämparna och anslutningen mellan styraxeln och styrstången.

Audi Q8 verkar också lida av problem i samband med växellådan eftersom den ibland läcker transmissionsvätska. Med tanke på att Q8 är en stor tung bil med minst 21-tumsdäck verkar däckslitaget vara värre än vanligt, vilket säkert är ett stort problem eftersom 21-tumsdäck+ kostar en förmögenhet att byta ut.

Slutligen har Q8 också problem med start/stopp-systemet eftersom Audi har fått en grupptalan på grund av potentiella faror i samband med hur start/stopp-systemet fungerar. På det hela taget verkar Q8 vara hyfsat pålitlig, men den kostar en hel del pengar att underhålla.

Audi Q8 problem med främre stötdämpare

Enligt flera källor på nätet är Audi Q8 känd för att ha problem med den främre fjädringen, närmare bestämt den främre stötdämpargaffeln. Problemet här är att gaffeln inte har gjutits tillräckligt bra vilket resulterar i att bilen har svårt att absorbera ojämna ytor vilket till och med kan leda till att gaffeln lossnar helt.

  Vilken är den bästa färgen för Audi?

Audi säger att vissa Q8-modeller som tillverkades mellan den 27 november 2018 och den 18 december 2018 var förknippade med detta problem, men vissa säger att många efterföljande Q8:or också har drabbats. Oavsett vilket, se till att kontakta en Audi-återförsäljare och fråga runt om den Q8 du tittar på var del av det här problemet eller inte.

Audi Q8 problem med styrstång och styraxel

Dessa källor uppger också att Q8 lider av dåliga bultar som förbinder styrstången med styraxeln, vilka också kan gå sönder under tryck och göra bilen okörbar. Detta problem påverkar inte bara Q8 utan även Q7 och perioden då dessa problem inträffade är mellan juni 2015 och februari 2019.

Det är förståeligt att dessa problem sannolikt påverkar ett större antal Q8-modeller och därför bör du vara mycket uppmärksam på dessa bultar. Se till att fråga runt hos en Audi-återförsäljare om den Q8 du tittar på för att se om det finns något som behöver göras när det gäller detta problem.

Audi Q8 oljeläckage i växellådan

Europeiska lyxbilar är kända för att gå igenom vätskor som en galning. De förbrukar vanligtvis mycket bränsle och mycket olja, men knappast någon bil förbrukar mycket transmissionsolja, åtminstone inte om oljan inte läcker. Q8 var dock utrustad med en felaktig transmissionsoljeanslutning från fabriken som kan läcka olja om den inte åtgärdas i tid.

Som sådan måste du vara mycket uppmärksam på denna fråga eftersom brist på transmissionsolja praktiskt taget kan förstöra en transmission. Vissa säger att endast en liten del av de Q8-modeller som tillverkades 2019 har påverkats, men det är bättre att kontrollera för att vara 100 % säker.

  Audi Q8 tillförlitlighet

Audi Q8 däckrelaterade problem

Audi Q8 var en del av Audis återkallelse 42L5 för en felaktig ändring av bakaxelns tå- och kammarställning som sliter ut bakdäcken i en extrem takt. Audi Q8 har dock minst 21-tums däck och alla fyra däck måste vara likadana eftersom Q8 är en AWD Quattro SUV. Om alla fyra däcken inte är likadana kan det orsaka vissa säkerhetsproblem.

Detta innebär att det kostar en liten förmögenhet att byta ut Audi Q8-däcken eftersom de är enorma i alla möjliga dimensioner. Tack vare de enorma hjulen klagar dessutom många på att det nästan är omöjligt att bromsa hjulen på en Audi Q8 om man kör den i staden.

Audi Q8 problem med start/stopp-systemet

Ett av de mest kontroversiella problemen som plågar Audi Q8 är relaterat till bilens start/stopp-system där motorn kopplas ur innan bilen stannar. Systemet kan också leda till att Q8 stannar och det var därför Audi fick en grupptalan som avvisades.

Hur som helst kan ett felaktigt start/stopp-system säkert vara en stressig affär eftersom problem som dessa kan orsaka olyckor om man inte är på sin vakt.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa Audi Q8?

Audi Q8 är en av de bästa lyxiga SUV:erna du kan köpa just nu och många anser att det är den bästa Audi-modellen på marknaden. Anledningen till detta är helt enkelt att Q8 är en fantastisk allroundbil. Den ser fantastisk ut både på insidan och utsidan, den är fullpackad med den senaste och bästa tekniken, den är säker, snabb, relativt pålitlig och extremt åtråvärd.

  Bästa året för Audi S4

Q8 är lika populär bland både äldre och yngre förare och mellan män och kvinnor. Den erbjuder en imponerande körställning och ett gäng kraftfulla och sofistikerade motorer.

Är Audi Q8 bättre än Q7?

Audi Q8 är bättre än Q7 på nästan alla sätt, utom när det gäller praktiska egenskaper eftersom Q7 kan fås med sju säten och erbjuder mer utrymme för både människor och last. Dessa två är extremt lika och det finns inte så många nämnvärda skillnader mellan de två, men Q8 verkar vara den som de flesta skulle välja.

Om du är en familjefar och vill ha det mesta utrymmet du kan få är Q7 det bättre valet.

Hur länge kan en Audi Q8 hålla?

Audi Q8 bör kunna hålla i hundratusentals mil utan att behöva större översyner. Detta beror på att Q8 är precis som alla andra tyska lyxbilar pålitlig för livet om den underhålls på rätt sätt.

På det hela taget bör du inte oroa dig för Audiens livslängd, utan snarare för alla underhållskostnader som du måste betala innan du når ett betydande antal mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts