BMW Z4 VS Audi TT – vilken är bäst?

Roadsters är vackra bilar som gör det möjligt för föraren att förvandla bilen till en coupé eller sedan med en knapptryckning. Både Audi och BMW erbjuder några av marknadens bästa roadsters. Men vilken roadster är bäst – Audi TT eller BMW Z4?

BMW Z4 passar bättre för personer som letar efter en lyxig cabriolet som är bekväm, rymlig och kryssar tyst. Å andra sidan passar Audi TT bäst för personer som vill ha en lyxig cabriolet som är sportigare, lättare att hantera och snygg.

Icke desto mindre har dessa två roadsters mycket att erbjuda eftersom de båda är utmärkta lyxsportbilar. När taket är nere är Audi TT den bättre bilen att köra, medan BMW Z4 är bekvämare när taket är öppet. Dessutom ger Audi TT en smidigare körning än BMW Z4.

Att välja mellan dessa två roadsters är inte lätt eftersom båda har enastående egenskaper. Därför hjälper den här jämförelsen till att lyfta fram de bästa egenskaperna hos varje bil så att intresserade köpare kan ha lätt att välja den ena framför den andra.

Vilken bil är bäst – BMW Z4 eller Audi TT?

Exteriör och interiör

BMW och Audi tillverkar några av de snyggaste bilarna på marknaden. BMW Z4 och Audi TT roadsters är båda vackert utformade och förtrollande. Trots detta sticker Audi TT ut mer jämfört med BMW Z4 roadster. Tack vare sina okomplicerade exteriörlinjer och den distinkta grillen med en enda ram.

BMW Z4 är kanske inte lika enastående som Audi TT, men den är också underbar. Några av de egenskaper som gör att den ser fantastisk ut är den traditionella njurgrillen och den bakre trekvartsbilden med en kort bakdel och välintegrerade bakljus.

  Bästa luftfilter för B7 Audi

När det gäller inredning och utseende har dock BMW Z4 ett övertag över Audi TT. Tack vare den rymliga kupén och de förstklassiga logiskt arrangerade funktionerna. BMW Z4 kan skryta med funktioner som en SensaTec-trimmad instrumentbräda med mjuk beröring, Vernasca-lädersäten och elektriskt justerbara säten.

Förutom att ha en stilren interiör har föraren och passageraren också mer ben- och huvudutrymme, vilket gör den här bilen mer praktisk än Audi TT. Om du reser till en avlägsen plats är dessutom bagageutrymmet större, vilket innebär att du kan förvara mer bagage.

Audi TT:s interiör är kanske inte på samma nivå som BMW Z4:s interiör, men den är inte långt ifrån. Tvärtom har Audi TT:s interiör varit väl färdigställd jämfört med BMW Z4:s interiör. Bilen kan skryta med funktioner som fint nappaläder, standard 12-vägs eljusterbara framstolar och standardvärme i nackhöjd.

Prestanda

Roadsters är tänkta att erbjuda utmärkta prestanda, hantering och toppfart. Det är fallet med både BMW Z4 och Audi TT. BMW Z4 presterar mer enastående än Audi TT. Dessutom har den två trimalternativ, medan Audi TT bara har ett trimalternativ.

BMW Z4 har sDrive30i och M40i roadster. Å andra sidan har Audi TT bara 45 TFSI, Quattro. Båda BMW:s trims är kraftfullare än Audi TT roadster. BMW:s basutförande har en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda. Den levererar maximalt 255 hk och 295 lb-ft vridmoment.

  Bästa motorspolning för audi a4

Den mer avancerade BMW Z4-trimmen (M40i) levererar upp till 382 hk och 368 lb-ft vridmoment. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på bara 3,9 sekunder, medan basutrustningen klarar samma sträcka på 5,2 sekunder. Audi TT roadster klarar 0 till 60 mph på 5,5 sekunder, vilket är långsammare än båda BMW Z4-trimmarna.

Dessutom har Audi TT 45 TFSI Quattro en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med en 7-växlad automatisk växellåda, som presterar bättre än den 8-växlade automatiska växellådan på BMW Z4. Dessutom producerar dess motor maximalt 228 hk och 258 lb-ft vridmoment.

Pris

Audi TT är mycket billigare än BMW Z4. Naturligtvis är BMW Z4 i basutförande billigare, medan den högre trimningen är dyrare. Baspriset för Audi TT är cirka 54 600 dollar, medan baspriset för den lägre BMW-trimmen är cirka 49 800 dollar och 63 600 dollar för den högre trimmen.

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW Z4 eller Audi TT?

BMW Z4 accelererar snabbare än Audi TT. Därför är den snabbare än Audi. Det tar bara 3,9 sekunder att gå från 0 till 60 sekunder. Audi tar tvärtom 5,5 sekunder. När det gäller topphastighet har dessa bilar dock en maximal topphastighet på 155 mph.

Eftersom dessa två bilar har samma toppfart kommer den lättare Audi TT att vara något snabbare än BMW Z4. I början kommer dock BMW Z4 att starta snabbare än Audi TT, men på grund av dess tyngd kommer den långsamt att komma ikapp på racingbanan och passera BMW Z4.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - vilken är bäst?

Är BMW Z4 mer tillförlitlig än Audi TT?

Generellt sett är Audis mer tillförlitliga än BMW:s. Enligt många tillförlitlighetsbedömare rankas Audi TT högre än BMW Z4. Dessutom brukar BMW gå sönder oftare jämfört med Audi. Dessutom är deras reservdelar och reparationskostnader också mycket högre än Audis. Så räkna med att spendera pengar när du kör BMW Z4.

Vilken bil är lättare att hantera – Audi TT eller BMW Z4?

BMW Z4 må ha fördelen av kraft och snabbhet, men Audi TT hanterar sig mycket bättre än Z4. Detta beror på att den är lättare och kan svänga lätt runt hörn, till skillnad från den tyngre BMW Z4. Icke desto mindre är Audi TT bullrigare när taket är öppet, medan BMW Z4 erbjuder en jämn körning.

Slutsats

BMW Z4 lämpar sig bäst för personer som söker en rymlig, bekväm och tyst lyxroadster, medan Audi TT är idealisk för personer som söker en sportigare, vackrare och mer lätthanterlig roadster. Audi TT är också mer pålitlig än BMW Z4, men den senare är lyxigare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts