Vanliga problem med Audi RSQ8

Audi RSQ8 problem

Audi RS Q8 är flaggskeppet Audi RS SUV och är avsedd för dem som vill ha den bästa SUV som Audi kan erbjuda för tillfället. RS Q8 är mer eller mindre en Lamborghini Urus till ett mer lättillgängligt pris eftersom dessa två delar många delar med varandra. RS Q8 är den största, mest kraftfulla och dyraste SUV som Audi någonsin har tillverkat.

När det gäller tillförlitlighet verkar Audi RS Q8 vara en riktigt hygglig bil, men det finns några problem som är värda att tala om. Först och främst klagar många ägare på att bilen lider av olika elektriska problem med bilens inbyggda system och interiörlampor. Ägarna klagar också på att bilen går in i halt läge utan uppenbar orsak.

Dessutom är RSQ8 känd för att gå igenom däck som en galning, vilket är ett definitivt problem eftersom fyra RS Q8-däck kostar en liten förmögenhet. Växellådan är ibland känd för att bli tveksam och lat och RSQ8 var också en del av en återkallelse på grund av problem med fjädringen.

Allt som allt är RS Q8 inte den vanligaste Audi SUV:n på vägen så det är inte lätt att korrekt lista alla dess fel. Det här är dock de som verkar göra mest väsen av sig på nätet och därför kommer vi att lista dem här.

Audi RS Q8 elektriska problem

Audi RS Q8 är en genom och genom lyxig SUV, vilket innebär att den är packad med ett gäng lyxiga funktioner och bekvämligheter som både håller dig säker och underhållen. Med sådana nivåer av komplexitet är det dock lätt att glömma att många av dessa funktioner kan misslyckas. Detta är fallet med Q8 i allmänhet där många människor har rapporterat att den lider av irriterande, men milda problem.

  Är Audi SQ7 en bra bil?

En ägare klagade över att kupébelysningen antingen inte tänds när det behövs eller att den inte släcks alls. Ägare har också klagat på bilens tredubbla widescreen-uppsättning där den nedre skärmen alltid har fabriksinställningarna som standard när du sätter igång bilen, vilket innebär att du måste ändra dina önskade funktioner varje gång du sätter igång bilen.

Audi RS Q8 prestandaproblem

Audi RS Q8 är en 600 hk stark lyx-SUV med AWD så det är svårt att säga att den saknar kraft. Vissa ägare har dock klagat på att bilen går in i halt läge utan uppenbar orsak. En Audi-anställd sa att problem som dessa är relaterade till värmeproblem, men det är svårt att motivera det eftersom RS Q8 testades utförligt i extrema förhållanden innan den kom ut.

Vissa har sagt att dessa problem beror på katterna, andra har sagt att de orsakas av problem med turboladdare. Det här är det problem vi brukar stöta på när vi försöker bedöma bilar som är dyra och ganska begränsade i produktion. Det finns inte tillräckligt med data på nätet för att med säkerhet kunna säga vad som är orsaken till detta problem.

Audi RS Q8 problem med däckslitage

Det finns några skäl till varför RS Q8 går igenom däck som en galning. Den första beror på att vissa RS Q8-modeller återkallades på grund av felaktig justering, vilket kan decimera däcken på en tung och kraftfull bil som RS Q8. Även om modellen du tittar på är okej går den ändå igenom däcken som en galning eftersom den har 22-tums hjul och uppåt och bilen har mer än 600 hk.

  Audi vs Ford - vilken är bättre?

Det är verkligen häftigt att köra en supersport-SUV som RS Q8, men de påfrestningar som de stackars däcken måste utstå under tunga kurvtagningar, bromsningar och accelerationer är vansinniga. En uppsättning med fyra däck till RS Q8 kostar en förmögenhet, särskilt eftersom du måste byta alla på en gång.

Audi RS Q8 växellådsproblem

RS Q8 levereras med en Tiptronic automatisk växellåda med vridmomentomvandlare som vanligtvis gör sitt jobb utan några större bekymmer. Det finns dock tillfällen då växellådan blir tveksam, inte kan välja rätt växel och ofta kan vara förvirrad när den ska sparka ner och vilken växel som ska väljas.

Detta är inte nödvändigtvis ett problem i sig eftersom detta mestadels beror på mjukvarukalibrering som förmodligen är till för att skydda bilen på grund av RS Q8:s enorma vridmomentsiffror.

Audi RS Q8 fjädringsproblem

Vi har redan nämnt att RS Q8 lider av däckslitage på grund av sin enorma vikt och massor av kraft, men detta gäller även för fjädringen. Bussningarna framtill tar emot mycket misshandel när bilen bromsar och accelererar snabbt vilket kan slita ut dem i förtid.
RS Q8 var också en del av en återkallelse på grund av en felaktigt kalibrerad bakaxel som orsakade mycket stress på däcken och resten av bilens fjädringssystem.

FAQ-avsnitt

Är Audi RS Q8 värd det?

Alla bilar kommer med problem, oavsett hur prisvärda eller dyra de är och RS Q8 är inte annorlunda. Ingen kan dock förneka att RS Q8 inte är en av de mest fantastiska SUV:er som man kan köpa för pengar nuförtiden, för det är den.

  BMW X6 VS Audi Q8 - vilken är bäst?

600 hk+, ett fantastiskt utseende, fantastisk teknik, en fantastisk närvaro på vägen och en ganska spännande körupplevelse är vad som gör RS Q8 så underhållande och eftertraktad som den är. Den kanske inte har någon Lamborghini-märkning på framsidan, men om du blundar när du kör (vilket du aldrig bör göra) kan du vara förlåten om du tror att du sitter i en Lamborghini Urus.

Är Audi RSQ8 bättre än Audi SQ8?

Audi SQ8 är en avtrimmad och mer civiliserad version av RSQ8 och många anser att den är bättre än RSQ8 eftersom den kostar så mycket som 20 000 dollar mindre och den känns riktigt lik att köra. Dessutom är SQ8 det mer bekväma alternativet av de två också.

Att köpa toppmodellen som har allt är dock en riktigt speciell känsla, och SQ8 kan inte matcha det även om det är en riktigt bra bil.

Är Audi RSQ8 den bästa Audi?

Man kan lugnt säga att Audi RSQ8 är det nuvarande flaggskeppet i hela Audi-utbudet eftersom den erbjuder enorm kraft, fantastiskt utseende, fantastisk teknik och allt annat man kan önska sig av ett flaggskepp från 2000-talet. Audi R8 må vara den coolaste bilen som Audi tillverkar, men RSQ8 är det verkliga flaggskeppet i alla avseenden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts