Bästa 5w40 syntetisk olja för audi

Bästa 5w40 syntetisk olja för audi

Letar du efter den bästa syntetiska oljan 5w40 för Audi? Vi har ett par olika alternativ för dig på den här sidan. Vi rekommenderar att du väljer den första på den här listan, men ärligt talat kommer vilken som helst av dem att vara fantastisk.

Castrol EDGE 5W-40

När det gäller motoroljor är Castrol ett av de företag som verkligen inte går att slå. Faktum är att många fordonstillverkare faktiskt rekommenderar att du köper en Castrol-motorolja. Detta beror på den nära koppling som Castrol har med dem.
Denna motorolja rekommenderas ofta för fordon med högre effekt. Så om du har en sportbil från Audi, eller om motorn i allmänhet bara är stark, så är detta förmodligen den väg du vill gå.
Ärligt talat är detta ett av de bästa smörjmedlen du kan köpa till ditt fordon. Det är förvånansvärt prisvärt för vad du får också.

Mobil 1 Delvac Diesel 5W-40 motorolja

Om Castrol är nummer ett på motoroljeavdelningen är Mobil en mycket nära nummer två.
En av de största fördelarna med Mobil syntetiska motoroljor för Audi-fordon är att de ger ett överlägset värmeskydd. Även i de kallaste av temperaturer är detta en motorolja som kommer att trivas. Det betyder att om du ofta har problem med att starta ditt fordon när det är kallt kan detta fungera.
Just den här motoroljan är endast lämplig för användning i Audi-fordon med dieselmotor.

  Är Volvo mer pålitlig än Audi?

Liqui MolyMolygen 5W-40

Detta är en av de oljor som håller otroligt länge när den är lastad i ditt fordon. Faktum är att tillverkaren säger att den klarar upp till 50 000 km, eller 2 år innan ett oljebyte. Så om du kör mycket kan detta vara ett fantastiskt alternativ.
Många rapporterar att när de lägger denna motorolja i sitt fordon blir körningen mycket mjukare och mycket tystare. Detta visar hur fantastisk den är när det gäller att tränga in och se till att oljan flyter fint genom systemet.
Denna motorolja rekommenderas starkt för de nyaste Audi-fordonen. Detta beror på att den har formulerats speciellt för högre tekniska motorer. Fast det betyder inte att den inte fungerar med några av de äldre modellerna av fordonet också.

AmazonBasics 5W-40 motorolja

Du skulle inte ha trott att Amazon skulle göra en fantastisk motorolja, men det gör de. Detta är troligen en ompaketering av ett av de stora motoroljemärkena, men bara tillgänglig till ett lägre pris.
Den här oljan har utformats specifikt för europeiska motorer, så den borde gå hand i hand med din Audi-motor.
Detta är en super grundläggande olja. Den har inte alla de spänningar som några av de andra motoroljorna som vi hittills har diskuterat har. Men för de flesta människor kommer detta att vara bra. Du bör byta din olja regelbundet, vilket innebär att du inte behöver något alltför intensivt funktionsmässigt (även om dessa funktioner är trevliga att ha).
För priset kommer du inte att få något bättre. Tänk dock på att du kan behöva byta denna lite oftare än några av de större märkena. Det är dock fortfarande en fantastisk syntetisk olja.

  Porsche vs Audi tillförlitlighet - vilken är bäst?

Valvoline Advanced Full Synthetic 5W-40 Motor Oil

Valvolines syntetiska oljor är fantastiska för kallstarter och för att utsättas för ett stort värmetryck under de längre och snabbare körningarna.
Just den här syntetiska oljan har fått licens och är helt godkänd för användning i Audi-fordon. Detta innebär att du vet att den kommer att vara säker att använda och dessutom ge ditt fordon det skydd som det behöver.

Slutsats

Kom ihåg att du alltid bör investera i en motorolja av hög kvalitet. Den kommer inte bara att hålla mycket längre innan ett oljebyte, utan den kommer också att se till att din Audi-motor är väl skyddad. Det innebär mjukare körningar och betydligt färre motorreparationer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts