Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

e-tron är Audis serie hybridbilar. A3 Sportback e-tron var en mycket framgångsrik bil, men Audi upphörde med den 2018. Bilen är en plug-in hybrid och det är en hatchback med fokus på att vara en familjebil. Du kan fortfarande köpa den här bilen i begagnat för cirka 25 000 dollar, vilket inte är så mycket för en pålitlig och lyxig bil.

A3 Sportback e-tron

A3 Sportback e-tron är en PHEV-hatchback som drivs av en 1,4 liters turbomotor. Hybridsystemet hade ett stort batteri på 8,8 kWh, och det kan ge ren elström 31 mil. Dessutom är bilen mycket bränslesnål med en bränsleekonomi på 2,8 gal/100miles. För att vara en hybrid är bilen inte heller undermålig och den kan gå från 0 till 60 mph på bara 6,5 sekunder.

Tillförlitlighet

Eftersom det är en elhybridbil har den goda tillförlitlighetssiffror. Den fick ett tillförlitlighetsbetyg över genomsnittet av Edmunds. Ägarna har också varit ganska nöjda med kvaliteten och gav 4 av 5 stjärnor till bilen. Bilen hade dock en del problem med mekaniska fel, men inte allvarliga sådana.
Det positiva är att A3 Sportback e-tron inte drabbades av några större fel eller återkallelser. Du kan lätt få en modell som fortfarande skulle vara under garanti. Garantin på den här bilen gäller i 4 år/50 000 miles, vilket bara räcker för mindre problem.

Underhåll

Lyxbilar som Audi har vissa problem med dyrt underhåll. A3-modellen i serien har mycket dyra underhållskostnader och större risker för större reparationer. Hybridversionen är dock ganska pålitlig jämfört med A3.

  Vilken är den bästa färgen för Audi?

A3 Sportback e-tron – hybridfamiljebil

Med hybridmodellen sparar du verkligen en hel del pengar. Bilen är himmelsk att köra i staden och den turboladdade motorn kan ge dig en bra körning på motorvägar. Det kostnadseffektiva hybridsystemet i kombination med Audis lyx och premiumkvalitet är verkligen ett bra köp.

FAQ

Är Audi A3 Sportback e-tron en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Audi A3 Sportback e-tron är en framhjulsdriven bil.

Hur många platser finns det i Audi A3 Sportback e-tron?

Audi A3 Sportback e-tron är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Audi A3 Sportback e-tron och har den en turbo?

Audi A3 Sportback e-tron har 204 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Gas/Electric I-4 med en cylindervolym på 1,4 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Audi A3 Sportback e-tron har 17 X 7,5 tums aluminiumfälgar fram och 17 X 7,5 tums aluminiumfälgar bak.

Finns Audi A3 e-tron fortfarande tillgänglig?

Audi beslutade att upphöra med modellen A3 Sportback e-tron 2018, men den finns fortfarande att köpa på begagnatmarknaden.

Vilken räckvidd har Audi A3 e-tron?

Audi A3 E-Tron kan nå en topphastighet på 130 km/h (80,78 mph) och har en maximal räckvidd på 50 km (31,1 miles).

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts