Audi S8 tillförlitlighet

S8 är den ännu mer premium- och lyxiga versionen av den stora lyxbilen A8. S-modellerna är gjorda för tunga prestationer och kallas ”sportbilar”. S8 lanserades 2020 och den har en ännu snabbare motor.

Audi S8

S8 har en 4,0 L twin-turbo V8 Quattro-motor med dubbelturbo som ger hela 563 hästkrafter. Motorn producerar ett vridmoment på cirka 800 Nm, med 4 500 varv per minut. Detta ger bilen en spännande acceleration från 0 till 60 mph på bara 3,8 sekunder. Allt detta gör S8 till en sann sportbil.

Tillförlitlighet

S8 är sportmodellen av A8, som är en hyfsat pålitlig bil. V8-motorn i bilen är dock ännu snabbare än V6-motorn i A8. Den tunga motorn i en bil får förarna att köra ännu snabbare, vilket kan orsaka vissa problem. Bilen har dock visat sig vara tillräckligt pålitlig med ett betyg på 3,5 av 5,0.

Underhåll

Audis kräver höga underhållskostnader för att bära all den kraft som motorn ger. Om underhållet försummas är bilen mer benägen att få överhettningsproblem som kan orsaka motorbränder eller motorfel. Underhållet omfattar byte av tändstift, bromsvätska, motor och oljefilter och kostar omkring mer än 1 000 dollar per år.
Bilens garanti kan täcka de flesta av problemen, men om du ska köpa en begagnad S8 kan det kosta dig mycket. Det finns vissa problem med S8 som oljeläckage vid en viss körsträcka, överhettning eller kolbildning i motorn. De flesta av dessa problem kan täckas om du köper en eftermarknadsgaranti.

  Audi S5 Sportback tillförlitlighet

Audi S8 – kraftpaket och lyx

S8 är verkligen kraftfull och den är också tillräckligt pålitlig för att du ska kunna köra den som din dagliga bil. Bilens spännande körning skulle ge dig en stor spänning. Det finns också mycket bra säkerhetsfunktioner i bilen. Därför är det en hållbar bil att köpa.

FAQ

Är Audi S8 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Audi S8 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Audi S8?

Audi S8 är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Vad är hästkrafterna i en Audi S8 och har den en turbo?

Audi S8 har 563 hästkrafter och ett vridmoment på 590 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Gas/Electric V-8 med en cylindervolym på 4,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Audi S8?

12,5 kubikfot ( 0,354 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Audi S8 har 21 X 9 tums aluminiumhjul fram och 21 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Har Audi S8 som standard ABS-bromsar?

Ja, Audi S8 är utrustad med antispärrbromsar som standard.

Vilket år var den bästa Audi S8?

Audi S8 från 2012 var bland de mest kraftfulla A8:orna i sortimentet. Audi bestämde sig för att ersätta Lamborghinis V10-motor med en V8-motor med dubbelturbo. Audi S8 2012 var kraftfullare och snabbare tack vare massiv forskning och utveckling.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts