Är Audi SQ8 en bra bil?

Är Audi SQ8 en bra bil?

Audi SQ8 är en av de mest eftertraktade och snyggaste Audi SUV:erna som går att köpa för pengar i dag och överträffas bara av sin kraftfullare bror Audi RSQ8. SQ8 kombinerar stil med substans vilket förvandlar den relativt lata standard Audi Q8 till en mer fokuserad och spännande Audi SQ8. Så, är Audi SQ8 en bra bil?

Audi SQ8 är verkligen en bra bil och det är svårt att bestrida det på något sätt. Vissa kanske inte gillar hur Q8 ser ut eftersom de inte tål coupé-SUV:er, men i övrigt är SQ8 en vinnare. Du kan välja mellan två olika motorer, en diesel SQ8 eller en bensin SQ8 beroende på var du bor och dina preferenser.

SQ8:s styling är helt fantastisk eftersom den har kraftfulla bakben, en bred hållning och många prestandauppgraderingar som skiljer SQ8 från den vanliga Q8. Tillförlitligheten är hyfsad men kunde vara bättre eftersom SQ8 både är en dyr bil att köpa och driva.

Värdet är också svårt att svälja eftersom SQ8 börjar på nästan 100 000 dollar, men det finns många SUV:er som kostar mer men som inte kan matcha SQ8. Praktiken är inte lika bra som i SQ7, men det är kompromissen för att ha en så aggressiv men ändå smakfull exteriörstyling.

Audi SQ8 – Drivlinan

Audi SQ8 finns med två olika motoralternativ, en diesel 4.0L V8 med 435hk och 663lb-ft vridmoment eller en 4.0L bensin V8 med 507hk och 567lb-ft vridmoment. Diesel-SQ8 klarar 0-100 km/h på cirka 4,7 sekunder medan bensin-SQ8 klarar det på cirka 4 sekunder. Båda dessa känns rejäla och är en fröjd att köra.

  Bästa 5w40 syntetisk olja för audi

Att köra diesel-SQ8 känns som att styra ett jetplan eftersom den plötsliga ökningen av vridmomentet gör att det känns som om du kör en tank. Bensin-SQ8 är den mer fokuserade, mer spännande motorn tack vare mer kraft, en motor med högre varvtal och ett ljud som helt enkelt inte kan kopieras med en dieselmotor eller en ljudgenerator för avgaser.

Båda dessa är kopplade till en automatisk växellåda med vridmomentomvandlare och 8 växlar. Båda dessa får också det berömda Audi Quattro AWD-systemet som gör att dessa två kan användas i alla slags väderförhållanden. Det finns verkligen inget att klaga på där, förutom kanske att det inte är RSQ8.

Audi SQ8 – Design och chassi

När det gäller utseendet är det verkligen svårt att nedvärdera SQ8, även om du är en person som vanligtvis inte gillar coupé-SUV:er. SQ8 ser helt enkelt fantastisk ut och den gör inte coupé-SUV-looks så aggressivt som vissa andra tyska SUV:er gör vilket gör att Q8/SQ8 ser mer komplett och mindre konstig ut i vissa vinklar. Interiören i SQ8 är fantastisk, både ur teknisk och lyxig synvinkel.

Fjädringen och chassit i SQ8 är inställt på komfort framför allt, men SQ8 är märkbart mer dynamisk än den vanliga Q8. Om du vill ha en riktigt dynamisk Q8 är dock RSQ8 det enda logiska alternativet.

Audi SQ8 – Tillförlitlighet och vanliga problem

När det gäller tillförlitlighet är SQ8 hyfsad liksom SQ7, men båda kunde vara bättre eftersom de ofta är olidligt dyra att åtgärda. De är också bilar som kräver mycket underhåll och som kostar en massa pengar att underhålla och hålla i optimalt skick. Detta kommer dock med territoriet och alla andra SUV:er från detta segment är mer eller mindre likadana.

  Vanliga problem med Audi S-Tronic

De vanligaste Audi SQ8-problemen är förknippade med fjädringen, motorn, elektroniken, bilens ovilja att starta eller bibehålla en jämn effekt och det faktum att SQ8 går igenom däckuppsättningar som en galning.

Audi SQ8 – Värde och praktiska egenskaper

När det gäller värde är det svårt att rättfärdiga en bil som börjar på 100 000 dollar, men SQ8 är verkligen det bästa valet i Q8-utbudet. RSQ8 börjar på över 120 000 dollar vilket är ännu svårare. SQ8 är dock värd pengarna eftersom den behåller sitt värde riktigt bra och eftersom det är en bil som inte kan matchas av någon annan SUV med coupé till liknande pris på marknaden.

Praktiskt sett borde SQ8 räcka till för de flesta, men om du behöver sju säten och ett större bagageutrymme får du välja SQ7.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Audi SQ8?

Att köpa Audi SQ8 är en fråga om pengar lika mycket som en fråga om livsstil för många människor. Skälen till varför du bör köpa en SQ8 är kraft, lyx, stil, komfort och teknik i en bil som kan göra allt och kan vara den perfekta bilen för alla ändamål.

Anledningarna till att du ska hoppa över att köpa SQ8 är uppenbarligen priset, att du inte gillar utseendet och att du inte gillar SUV:er. Om det var mina pengar skulle SQ8 definitivt vara med bland de bästa lyxiga prestanda-SUV:erna under 100 000 dollar.

  Audi S8 tillförlitlighet

Är Audi SQ8 bättre än Audi SQ7?

Det beror på vem du frågar, eftersom de som föredrar boxiga SUV:er med tre rader av sittplatser alltid kommer att välja Q7 framför Q8. Q7 före faceliftet såg inte riktigt så bra ut medan den nuvarande Q7 efter faceliftet ser mycket bättre ut. SQ7 och SQ8 är de mer prestandainriktade modellerna av var och en, men det är vettigare att satsa på en S-bil i Q8.

SQ8 är det bättre valet om du föredrar dess styling framför SQ7 eftersom det är den största skillnaden mellan de två. Båda dessa är några av de bästa lyxiga SUV:erna på marknaden just nu och du kommer inte att bli besviken på någon av dem.

Hur länge kan en Audi SQ8 hålla?

Det beror på hur du behandlar den. Om du är hård mot den och vill att den ska vara en tank kommer den inte att hålla så länge som den kan, särskilt om du inte underhåller den lika bra. Om du däremot kör den normalt och tar hand om den ordentligt finns det ingen anledning till att SQ8 inte skulle hålla åtminstone några hundra tusen mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts